Dziesmu un deju svētku galvenais režisors būs Brikmanis • IR.lv

Dziesmu un deju svētku galvenais režisors būs Brikmanis

3
Uģis Brikmanis. Foto: Lita Krone, LETA

Viņa atalgojums būs vairāk nekā 10 000 latu

Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs slēgs 10 150 latus vērtu līgumu ar Uģi Brikmani, kurš iepirkuma procedūrā izraudzīts par XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku galveno režisoru, ziņo LETA.

Konkursā bija pieteicies tikai viens pretendents, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Brikmanis bijis Rīgas astoņsimtgades svētku mākslinieciskais vadītājs un režisors, neskaitāmu starptautiskas un nacionālas nozīmes koncertu, notikumu, izrāžu producents un režisors. Iestudējis izrādes Latvijas un Lietuvas teātros, kā arī vadījis Latvijas Radio teātri.

Brikmanim veicies arī ar citiem lieliem valsts pasūtījumiem. Tā šogad, Brikmaņa vārdiem runājot, viņa ideja tika izraudzīta „smadzeņu vētrā” starptautiskajai izstādei “World Expo”, kas 2015.gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā. Latvijas ekspozīcija būs veltīta medus un biškopības tēmai, paviljona moto būs “Dzīvības drava”. Tiesa, daži eksperti ideju nokritizēja kā novecojušu jau dzimšanas brīdī. Savukārt ideju konkurss „World Expo 2015″ Latvijas paviljona izstrādei neesot rīkots līdzekļu taupīšanas dēļ.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam, un tiem gatavojas 3277 mākslinieciskie kolektīvi – kopā 90 000 dalībnieku no visas Latvijas.

 

Komentāri (3)

Una Grinberga 19.12.2012. 21.09

Šausmas – veseli 10 tūkst. pirms nodokļu nomaksas par 6 mēnešu darbu! Dziesmu svētkus saucam par Latvijas Nokiju, bet autoriem jāmaksā kā par VEF aparātu. Lai labāk noliek blakus Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas režisora honorāru, tad saka, cik “milzīgu” honorāru saņem režisors. Drīz būs tā, ka vairs neviens neies režisēt DzSv, jo uzreiz ir pārmetumi par alkatību, bet apmērs nav lielāks par vidēja bankas klerka algu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu