Dailes teātrī jauna izrāde „Vienrocis no Spokānas" • IR.lv

Dailes teātrī jauna izrāde „Vienrocis no Spokānas”

31
Lauris Subatnieks un Ģirts Ķesteris izrādē "Vienrocis no Spokānas". Foto Gunars Janaitis

Melnās komēdijas varonis Kārmaikls, ko spēlē Ģirts Ķesteris,  jau divdesmit gadus cenšas atgūt roku, ko viņam savulaik nogrieza kādi urlas

Otrdien, 5.februārī Dailes teātra Kamerzālē notiks Mārtina Makdonas melnās komēdijas „Vienrocis no Spokānas” pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors ir Jurijs Djakonovs.

Īru rakstnieka Mārtina Makdonas vārds ir kļuvis par dramaturģijas kvalitātes garantu. Dailes teātra skatītājiem viņa vārds saistās ar izrādēm „Spilvencilvēks” un „Līnenas skaistumkaraliene”. Luga „Vienrocis no Spokānas” (2010) izspēlē rūgtu komiksu, bet lugas uzmācīgu ideju apsēstie tipi ir dabiski meļi, avantūristi, vientuļnieki un… arī kas cits.

Vai jums kādreiz ir nodarīts pāri? Vai šis pāridarījums var būt tik spēcīgs, ka atstāj sāpes uz visu atlikušo mūžu? Un par jūsu vienīgo dzīves mērķi kļūst neiespējamais sapnis atgriezties pagātnē un izlabot tās kļūdas?

Pirms 27 gadiem urlas ir nogriezuši Kārmaiklam roku. Kopš šī brīža laiks ir apstājies, un visu turpmāko dzīvi viņš ir veltījis tam, lai dabūtu to atpakaļ. Viņš zina, ka roku vairs nepiešūs, ka – visticamāk – tās vairs sen nav, tomēr viņš apgalvo, ka tas nav trakums. Viņam ir mērķis. Plāns. Kārmaikls ierodas kādā nomaļā viesnīcā, kur beidzot varbūt viņa cerības piepildīsies. Bet ķildīgais pārītis, kuriem ir pārdodama kāda roka, izrādās visai draņķīgi blefotāji. Trijotnei apmainoties ar savstarpējiem pārmetumiem un mētājoties ar rasistiskiem un seksuāliem epitetiem, šīs jautrās mežonības vidū ierodas viesnīcas kalpotājs, kurš acīmredzami cieš no nopietnas depresijas par to, ka dzīvē nekas nenotiek. Visai aizdomīga kompānija!

Režisors Jurijs Djakonovs jaunajā iestudējumā galveno lomu uzticējis Ģirtam Ķesterim. Pārējās lomas atveidos Lauris Subatnieks (Mervins), Gints Andžāns (Tobijs) un Dārta Daneviča (Merilina). Izrādes scenogrāfs ir Kristians Brekte, kostīmu konsultante – Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Kudiņš. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Dailes teātris neiesaka skatīties izrādi līdz 14 gadu vecumam.

Tuvākās izrādes plānotas 14. un 24.februārī, kā arī 17. un 21.martā. Biļetes cena Ls 10, biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas www.dailesteatris.lv

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu