Par kukuļošanu aizdomās turētā Stabiņa iesniegusi atlūgumu • IR.lv

Par kukuļošanu aizdomās turētā Stabiņa iesniegusi atlūgumu

11
Ārija Stabiņa. Foto: LETA

Bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece pieteiksies bezdarbniekos

Aizdomās par kukuļošanu turētā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes bijusī priekšniece Ārija Stabiņa gada nogalē iesniegusi atlūgumu, aģentūra LETA uzzināja departamentā.

Tā kā izmeklēšanas un tiesvedības darbi var ieilgt līdz pat vairākiem gadiem, bet Stabiņai noteikts aizliegums apmeklēt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta telpas, kā arī aizliegums pildīt jebkādus amatus departamentā, Stabiņa nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar departamentu, lai Nodarbinātības valsts aģentūrā varētu reģistrēties bezdarbniekos un saņemt pabalstu līdz brīdim, kad izlems par saviem turpmākajiem plāniem, pastāstīja departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR).

Departaments atlūgumu pieņēmis, un Stabiņas vietā par Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci iecelta viņas vietniece Mārīte Javorska, kas pēc Stabiņas apcietināšanas bija viņas pienākumu izpildītāja.

Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova, kura no amata ir atstādināta un kurai liegts strādāt departamentā, atalgojumu nesaņem un pagaidām nav izvēlējusies pati pārtraukt darba attiecības ar departamentu.

Septembrī KNAB paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā kopumā veiktas 14 kratīšanas un aizturētas septiņas personas, tai skaitā viena Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona un divi pārvaldes darbinieki, par ko esot paziņots pašvaldības vadībai.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 19.septembrī Stabiņu apcietināja, un no apcietinājuma viņa atbrīvota 13.novembrī, iespējams, iemaksājot drošības naudu 15 000 latu apmērā.

Stabiņas advokāte Līga Cīrule septembrī apstiprināja, ka kliente tiek turēta aizdomās par Krimināllikuma 320.panta 3.daļā paredzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanu jeb par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts. Likumā par to paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kriminālprocesu uzraugošais prokurors Arvis Miglāns iepriekš pastāstīja, ka lietā ir materiāli par iespējamiem Stabiņas noziedzīgiem nodarījumiem kopš pagājušā gada novembra. Precīzu epizožu skaitu viņš gan neatklāja.

 

Komentāri (11)

Edzs 11.01.2013. 01.42

piezime ir pamatota – taa ir, redakcija kukuljdoshanu no kukuljnjemshanas tagad nenodala bet apvieno kopeja kukuljoshana. var jau but ka pareizi, vinja visus kukuljus sev nepatureja bet nesa saviem priekshniekiem talak.
un cik es zinu to pashu ari Rainis ieksh “Speleju Dancoju” saka par kukuljoshanu:
gūt var ņemot,
gūt var dodot,
dodot gūtais – neatņemams.

+2
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 10.01.2013. 17.20

interesanti , vai manta jau aprakstiita? ja te saistiiba ar misteru “20” , tad izmekleešana beigsies ar noilgumu , pateicoties peerkamajiem stipendiaatiem ,pie mums viss ir peerkams …

+2
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 11.01.2013. 08.28

Grūti panākt tiesiskumu valstī, kur lielākā daļa Saeimas deputātu, kuri paši sasmērēti, vai tos aiz aukliņas no Maskavas, to neatbalsta. Vēl atliek ieviest Briseles pārvaldi pret ko smirdētu mūsu “suverēni”, SC, ar sabiedrotiem, ZP.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu