RP Rīgas mēra amatam izvirza Antāni • IR.lv

RP Rīgas mēra amatam izvirza Antāni

125
Inga Antāne. Foto: Evija Trifanova, LETA

Kandidāte ir RP Rīgas nodaļas valdes priekšsēdētāja

Reformu partijas (RP) Rīgas nodaļas valdes virzītā Rīgas mēra kandidāte RP Rīgas nodaļas valdes priekšsēdētāja Inga Antāne uzsver savu spēju pieņemt drosmīgus lēmumus.

Antāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka RP Rīgas nodaļas valde viņu ir izvirzījusi par Rīgas mēra kandidāti. Ceturtdien viņas kandidatūra tika nosaukta arī RP Rīgas nodaļas kopsapulcē.

Kā savu stipro pusi viņa uzsvēra gūto “unikālo pieredzi” darbā ar pašvaldībām, strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Antāne skaidroja, ka viņa ir mācījusies no RP līdera Valda Zatlera un guvusi pieredzi, strādājot kopā ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP). Viņa piebilda, ka ir rīdziniece un ka viņai nav vienaldzīgi tas, kas notiek Rīgā.

Mēra kandidāte oficiāli vēl būs jāapstiprina RP valdes sēdē, kas ir plānota pirmdien, 21.janvārī, iepriekš informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

“Rīga ir Latvijas sirds un ekonomikas dzinējspēks. Rīga ir lielākā pašvaldība, tai ir lielākās iespējas un vienlaicīgi arī daudzas problēmas. Es un mana komanda – mēs esam Rīgas patrioti, mīlam mūsu pilsētu un zinām, kā to padarīt vēl labāku,” uzrunājot Rīgas nodaļas kopsapulci, norādīja Antāne.

Kopā ar Antāni ceturtdien tika nosaukti arī RP Rīgas vēlēšanu saraksta otrais un trešais kandidāts. Ar otro numuru startēs Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, savukārt ar trešo – ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova, informēja Holma.

“Mūsu bērni iet Rīgas skolās, mēs braucam ar tramvajiem un atpūšamies Rīgas parkos, maksājām siltuma rēķinus un zinām, ko darīt, lai tie mazinātos. Rīgai ir milzīgs potenciāls – mēs to attīstīsim un izmantosim visas galvaspilsētas iespējas, saglabājot visu labo, kas šeit jau ir izveidots un radīts,” uzsvēra Antāne.

RP domes priekšsēdētāja mēra kandidāte apliecināja gatavību risināt pilsētas akūtās komunālās problēmas un rūpēties par pilsētas ilgtspējīgu attīstību. RP prioritātes Rīgā ir: atbildīga un caurspīdīga pilsētas pārvalde, vēl aktīvāka Eiropas fondu finansējuma piesaiste, caurspīdīga un saprotama budžeta plānošana, kā arī izpildvaras atdalīšana no lēmējvaras.

Politiskais spēks sola, ka “partijas deputāti nāks strādāt uz Rīgu, lai padarītu to vēl labāku, nevis nosvītrotu visu, kas darīts, saglabājot sociālo atbalstu rīdziniekiem un sekojot to akūtajām vajadzībām, turpinot mazināt bērnudārzu rindu ar mērķi tuvāko trīs gadu laikā to likvidēt, attīstot interešu izglītību un nodrošinot pieejamu sporta infrastruktūru”.

Komunālajā jomā partijas pirmā prioritāte ir māju siltināšana. Nākamā ir ceļu un ielu sakārtošana, bet trešā – pilsētas apgaismojuma nodrošināšana.

Reformu partijas priekšrocība ir iespēja veidot produktīvu dialogu ar valdību, izbeigt ieilgušo Rīgas un valsts pretstatīšanu un risināt rīdziniekiem svarīgus jautājumu, beidzot izstrādāt likumu par galvaspilsētu.

Politiķi uzskata, ka var panākt, ka Rīga ir uzņēmējiem un investoriem draudzīga pilsēta, nodrošinot profesionālu pašvaldības uzņēmumu pārvaldību. Pašvaldības pakalpojumiem jābūt ērtiem un viegli sasniedzamiem. Rīga ir ostas pilsēta – pašvaldības pārstāvjiem brīvostas valdē jāstrādā, lai panāktu ostas attīstību ar lielāku tās darba pievienoto vērtību.

Rīga 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, un tie būs svētki rīdziniekiem un mūsu viesiem. “Vēl straujāka tūrisma attīstība sadarbībā ar privātajiem un valsts partneriem. Visiem pieejami kultūras pasākumi. Pašvaldības kultūras iestāžu pārvaldība sadarbībā ar nozares profesionāļiem,” savus mērķus atklāj RP.

Pilsētas plānošana paredzēs ilgtspējīga Rīgas attīstības plāna izstrādi, iesaistot iedzīvotājus, profesionāļus un nevalstiskās organizācijas. Notiks arī sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām.

“Sabiedriskais transports – ērtāki maršruti, sadarbība ar dzelzceļu. Satiksmes plānošana autobraucēju un kājāmgājēju ērtībām – mazāki “korķi” un jauni pārvadi problemātiskajās vietās,” par RP solījumiem informēja Holma.

“Steidzami jārisina gaisa piesārņošanas problēma – rīdziniekiem jāelpo tīrs gaiss un nedrīkst pieļaut milzīgās Eiropas soda sankcijas. Sadarbība ar Rīgas brīvostu vides jautājumos – iedzīvotāji nedrīkst ciest no smakām un trokšņiem. Veloceliņu tīkls, kas savieno visus pilsētas mikrorajonus,” uzskata politiķi, Rīgu redzot kā zaļu pilsētu.

Jau rakstīts, ka bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kuru RP uzrunāja uzņemties Rīgas mēra amata kandidāta misiju, nolēma patlaban nesadarboties ar Reformu partiju (RP). Bondars skaidrojis, ka RP vēlas veikt pārmaiņas soli pa solim, bet viņš uzskata, ka pārmaiņas jāveic daudz straujāk.

RP Rīgas nodaļa norāda uz demokrātijas trūkumu partijā

Reformu partijas Rīgas nodaļas valdes virzītā Rīgas mēra kandidāte RP Rīgas nodaļas valdes vadītāja Inga Antāne uzskata, ka nebūs problēmas ar 60 kandidātu atrašanu Rīgas vēlēšanu sarakstam. Viņa ceturtdien sacīja, ka pašlaik starp kandidātiem ir vērojama konkurence un nākamnedēļ ir paredzētas intervijas ar potenciālajiem Rīgas saraksta kandidātiem.

Rīgas nodaļas kopsapulcē debašu laikā biedrs Andrejs Mūrnieks norādīja, ka RP vairākos jautājumos iet nepareizu ceļu. Piemēram, pirms lēmuma pieņemšanas par mēra amata kandidāti būtu bijis jāuzzina RP nodaļas biedru viedoklis. Viņš arī vēlējās uzzināt, kurš ir atbildīgs par politiskā spēka izgāšanos ar bijušā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara virzīšanu uz Rīgas mēra amatu. Arī daži citi biedri norādīja uz demokrātijas nepieciešamību partijā.

Uz to RP līderis Valdis Zatlers atbildēja, aicinot biedriem ar saviem darbiem parādīt savu varēšanu, pašiem iesaistoties politiskā spēka darbā, un tad kolēģi to novērtēs.

Kopsapulcē atsevišķi biedri vēlējās rīkot balsojums par Rīgas mēra kandidātiem, tomēr partijas vadības pārstāvji norādīja, ka likums liedz iespēju atkārtotas kopsapulces laikā mainīt iepriekš noteikto darba kārtību.

 

Komentāri (125)

reksa 17.01.2013. 20.35

Šķiet, ka zatleriešu mērķis ir savāks 4,5% balsu, lai atņemtu tos vienotībai un NA.

Šā vai tā zatleriešiem nav nekādu izredžu iekļūt domē. Ja nu vienīgi Saskaņas centra sarakstā.

+20
-6
Atbildēt

4

    peerku > reksa 18.01.2013. 08.58

    > Ciniķis

    Grūti saprast, kurā gadījumā uzskatīt NA vēlētaju par gudrāku,- kad tas balso par NA vai (Z)RP. Spriežot pēc pēdējā balsojuma Saeimā, gan NA gan (Z)RP veidos koalīciju ar SC.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > reksa 17.01.2013. 22.30

    Nav tik dumjš? Labs joks:-)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > reksa 17.01.2013. 22.23

    Gribas domāt, ka NA elektorāts nav tik dumjš, lai kādu balsi atdotu zoozatleram.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > reksa 17.01.2013. 20.50

    Aldis
    Kāpēc gan ne visus 6% un ar saviem mandātiem nodrošināt Ušmerika varu Rīgā arī turpmāk. Ja iznāks kopā ar čekistiem komuņagām, sātanistiem, krievu armijniekiem, rusistiem un neostaļinistiem aktīvi papostīt Rīgu, krievi piedos, ka Zatleram neizdevās pakļaut Dombrovski un SC sarakstā viņš nākamā Saeimā iejās uz balta zirga un tad lai naciķi sargās.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

Līga Lētiņa 17.01.2013. 21.02

mācījusies pie zatlera, pieredzi guvusi pie sprūdža. hi- hi. es ar to nelepotos.
p.s. ja nu vienīgi tas attiecas uz aploksnē nesamaksātiem nodokļiem , un ne visai uzticamus partnerus ģimenē.

+13
-5
Atbildēt

0

andris902 17.01.2013. 20.30

…ko tad tik kautrīgi par pieredzi Rīgas Brīvostā – ne vārda?….

+10
-3
Atbildēt

1

    grislits > andris902 18.01.2013. 07.48

    Visi lasītāji neseko līdz visām amatpersonām un iespējamām amatpersonām, tādēļ, ja saka A, vajag arī teikt B, respektīvi, paskaidrot kas tad tajā ostā par pieredzi ir (kā klusais par krūmiņu naftas sakarā paskaidroja).

    Un vai jūs partijās esošie un darbojošies tiešām iebraukt nevarat, ka rokot nost viens otru jūs paši rokat nost savas iespējas tikt pie varas Rīgā, jo pa vienam pie varas Rīgā neviens no jums netiks, to var izdarīt tikai kopā?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu