Īvāns, Nelsons un Stankevičs ievēlēti par LZA goda locekļiem • IR.lv

Īvāns, Nelsons un Stankevičs ievēlēti par LZA goda locekļiem

29
Diriģents Andris Nelsons. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) rudens pilnsapulcē par LZA goda locekļiem ievēlēti literāts Dainis Īvāns, diriģents Andris Nelsons un Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, aģentūru LETA informēja LZA.

Rudens pilnsapulcē par LZA akadēmiķiem ievēlēti Maija Dambrova (farmācija), Māris Knite (fizika), Modra Murovska (medicīna), Jānis Spīgulis (fizika) un Jānis Zilgalvis (arhitektūra).

Par LZA korespondētājlocekļiem kļuvuši Jānis Grabis (informātika), Osvalds Pugovičs (ķīmija), Māris Leja (medicīna), Maija Burima (literatūrzinātne) un Dalija Segliņa (lauksaimniecības zinātne).

Par jaunajiem LZA ārzemju locekļiem kļuvuši fiziķi Marko Ķirms (Igaunija), Aleksandrs Lusčiks (Igaunija) un Pauls Stradiņš (ASV).

Saskaņā ar statūtiem par LZA locekļiem ievēlē izcilus Latvijas un ārzemju zinātniekus un par goda locekļiem – arī citu jomu vispāratzītus Latvijas gara darbiniekus.

 

Komentāri (29)

ilmisimo 30.12.2012. 19.26

..admirālis Nelsons??

Tikai tagad?!

Raudi,ak Trafalgara!!!

+3
-1
Atbildēt

0

janazakovica 30.12.2012. 17.26

liels gods but par LPSR LZA goda un vel locekliem…un ko vini tam nabaga katolu seminara pasniedzejam piesejaas tagat rigas arhibiskapam..kas ari jau par sevi ir jocigs amats.

+2
-3
Atbildēt

0

Janis 30.12.2012. 17.31

LZA būs kreacionisma nodaļa?

+2
-4
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu