Bijušais FKTK vadītāja vietnieks apstiprināts "Lattelecom" padomē • IR.lv

Bijušais FKTK vadītāja vietnieks apstiprināts “Lattelecom” padomē

21
Jānis Brazovskis. Foto: Lauris Vīksne, F64

Tuvāko dienu laikā izmaiņas padomē tikšot arī reģistrētas, un tad Brazovskis amatā būs iecelts oficiāli

Bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis apstiprināts SIA “Lattelecom” padomes locekļa amatā, ziņo „Nozare.lv”.

Šādu lēmumu pieņēmusi uzņēmuma dalībnieku sapulce, pastāstīja Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Kā skaidroja Kārkliņš, “Lattelecom” dalībnieku sapulces notiek rakstveidā. PA savus parakstītos protokolus jau bijusi nosūtījusi un tagad savu akceptu esot devusi arī otra puse – “Tilts Communications AS” (“Tilts”). Tuvāko dienu laikā izmaiņas padomē tikšot arī reģistrētas, un tad Brazovskis amatā būs iecelts oficiāli.

Atbilstoši iepriekš panāktajai norunai ar “Tilts” par “Lattelecom” padomes locekļu skaita samazināšanu nomināciju komiteja darbam “Lattelecom” padomē ir rekomendējusi apstiprināt četrus padomes locekļus līdzšinējo sešu vietā. Līdz ar to padomes locekļu skaits tiks samazināts no 11 līdz septiņiem. Latvijas pusi padomē turpmāk pārstāvēs četri, bet “Tilta” – trīs padomes locekļi.

Nomināciju komiteja veica “Lattelecom” padomes kandidātu kompetenču izvērtēšanu un vienojās, ka esošo padomes locekļu Gata Kokina un Jāņa Grēviņa kompetence tehnoloģiju un uzņēmumu pārvaldības jomā būtu jāpapildina, piesaistot speciālistus ar padziļinātām zināšanām finanšu pārraudzībā. Nomināciju komiteja vērsās pie deviņu nozaru organizācijām ar lūgumu nominēt kandidātus ar finanšu vadības pieredzi. Izvērtējot nozaru organizāciju ieteiktos kandidātus, kā labākos finanšu jomas speciālistus darbam “Lattelecom” padomē nomināciju komiteja atzina Jāni Brazovski un Džastinu Bankroftu.

Brazovskim ir nozīmīga pieredze finanšu uzraudzībā un korporatīvajā pārvaldībā, no 2000.gada līdz 2012.gadam viņš bija FKTK priekšsēdētāja vietnieks, bet pirms tam strādāja Latvijas Bankā.

Savukārt Bankroftam ir ilggadēja darba pieredze kā auditoram, un viņš ir bijis “Deloitte CIS” un “Deloitte Ukraine” partneris. Bankrofts ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta pārstāvis Latvijā.

Līdz ar to uzņēmuma dalībniekiem darbam “Lattelecom” padomē nomināciju komiteja rekomendēja apstiprināt līdzšinējos padomes locekļus Kokinu un Grēviņu, kā arī no jauna iecelt Brazovski un Bankroftu.

Nomināciju komiteja tika izveidota atbilstoši Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcijā noteiktajiem padomes un valdes locekļu izvirzīšanas principiem. Komitejā darbojas PA, Ekonomikas ministrijas (EM) un Satiksmes ministrijas pārstāvji, bet novērotāja statusā – sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāve.

Padomes locekļu kandidātu izvirzīšanai tika uzrunātas Ārvalstu investoru padome Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, sabiedriskās politikas centrs “Providus”, Latvijas Interneta asociācija, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Rīgas Ekonomikas augstskola.

Saeima pērn oktobrī Brazovski neapstiprināja uz trešo termiņu FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā. Brazovskis FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā strādāja divus termiņus, un pirmo reizi šajā amatā viņu parlaments apstiprināja 2000.gada 26.oktobrī.

 

Komentāri (21)

Līva Caune 29.01.2013. 10.42

Es jau cerēju, ka šis “speciālists” ies privātajā biznesā, pelnīs lielu naudu, radīs labi apmaksātas darba vietas un maksās nodokļus.. :)

Čalis protams var sev sist pa plecu, cik viņš ir izveicīgs, tomēr paliek bez cieņas, jo bez valsts darba un politiskās iebīdīšanas amatā pats naudu nopelnīt nemāk un nevar.

Šādu čaļu Latvijā netrūkst, Tautas Partijas laikos bija vesela plejāde “neaizstājamo” un “universālo”. Laiks pagājis, tagad arī Vienotība sāk aptaukoties un tai savu “izveicīgo” arī netrūkst.

Bet nu apsveiksim Jāni, viņš atkal ir labi iekārtojies un varēs naudu no valsts saņemt, ko arī Jānis gribēja pierādīt. :)

+4
-1
Atbildēt

0

Agnese Lûse 08.08.2013. 22.48

Tas Lattelecom izskatās pēc politisko bezdarbnieku darbā iekartošanas biroju,ilgtermiņā cietis pats Lattelecom,jo to vada politikāņi nevis profesionāļi!

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 29.01.2013. 08.42

PLL valsts izzadzeju un zidu banku ielikteni nepaliks bez darba..jo citaa vietaa lems par miljonu aizplusanu vajadzigaa virzienaa..

+2
-2
Atbildēt

1

    Uģis > janazakovica 29.01.2013. 09.35

    No Delfi resursiem internetā:
    Jānis Brazovskis ir latviešu ekonomists. No 2000. līdz 2012. gadam strādāja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā.
    No 1996.gada Brazovskis bija Latvijas Bankas Kredītiestāžu uzraudzības pārvaldes vadītāja vietnieks juridiskajos un licencēšanas jautājumos. 1993.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

    Par PLL neko neatradu.
    Varbūt vari padalīties?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu