Saeima ieceļ Putniņu FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā • IR.lv

Saeima ieceļ Putniņu FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā

31
Foto: Lita Krone, LETA

 

Saeima ceturtdien nolēma iecelt Latvijas Bankas konsultantu juridiskajos jautājumos Pēteri Putniņu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā, ziņo LETA.

Putniņš par Latvijas Bankas konsultantu juridiskajos jautājumos strādā kopš 2005.gada. Tajā pašā gadā viņš kā zvērināts advokāts sāka darboties Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā.

No 2002.gada līdz 2004.gadam Putniņš bijis Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītājs, savukārt no 2001.gada līdz 2002.gadam akciju sabiedrības “Reģionālā investīciju banka” viceprezidents. Pirms tam FKTK priekšsēdētāja vietnieka amata kandidāts guvis pieredzi, strādājot apdrošināšanas akciju sabiedrībās “Balta” un “Rīgas Fenikss”, kā arī advokātu birojā “Spāde un Miķelsons”.

Putniņš Latvijas Universitātē 2010.gadā ieguva maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 1996.gadā kļuva par Latvijas Universitātes starptautisko attiecību bakalauru. Latviešu valoda ir viņa dzimtā valoda, un brīvi viņš pārvaldot angļu, krievu un vācu valodu. Putniņš labi pārvaldot arī zviedru valodu.

2010.gadā Saeima Putniņu neievēlēja toreiz vakantajā Latvijas Bankas padomes locekļa amatā, jo viņa vārds presē tika saistīts ar Aivaru Lembergu. Savukārt Putniņš neredz pamatu viņa vārda saistīšanai ar Lembergu.

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs FKTK vadītāja vietnieka amatam virza Putniņu kā juristu ar plašu pieredzi darbā finanšu sektorā – gan centrālajā bankā, gan darbojoties ar komercbanku juridiskajiem jautājumiem, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja centrālās bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

FKTK priekšsēdētāja vietnieka amats ir vakants kopš oktobra beigām, jo Saeima 25.oktobrī neapstiprināja uz trešo termiņu ilggadējo FKTK priekšsēdētāja vietnieku Jāni Brazovski.

FKTK padome patlaban strādā nepilnā, četru cilvēku sastāvā. FKTK padomē ir FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis un FKTK padomes locekļi Gvido Romeiko, Ludmila Vojevoda un Jeļena Ļebedeva.

 

Komentāri (31)

buchamona 20.12.2012. 17.25

Lai veicas Pēterim Putniņam :) Pilnīgi lieki tagad meklēt kārtējo kompru, pīt viņu klāt Lembergam, vārdu sakot, sākt preventīvi viņu “mazgāt,” tikai gribētu pajautāt Parādnieka kungam – ar ko šis kandidāts ir pārāks par Brazovski? :)

Mums par reformām sāk veidoties bīstams priekšstats, proti – štrunts par sistēmu, reforma notiek tad, kad galvas ripo :)) Tad viss notiek. Izglītībā briest tāda pati ” kultūras revolūcija” :)

+2
0
Atbildēt

0

guna_sniedzina 21.12.2012. 00.28

Sis ir ZZS ieliktenis, Lembja rokas pagarinjums.

Tas, ka Brazovskis netika apstiprinats, bija loti pareizs lemums.

Bet sis kandidats tomer nav daudz labaks par Brazovski.

0
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 20.12.2012. 14.55

Labāk ieceltu Putinu.

0
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu