Korupcijas skandālā iesaistītajam bijušajam EP deputātam – cietumsods • IR.lv

Korupcijas skandālā iesaistītajam bijušajam EP deputātam – cietumsods

16
Ernsts Štrasers 14.janvārī uz tiesas sola. Foto: EPA/LETA

Bijušo Austrijas iekšlietu ministru un eiroparlamentārieti Štraseru atmaskoja žurnālisti

Bijušajam Austrijas iekšlietu ministram un Eiroparlamenta deputātam Ernstam Štraseram Vīnes tiesa pirmdien piespriedusi četru gadu cietumsodu par apsūdzībām korupcijā, ziņo austriešu avīze „Der Standard”.

Ministra apsūdzības pamatā bija videoieraksti, kuros redzams, ka politiķis par Eiroparlamentā izskatāmo „vajadzīgo” likumprojektu atbalstīšanu prasa naudu. Par saviem pakalpojumiem deputāts prasījis 100 tūkstošus eiro gadā. Ieraksti tikuši izdarīti 2010. un 2011.gadā.

Taču deputāta mantkārība atdūrās pret žurnālistu uzņēmību – izrādījās, ka sarunvedēji ar Štraseru bija avīzes „The Sunday Times” žurnālisti, kuri uzdevās par izdomātas firmas „Bergman & Lynch” pārstāvjiem. Viena no tikšanās ar Štraseru notika pat cilvēkiem pilnā firmas „ofisā”, Štraseram nezinot, ka visi klātesošie ir „The Sunday Times” darbinieki.

Bijušais ministrs skaidrojis, ka cilvēkus, kuri viņu uzrunājuši, uzskatījis par slepenajiem aģentiem, tāpēc piekritis sadarboties, lai saprastu, par ko ir runa.

Žurnālisti deputātu kompromitējošos videoierakstus nosūtīja tiesībsargājošām iestādēm, uzskatot, ka šāda deputāta rīcība ir Eiroparlamenta noteikumu pārkāpums.

Līdzīgās „The Sunday Times” lamatās jau iepriekš iekrituši Eiropas Parlamenta deputāti Adrians Severīns no Rumānijas, Zorans Talers no Slovēnijas un Pablo Salba no Spānijas.

Austrietis Štrasers pēc skandāla izraisīšanās 2011.gadā nolika Eiroparlamenta deputāta pilnvaras. Austrijas iekšlietu ministra amatu Štrasers ieņēma no 2000. līdz 2004.gadam, bet par Eiroparlamenta deputātu viņš kļuva 2009.gadā, pārstāvot Austrijas Tautas partiju.

 

Komentāri (16)

ligakalnina 15.01.2013. 11.17

Kad Latvijā pienāks laiki, kad iesēdinās kādu deputātu, pagaidām cirks ar Muižnieci turpinās, viņa saņem algu, un atpūšas, un darīs to vēl gadiem ilgi.
Pat to tēvzemieti Grīgu, vai kā tur bija tas uzvārds, neiesēdināja par atklātu kriminālu – naftas zagšanu no naftas vada.
Un tādu piemēru pietiek.

+2
0
Atbildēt

0

Kristine 15.01.2013. 15.49

Vajadzētu kādu mūsējo (Domburu, Jaunalksni, no de Facto) aizsūtīt praksē, pieredzes apmaiņā uz „The Sunday Times” vai nolīgt kādu viņējo apmācībai šeit.
Galvenais – kā iegūt labu video un kā “pierunāt” tiesu šos pierādījumus patiešām ņemt vērā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu