Brāļiem Dukuriem pirmā un trešā vieta Eiropas čempionātā skeletonā • IR.lv

Brāļiem Dukuriem pirmā un trešā vieta Eiropas čempionātā skeletonā

20
Eiropas čempioni skeletonā - Martins Dukurs (centrā), Tomass Dukurs (pa labi) un sudraba medaļas ieguvējs krievs Aleksandrs Tretjakovs. Foto: EPA/LETA

Pārliecinoši labākais Pasaules kausa kopvērtējumā atkal bija pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri sestdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja pirmo un trešo vietu Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, ziņo LETA.

Tāpat pēc šī posma kļuva zināms, ka šosezon Latvija izcīnīs uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. Pārliecinoši labākais atkal bija pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs, kurš labākos rezultātus sasniedza abos braucienos, turklāt abas reizes laboja trases rekordus. Par Eiropas čempionu M.Dukurs kļuva ceturto reizi pēc kārtas.

Savukārt viņa vecākais brālis Tomass pēc pirmā brauciena atradās ceturtajā pozīcijā, tomēr otrajā spēja ievērojami uzlabot starta laiku un pakāpās par pozīciju. Summā Tomass no Martina atpalika par 1,35 sekundēm.

Starp abiem brāļiem iespraucās krievu sportists Aleksandrs Tretjakovs, kuru M.Dukurs apsteidza par 0,75 sekundēm. Tretjakovs tagad uz goda pjedestāla Īglsas trasē stājies jau sešas reizes pēc kārtas, bet M.Dukurs to paveicis “vien” iepriekšējās piecas reizes.

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs sezonas astoņos posmos izcīnījis septiņas uzvaras, bet T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpis četras reizes.

Turpinājumā Pasaules kausa ieskaitē paliks vēl vienīgi pēc mēneša plānotais posms olimpiskajā Soču trasē, bet jau tagad zināms, ka kopvērtējumā uzvarēs kāds no abiem brāļiem Dukuriem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1785 punktiem un teorētiski viņu var apsteigt vien brālis Tomass, kuram ir 1562 punkti. Par uzvaru posmā dod 225 punktus. Savukārt trešais ar 1460 punktiem ir Aleksandrs Krekels no Vācijas

Pasaules čempionāts šosezon tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Pagājušajā gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

 

Komentāri (20)

Anete 20.01.2013. 10.51

Prieks par mūsu sportistu sasniegumiem (brāļi Dukuri, brāļi Serģi, Štronbergs, Pļaviņš/Šmēdiņs, Bertuks …). Šeit parādās mūsu tautas patiesās īpasības, par kurām mēs ikdienā esam aizmirsuši.

+4
0
Atbildēt

0

austrisv 20.01.2013. 11.02

Brāļi Dukuri ir super sportisti un jau ilgus gadus nesuši atpazīstamību Latvijai. Patiesi Eiropas cilvēka titula cienīgi cilvēki. Nav dzirdēts, ka dikti būtu cīnījušies dēl naudas, vismaz ne dēl Latvijas nodokļu maksātāju naudas.
Lai viņiem un viņu ģimenēm veselība un spēks strādāt tālāk!

+2
0
Atbildēt

1

    janis17 > austrisv 20.01.2013. 14.33

    Jā, piekrītu un tauta viņus novērtē, bet vai vara arī novērtē pienācīgi?
    Mums vajadzīgi VAROŅI! Jaunatnei vajadzīgs piemērs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 21.01.2013. 00.22

labveligam tipam signals ka jarada kartejais slagers nu jau ne par braliem ilmariem..bet par braliem dukuriem-rakariemm..savaa meldijaa

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu