Latvijā gadumijā līs lietus, daudzviet būs apgrūtināta salūta redzamība • IR.lv

Latvijā gadumijā līs lietus, daudzviet būs apgrūtināta salūta redzamība

26
Rīgas ielās slapjdraņķis un ledus. Foto: Ieva Čīka, LETA

Arī Jaungada pirmajā dienā laika apstākļi saglabāsies līdzīgi

Rīgai pirms pusnakts ies pāri nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, un ir gaidāms mākoņains laiks, tādējādi gadumijā var būt apgrūtināta salūta vērošana. Lietus salūta vērošanu var sabojāt arī citviet Latvijā, aģentūra LEA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Kā vēsta sinoptiķi, Rīgā pusnaktī visticamāk līs. Tā kā mākoņi būs samērā zemi, tie var apgrūtināt salūta redzamību. Ap pusnakti gaisa temperatūra Rīgā būs nedaudz virs nulles no plus diviem 2 līdz plus 3 grādiem.

Gaisa temperatūra Latvijā būs robežās no plus 1 grāda Latvijas austrumu rajonos līdz plus 5 grādiem jūras piekrastes rajonos. Jūras piekrastē šonakt būs vējains laiks un dienvidrietumu vēja brāzmas var sasniegt pat 15 līdz 16 metrus sekundē. Pārējā Latvijā gan stiprs vējš nav gaidāms.

Sinoptiķi norāda, ka šovakar vakarā Latvijas lielākajai daļai no rietumiem pāri virzīsies nokrišņu zona un līdz pusnaktij tā būs tikusi pāri Rīgai. Uz austrumiem ir gaidāms lietus un slapjš sniegs ar redzamības pasliktināšanos līdz 500-1000 metriem. Visā Latvijā saglabāsies mākoņains laiks un ap pusnakti daudzviet Latvijā nebūs salūta vērošanai labvēlīgs laiks. Visliktākā situācija salūta vērošanai būs tieši valsts austrumos, kur gaidāmi nokrišņi.

Savukārt Jaungada pirmajā dienā laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Dienā gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, tādējādi teritorijas lielākajā daļā gaidāms atkusnis un tāpat turpināsies nokrišņi – pārsvarā lietus. Vakarā gaisa temperatūra nedaudz sāks pazemināties. Latgalē vakara pusē varētu pietuvoties jau nulle grādiem un var veidoties apledojums. Piekrastē rīt dienā gan saglabāsies brāzmains dienvidrietumu vējš.

 

Komentāri (26)

ilmisimo 31.12.2012. 20.06

Latvijā gadumijā līs lietus, daudzviet būs apgrūtināta salūta redzamība
__________________
Ui, jolki!

mēra kaķus ar neredzēs?

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 31.12.2012. 15.53

jaa var tikt specigi pabojata svetku iluzija ja saluts nebus redzams.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu