Viņķele: Problēmas "Liepājas metalurgā" ir risināmas • IR.lv

Viņķele: Problēmas “Liepājas metalurgā” ir risināmas

28
Labklājības ministre Ilze Viņķele. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Uzņēmums paziņojis, ka atsakās maksāt „Latvenergo” obligātā iepirkuma komponenti, kas faktiski sadārdzina izmantojamo elektroenerģiju

Ir skaidrs, ka problēmu loks a/s “Liepājas metalurgs” ir plašāks nekā obligātā iepirkuma komponente jeb OIK, tomēr problēmas ir risināmas, pēc tikšanās ar “Liepājas metalurga” arodbiedrības un akcionāru pārstāvjiem aģentūrai LETA pastāstīja labklājības ministre Ilze Vinķele (V).

Viņa uzklausījusi akcionāru un arodbiedrības bažas par uzņēmuma turpmāko attīstību un secinājusi, ka risinājumam, kas ļautu mazināt sarežģījumus uzņēmumā, ir divi virzieni – elektroenerģijas sadaļa un akcionāru savstarpējās attiecības.

Lai gūtu skaidrāku priekšstatu par situāciju uzņēmumā Labklājības ministrijas (LM) atbildības jomā, Viņķele nākamnedēļ, visticamāk, trešdien, iecerējusi vēlreiz doties uz Liepāju, lai tiktos ar uzņēmuma kolektīvu.

Metalurģijas uzņēmuma a/s “Liepājas metalurgs” strādājošie pieprasa tikšanos ar četriem Latvijas valdības ministriem, lai uzklausītu ministru paskaidrojumus par valsts nostāju metalurģijas nozares saglabāšanā un par metalurģijas nozarē strādājošo labklājību, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja metalurgu arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava.

“Ņemot vērā izveidojušos situāciju – Latvijas valdības pieņemto lēmumu dēļ nekontrolējami pieaug maksa par zaļās enerģijas obligāto iepirkumu, kas patlaban apdraud metalurģijas nozares pastāvēšanu Latvijā un līdz ar to visus 2300 “Liepājas metalurgā” strādājošos, metalurgu arodbiedrība aicina nākamās nedēļas laikā uz tikšanos metalurģijas ražotnē Liepājā ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, tieslietu ministru Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK), labklājības ministri Ilzi Viņķeli (Vienotība) un finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība), lai uzklausītu paskaidrojumus par valsts nostāju metalurģijas nozares saglabāšanā un metalurģijas nozarē strādājošo labklājību,” uzsver Grava.

A/s “Liepājas metalurgs” valde pagājušajā nedēļā nolēmusi uz laiku pārtraukt maksāt a/s “Latvenergo” obligātā iepirkuma komponenti (OIK), kas darbojas kā atbalsta mehānisms elektrības ražotājiem jeb sadārdzina elektrību.

“Saprotam, ka tas ir nesmuks gājiens, bet mums nav citas izvēles,” tā otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē, paziņojot par nolemto, sacīja “Liepājas metalurga” valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs.

Savukārt uzņēmuma galvenā ekonomiste Benita Imbovica atzina, ka augošais OIK maksājums uzņēmumu “tiešām ved uz bankrotu”, tāpēc nolemts samaksāt nevis “Latvenergo”, bet piegādātājiem.

 

Komentāri (28)

ekmanis 25.01.2013. 09.45

Ja LM īpašnieki tagad nolēmuši nogremdēt savu “metalurģijas gigantu”, tur neko nespēs darīt pat viss Minkabinets kopā ar visām iespējamām policijām.

+7
-1
Atbildēt

0

gints_faropb 25.01.2013. 09.10

Navajag solīt pirms laika.

+3
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 25.01.2013. 08.55

Izklausās samērā jocīgi, ka par problēmām LM izsakās Viņķele, nevis ekonomikas, tieslietu, vai reģ. att. ministri.

+6
-5
Atbildēt

10

    ligakalnina > ligakalnina 25.01.2013. 09.33

    Vajag, tomēr, nodalīt to absurdu un nelikumības, kas notiek tanī LM, no LM kā uzņēmuma problēmām.
    Ja to LM aizklapēs, tad Leipājai kā pilsētai tiešām būs lielas problēmas.
    Un ne jau Viņķele var tās problēmas risināt, Viņķele var tikai cīnīties ar sekām, tad tas jāsaprot kā, ka LM jau nolemts norakstīt?
    Nē, nu gan Krievijā, gan ES daudzi par to tikai procāsies, šaubu nav, tiks iznīcināts konkurents, iznīcināsim vēl vienu nozari, kā cukura ražošanu, VEF,. RVR, utt., utt., mēs taču, kā kādreiz muldēja politiķi, būsim “banku un tūrisma lielvalsts”, kam mums ražošana.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 25.01.2013. 09.15

    Ja Ilzis, kuram jāatbild par labklājību,varēja bāzt savu degunu seksualās visautļautības un bērnu samaitāšanas jautājumos, kāpēc lai viņš nevarētu kļūt arī par metalurģijas ekspertu?
    Ko Liepājā varētu darīt Bordāns – tur ir darbs Ģenerālprokuratūrai un Ekonomikas policijai, bet visiem dižajiem valdes (ar algu 170 000 mēnesī) terenkjeviem un zaharjiniem un padomes locekļiem, ar Deniņu priekšgalā, jau būtu jāsēž aiz restēm.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 25.01.2013. 13.19

    Baiba. Normālās valstīs:)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.01.2013. 13.34

    Ja arī aizvieto, diezin vai viņai pietiek kompetences, lai spriestu par šo tēmu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    gstrazds > ligakalnina 25.01.2013. 09.17

    Es, Dzeri, teiktu, ka Viņķele ļoti pareizi ir pirmā tur ieradusies. Jo, ja LM aiziet pa pieskari, tad Liepāju kā pilsētu var klapēt ciet, nekā daudz vairāk jau tur nav. Līdz ar to tā ir Labklājības ministrijas kompetence.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 25.01.2013. 09.41

    Viņķele atsaucās arodbiedrības aicinājumam. Viņķele šoreiz nepošas popularizēt savas idejas bjaunā cilvēka radīšanā..

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 25.01.2013. 14.40

    lno
    Vai tu pa šiem 20 gadiem atceries kādu streiku,ko būtu sarīkojuši kaut cik lielas privātfirmas strādnieki? Vienīgie streiki, vai ķipa streiki,ir tie, kurus rīko dažādu budžeta iestāžu darbinieki.
    Krieva domāšanas veids – rūpnīcā bardaks, nav kur likt produkciju – pie visa vainīga valdība. Dārga gāze – tas pats. Kad viņiem mēģina iestāstīt, ka gāzi piegādā Krievija un Latvijā tirgo Krievijai piederoša firma,tad uz brīdi iestājās zināms klusums…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 25.01.2013. 16.20

    >Baiba
    “Kāds ir LM darbinieku nacionālais sastāvs?” – nav taču grūti iedomāties, kāds. Krievvalodīgie…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > ligakalnina 25.01.2013. 13.25

    @dzeris
    Dombrovskis nav Davosā? Viņķele viņu neaizvieto?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ruta Sīle > ligakalnina 25.01.2013. 09.46

    to INo
    Normālās valstīs privātzuņēmumu arodbiedrības vēršas pret savu uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem. Latvijā ir savādāk, pie visa vainiga Latvijas valdība. Kāds ir LM darbinieku nacionālais sastāvs?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu