"Standard&Poor's" paaugstina Grieķijas kredītreitingu par sešām pakāpēm • IR.lv

“Standard&Poor’s” paaugstina Grieķijas kredītreitingu par sešām pakāpēm

12
Foto: EPA/LETA

 

Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard&Poor’s” (S&P) paaugstinājusi Grieķijas kredītreitingu par sešām pakāpēm no “selektīvās maksātnespējas” līdz “B-/B” līmenim, vienlaikus nosakot stabilu nākotnes perspektīvu, ziņo LETA/AFP.

Kredītreitinga “paaugstināšana atspoguļo mūsu attieksmi pret Eiropas Ekonomiskās un monetārās savienības (eirozonas) nelokāmo apņemšanos saglabāt Grieķijas dalību eirozonā,” teikts aģentūras izplatītajā paziņojumā.

Tikmēr lēmums noteikt stabilu nākotnes perspektīvu tiek skaidrots ar Grieķijas valdības apņēmību veikt fiskālas un strukturālas reformas.

Grieķija noslēgusi obligāciju atpirkšanas programmu, bet Eiropas Savienība (ES) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) piešķīruši Grieķijai ilgi gaidīto kārtējo aizdevuma maksājumu.

 

Komentāri (12)

gstrazds 19.12.2012. 11.39

Ārkārtīgi labi parāda, cik vērā ņemami ir šie aģentūru reitingi. 6 pakāpes! Pilnīgs absurds.

+9
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 19.12.2012. 11.08

Laikam, nekā nesaprotu, bet, izskatās, ka politikas šeit daudz vairāk, kā ekonomikas.
Vispār, visa tā situācija ar Grieķiju, principā, atspoguļo situāciju visā ES – kurš negrib, var arī nestrādāt, strādājošie par tevi samaksās, paaugstināsim tiem nodokļus līdz 75%, kā Francijā, lai veselas priekšpilsētas var nestrādāt, dzīvot uz to rēķina, un, aiz gara laika, vēl rīkot grautiņus, pieprasot vēl un vēl.
Varbūt, tas ir “sociālais taisnīgi”, bet, vai vienkārši taisnīgi un atbildīgi, un ko vēl, izņemot ES kreiso galveno elektorātu, tas stimulē?

+7
-3
Atbildēt

0

alexander 19.12.2012. 14.41

Šis no Grieķijas ekonomiskās situācijas attālinātais vērtējums ļaus no reālās dzīves tikpat attālinātajam Francijas prezidentam Olandam gandarīti secināt, ka apstiprinās viņa nesenais apgalvojums par to, ka krīze eirozonā jau ir pārvarēta.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu