LTV "100.panta preses klubu" vadīs Otto Ozols • IR.lv

LTV “100.panta preses klubu” vadīs Otto Ozols

36
Otto Ozols. Ekrānšāviņš no oyo.lv

LTV nolēmusi pamest arī diktore Ilva Liepiņa

Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanāla diskusiju raidījumam “100.panta preses klubs” jaunajā gadā būs jauns vadītājs – Otto Ozols jeb īstajā vārdā Mārtiņš Barkovskis, iepriekšaģentūras LETA izplatīto ziņu piektdien apstiprināja LTV raidījuma “100. panta preses klubs” redaktore Vija Ķenava.

Ozola debija raidījuma vadītāja lomā notiks jau 4. janvārī. Ozolam šī esot atgriešanās Zaķusalā. Savulaik viņš strādājis LTV literatūras un mākslas raidījumu redakcijā par režisora asistentu. Ozols bijis arī pirmās neatkarīgās televīzijas NTV5 Ziņu dienesta izveidotājs, tur darbojies kopā ar Ilvu Liepiņu.

Ar to izmaiņas LTV Ziņu dienestā nebeigsies. Televīzijas skatītāji raidījuma “Panorāma” vadītāja amatā jau redzējuši žurnālistu Jāni Gesti, kurš raidījumu turpinās vadīt vismaz līdz jūnijam. Tāpat Geste turpinās vadīt arī raidījumu “De facto”.

LTV Ziņu dienesta vadītāja Dagnija Neimane teica, ka žurnālists “Panorāmas” vadītāja amatā iejuties labi un to atzinīgi novērtējuši arī skatītāji.

LTV nolēmusi pamest arī diktore Ilva Liepiņa, kura pēdējā laikā vadīja ziņas plkst.18. Liepiņa LTV nostrādājusi daudzus gadus, karjeru sabiedriskajā televīzijā sākot kā programmu pieteicēja, bet vēlāk jau nonākot līdz ziņu diktores vietai.

Liepiņa: LTV ir liels kuģis, kas stūrē uz sēkli

“Ja agrāk Latvijas Televīzija bija medijs ar vārdu, tad tagad tas ir liels kuģis, kas stūrē uz sēkli. Es nevēlos būt daļa no tā,” biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra ziņu diktore Ilva Liepiņa.

“Tā ir taisnība, ka esmu uzrakstījusi atlūgumu un ar 1.februāri uz abpusējas vienošanās pamata aizeju no Latvijas Televīzijas,” apliecināja Liepiņa. Kā aiziešanas iemeslu viņa minēja neapmierinātību ar Latvijas Televīzijā (LTV) pastāvošo kārtību. Pēc viņas domām, LTV iet kardināli pretēju ceļu, kāds tai būtu jāiet.

Liepiņa uzsvēra, ka darbs televīzijā ir tas, kas viņai patīk, kas padodas, bet pašlaik apstākļi ir tādi, ka darbu LTV viņa turpināt nevēlas. Jautāta, vai aiziešanas iemesls ir algas reforma, Liepiņa sacīja, ka viņa kā visi vēlas saņemt vairāk, bet tas nav primārais aiziešanas iemesls, tiesa, arī algu jautājums LTV, viņasprāt, būtu jārisina savādāk.

Liepiņa, kura pēdējā laikā vadīja ziņas plkst.18, neuzskata, ka LTV pašlaik ir sabiedriskā televīzija, jo tā nedara to, kas tai būtu jādara kā sabiedriskajai televīzijai. Viņas uzskati par to, kādai jābūt sabiedriskajai televīzijai, radikāli atšķiras no LTV vadības viedokļa.

Arī citi darbinieki nevēlas būt daļa no šādas LTV, jo viņi ir tie, kas “stūrē kuģi”, uzsvēra Liepiņa. No malas izskatās, ka LTV vadība ar nolūku grauj LTV un kādam tas ir izdevīgi, savās pārdomās dalījās Liepiņa.

LTV Liepiņa veltījusi aptuveni 15 gadus no savas dzīves, pirms tam esot strādājusi citās televīzijās. Karjeru sabiedriskajā televīzijā sākusi kā programmu pieteicēja, vēlāk viņa nonākusi līdz ziņu diktores vietai.

Kā norādīja Liepiņa, pēc aiziešanas no LTV viņa plāno atpūsties, apdomāties un paskatīties uz visu no malas, bet, ja darba piedāvājumi būs, tad tie tiks izskatīti.

“Nav mērķis ar 1.februāri ķerties pie jauniem darbiem, darba slodze bija pietiekami liela, tāpēc jāatpūšas,” rezumēja Liepiņa.

Pēdējā laikā no darba LTV aizgājuši vairāki darbinieki – žurnālists un vakara ziņu pārraides “Panorāma” vadītājs Arnis Krauze, LTV Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts un LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

 

Komentāri (36)

dro 03.01.2013. 22.43

Nesaprotu, kādēļ tāda attieksme pret Otto Ozolu? Kārtējā latviešu izlādēšanās, apspļaudot savu tautieti?

+12
-4
Atbildēt

0

dro 03.01.2013. 22.56

Par citu tēmu. http://newsru.com/russia/03jan2013/depar.html
“Я обожаю вашу страну, Россию, ваших людей, вашу историю, ваших писателей. Мне нравится здесь делать фильмы, в которых я работаю вместе с такими актерами, как Владимир Машков. Я обожаю вашу культуру, ваш образ мышления. Мой отец в свое время был коммунистом и слушал Радио Москвы! Это тоже часть моей культуры… Я очень люблю вашего президента Владимира Путина, и это взаимно… Россия – страна великой демократии, это не та страна, где премьер министр мог бы назвать гражданина своей страны жалким человеком” – говорится в сообщении Депардье на двух языках, поступившем на “Первый канал”.
http://echo.msk.ru/blog/minkin/982590-echo/
Здесь он станет своим в доску, станет гостем на всех Кремлёвских банкетах, научится называть друзей уменьшительными именами: Вова, Дима (или Димуля)… И ему, конечно, тоже дадут удобное, простое и понятное имя – начало от Жерара + конец от Депардье – получится Жёпардье, а ласково Жёпа.

+9
-3
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > dro 03.01.2013. 23.21

    ——
    Vai god. kungs vispār apjēdz – no kādas valdības bēg miljonārs, kādas partijas prezidents tagad ir Francijā? Ja Latvijā pie varas tiktu tautas vēlēts prezidents sociālists (piem. Rubiks), tad pilnīgi iespējams, ka pēc progresīvā nodokļa ieviešanas arī no Latvijas ātri vien pazustu lokālie miljonāri (kā no Venecuēlas ‘pazuda’ Vītols).

    Socialist Hollande wins French election

    http://www.youtube.com/watch?v=F-Eem3KJc4Y

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > dro 04.01.2013. 11.22

    Ino: Депардье: Россия – страна великой демократии
    ——-
    Bet varbūt viņš būs vīlies, jo nupat Krievijas Valsts Domē iesniegts likumprojekts, kas paredz dabisko vajadzību nokārtošanu publiskā vietā, piemēram, kāpņu telpā, atzīt par sīko huligānismu.
    http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/341251/malaya_nuzhda_v_gosdume

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

aija_vecenane 03.01.2013. 23.46

Oto nav ne vainas. Nav domas gigants, tomēr pietiekami inteliģents. Lielākais trūkums – patīk sabiezināt krāsas.

+7
-2
Atbildēt

1

    grislits > aija_vecenane 04.01.2013. 14.12

    Dažreiz krāsas ir nepieciešams sabiezināt, lai cilvēki kaut kam pievērstu uzmanību vai sāktu laicīgi aizdomāties par problēmu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu