KNAB sācis pārbaudi par Jaunzemes-Grendes komandējumu uz Austrāliju • IR.lv

KNAB sācis pārbaudi par Jaunzemes-Grendes komandējumu uz Austrāliju

41
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (vidū) kopā ar dzīvesbiedru Antu Grendi Austrālijas latviešu kultūras dienu atklāšanā. Foto: Gunārs Nāgels

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis sākt pārbaudi par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējumu uz Austrāliju.

KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs aģentūrai LETA teica, ka KNAB atbilstoši savai kompetencei izvērtēs, vai ar komandējumu saistītās ministres darbības atbilst likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” prasībām un vai šo darbību rezultātā viņas dzīvesbiedrs nav guvis personisku vai mantisku labumu.

KNAB jau pagājušā nedēļā paziņoja, ka birojs lūgs Kultūras ministrijai (KM) sniegt papildu informāciju saistībā ar šo komandējumu un tad izlems jautājumu par pārbaudes uzsākšanu par iespējamo interešu konflikta situāciju.

Jau ziņots, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums uz Austrāliju gada izskaņā radījis daudzus pārmetumus par viesnīcu izvēli, lidmašīnas biļešu iegādi un dzīvesbiedra lomu vizītes laikā, taču Kultūras ministrija šādus pārmetumus uzskata par nepamatotiem.

Saistībā ar neoficiālo informāciju par veidu, kādā lidojumam uz Austrāliju un atpakaļ varētu būt iegādātas aviobiļetes kultūras ministrei un viņas dzīvesbiedram, portāls “Pietiek.com” 8.janvārī vērsies ar iesniegumu Valsts policijā. Policija žurnālista Lato Lapsa parakstīto iesniegumu ir saņēmusi, iepazīsies ar tajā minēto informāciju un pēc tam pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

Ministre ir apgalvojusi, ka viņas dzīvesbiedrs Austrālijā bija kā privātpersona un gan par aviobiļeti, gan par viesnīcu viņš samaksājis pats. Abi lidojuši ekonomiskajā klasē, arī viesnīca izvēlēta lētākā no piedāvātajām.

 

Komentāri (41)

simpsons 17.01.2013. 01.07

KNABam nav ko darīt? Pārbaudīs, vai ministre drīkstēja gulēt kopā ar vīru, vai arī viņu noteikti vajadzēja dzīt uz citu nummuru?

Vai KNABs domā, ka ministre korumpējās saņemot komandējuma naudu no ministrijas? Kopējās komandējuma izmaksas ir tik mazas, ka nepietiek pat krimināllietai.

Vienīgais, ko var izdarīt, izvērtēt komandējuma lietderību, bet tas nav KNAB darbs. To var izdarīt pārējie ministri vai pēc dažiem gadiem vēlētāji, liekot plusus un mīnusus.

+13
-2
Atbildēt

0

janazakovica 17.01.2013. 01.05

tad jau knab darbiniekiem steidzigi saja sakaribaa jalido uz australiju..

+5
0
Atbildēt

0

janis17 17.01.2013. 02.01

KNABisti lidos uz Austrāliju, lai ar visu iepazītos “uz vietām”.
Nez vai šī izmeklēšana būs lētāka par itkā iespējamo nodarīto “kaitējumu”?

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu