Režisora Kursieša spēlfilmai "Modris" piešķirts "Eurimages" finansējums • IR.lv

Režisora Kursieša spēlfilmai “Modris” piešķirts “Eurimages” finansējums

32
Kino zālē. Foto: Ieva Čīka, LETA

“Modris” ir patiesos notikumos balstīts stāsts par pusaudzi, kurš nonāk uz noziedzības ceļa

Eiropas Padomes kino nozares atbalsta fonds “Eurimages” piešķīris 100 000 eiro (70 280 latu) atbalstu režisora un scenārista Jura Kursieša spēlfilmas “Modris” ražošanai, aģentūru LETA informēja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Filma ir trīs valstu – Latvijas, Vācijas un Grieķijas – kopražojums. Filmas producents no Latvijas puses ir filmu studija “Red Dot Media”.

Fonds “Eurimages” apvieno 36 Eiropas valstis un finansiāli atbalsta dalībvalstu kopražojumu uzņemšanu un izplatīšanu. Latvija šajā fondā iestājās 2002.gadā. Četras reizes gadā fonds, kura gada budžets ir apmēram 22 miljoni eiro (15 miljoni latu), izsludina projektu konkursu, kurā projektus vērtē visu dalībvalstu eksperti, Latviju pārstāv Nacionālā Kino centra vadītājas vietnieks Uldis Dimiševskis. Projekta vērtēšana nozīmē arī nopietnu kvalitātes kontroli iesniegtajiem projektiem.

Līdz šim fonds “Eurimages” ir atbalstījis vairākus Latvijas studiju veidotos kopražojumus: 2012.gada pirmajā pusē – Latvijas un Lietuvas kopražojuma spēlfilmu “Spēlmanis”, 2011.gadā – Vācijas, Latvijas, Nīderlandes, Krievijas un Baltkrievijas kopražojuma spēlfilmu “Miglā”. 2008.gadā atbalstīta dokumentālā filma “Friči un blondīnes”, 2007.gadā – animācijas filmas “Jezga džungļos” un “Zelta zirgs”, kā arī spēlfilma “Jāņu nakts”. 2006.gadā atbalstītas divas animācijas filmas: “Lote no Izgudrotāju ciema” un “Trīs musketieri”, 2004.gadā – spēlfilma “Saldumiņš”.

Kursieša filma “Modris” saņēmusi atbalstu projekta attīstīšanai no Nacionālā Kino centra, Eiropas Savienības “Media” programmas un Valsts Kultūrkapitāla fonda. Šogad Nacionālā Kino centra spēlfilmu konkursā “Modris” kā viena no četrām filmām ieguva finansējumu projekta ražošanai. Finansiālu atbalstu ražošanai piešķīris arī Vācijas “NRW2” filmu fonds.

“Modris” ir patiesos notikumos balstīts stāsts par pusaudzi, kura dzīvē liktenīgi samezglojumi seko viens otram un noved puisi teju līdz noziedznieka statusam. Māte, netiekot galā ar pusaugu dēlu, par sīku noziegumu nodod viņu policijai. Sākotnēji šķietamais pāraudzināšanas mēģinājums pārvēršas drāmā, jo jaunietis nespēj iekļauties tiesas noteiktajos soda izciešanas noteikumos.

Šī ir Kursieša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Kā asistējošais režisors Kursietis strādājis pie spēlfilmām “Amatieris” un “Kolka Cool”. Režisors uzņēmis vairākas īsfilmas, veidojis reklāmas, kino režijas maģistrantūru beidzis Lielbritānijā.

Filmas “Modris” filmēšanu paredzēts sākt nākamā gada februārī, un filmas pirmizrāde gaidāma jau 2013.gada nogalē.

 

Komentāri (32)

Kaspars Špūle 19.12.2012. 11.26

Filma ir trīs valstu – Latvijas, Vācijas un Grieķijas – kopražojums
—-
No Vācijas un Grieķijas – nauda, no Latvijas – noziedznieks Modris?

+1
0
Atbildēt

0

juhans 18.12.2012. 20.43

Tas jau bija – Goodfellas.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu