Rīgas "Dinamo" atstāj Žirū un Ankipāns • IR.lv

Rīgas “Dinamo” atstāj Žirū un Ankipāns

8
Aleksandrs Žirū (pa labi) spēles brīdī diskutē ar tiesnesi. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas klubs Gagarina kausa izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē

Rīgas “Dinamo” hokeja komanda ceturtdien šķīrās no diviem spēlētājiem – vienības labākā vārtu guvēja Aleksandra Žirū un vienības veterāna Ģirta Ankipāna, ziņo vienības mājaslapa internetā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas “Dinamo” ceturtdien pārtraucis līgumattiecības ar 37 gadus veco uzbrucēju Ankipānu pēc abpusējas vienošanās, bet atlikušo sezonas daļu Ankipāns pavadīs “Dinamo” fārmklubā “Liepājas metalurgs”, kas spēlē Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

Savukārt kanādietis Žirū savu karjeru turpinās Šveices augstākās līgas (NLA) komandā Klotenes “Flyers”.

Žirū ir viens no iepriekšējo sezonu Amerikas hokeja līgas (AHL) rezultatīvākajiem hokejistiem, kurš divas reizes izcīnījis Kaldera kausu, kā arī nopelnījis vairākas individuālās balvas, tai skaitā 2009.gadā kļūstot par līgas sezonas vērtīgāko un rezultatīvāko hokejistu.

Ankipāns “Dinamo” sastāvā pavadīja visas piecas KHL sezonas. Kopumā viņš Rīgas kluba rindās piedalījās 223 spēlēs, kurās guva 31 vārtus un veica 43 rezultatīvas piespēles partneriem. Savas karjeras laikā uzbrucējs pārstāvējis arī dažādus Vācijas, Norvēģijas un Baltkrievijas klubus. Latvijas izlases sastāvā viņš piedalījies četros pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Jau iepriekš Rīgas komandu pameta vairāki spēlētāji. Aleksandrs Ņiživijs pārcēlās uz citu KHL vienību Prāgas “Lev” no Čehijas, bet kanādiešu aizsargs Matjē Karls pievienojās NLA komandai “Servette” no Ženēvas.

Komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs. Tomēr “Dinamo” jau zaudējis izredzes šosezon iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā. Tās notiks februārī pēc starptautisko spēļu pārtraukuma, kad “Dinamo” spēkosies ar Prāgas “Lev”, Maskavas CSKA un Bratislavas “Slovan”.

Tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

 

Komentāri (8)

grislits 01.02.2013. 09.51

Es ar tā īsti nesaprotu, kā tā ziņa te ielīdusi. IR it kā uz sportu neorientējas. Saprotu, ja ieliek ziņu, ka kāds dabū medaļas vai gūst augstus sasniegumus olimpiādē vai kādos Eiropas vai pasaules čempionātos, bet šāda ziņa IR kopējā ainā neiederas.

Tas vēl vairāk pastiprina manu nesapratni par principiem, pēc kuriem IR atlasa ziņas, ko ievietot un ko nē.

+4
-1
Atbildēt

0

dro 01.02.2013. 09.30

Ļoti svarīga ziņa:)

+2
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 01.02.2013. 10.06

mana sieva ar šito ir ārkārtīgi apmierināta. viņa vienmēr bija pret Kalvīša ģinamo

+1
0
Atbildēt

1

    dro > dace_ampermane 01.02.2013. 10.07

    klejotājs. Manējā Arēnā guļ saldā miegā:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu