Policija pirmdienas vakarā aizturējusi "īsto Olaines dūrēju" • IR.lv

Policija pirmdienas vakarā aizturējusi “īsto Olaines dūrēju”

20
Foto: Ieva Čīka, LETA

Uzbrukumu iemeslus policija vēl noskaidro

Valsts policija par uzbrukumu sešiem Olaines iedzīvotājiem pirmdienas vakarā aizturējusi kādu personu un no rīta notvertais vīrietis neesot bijis nozieguma vaininieks, ziņoja LNT Ziņas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins intervijā LTV raidījumam “Panorāma” pirmdienas vakarā teica, ka ap plkst.20 policija par uzbrukumiem Olainē aizturējusi 1966.gadā dzimušu agrāk netiesātu vīrieti, kurš bijis policijas redzeslokā par zādzību izdarīšanu.

“Mums ir pārliecība ka aizdomās turētais izdarījis vakardienas noziegumus,” pirmdien teica Grišins.

Savukārt pirmdien no rīta aizturētais vīrietis, pēc policijas domām, pastrādājis analoģisku noziegumu pirms nedēļas. “Šis noziegums bija līdzīgs pēc izdarīšanas veida šai sērijai,” uzsvēra Grišins.

Grišins aģentūrai LETA pastāstīja, ka 1966.gadā dzimušais vīrietis aizturēts Olainē. Precīzu datu Grišinam vēl nebija, taču viņš pieļāva, ka aizturētais ir olainietis.

Grišins pastāstīja, ka Olainē pirms aptuveni nedēļas noticis vēl līdzīgs uzbrukums, kurā cietis kāds vīrietis, kurš toreiz nebija vērsies policijā. Izmeklējot šo lietu policija aizturēja 1975.gadā dzimušo vīrieti, taču noskaidrojies, ka ar svētdienas uzbrukumiem viņš nav saistīts.

“Svētdien bija sadurti seši cilvēki un, pa nakti izmeklējot šo lietu, policijas rīcībā nonāca informācija, ka nedēļu atpakaļ noticis analoģisks uzbrukums, bet policijai par to oficiālu ziņu nebija. Tad mēs noskaidrojām iespējamo cietušo, kurš apstiprināja, ka uzbrukums viņam bijis, taču viņš policijā nav vērsies. Mēs ierosinājām kriminālprocesu un aizturējām 1975.gadā dzimušo vīrieti. Nenoliedzami viena no versijām bija, ka viņš varētu būt saistīts ar vakardienas uzbrukumiem, bet nu izmeklēšanas laikā noskaidrojām, ka viņš ar šiem noziegumiem nav saistīts,” klāstīja Grišins.

Pirms aptuveni nedēļas notikušais uzbrukums, iespējams, saistīts ar personīgajiem motīviem – nepatiku pret cietušo, norādīja Grišins.

Svētdienas nozieguma motīvus policija skaidros izmeklēšanā, taču Grišins nenoliedza, ka vismaz vienā gadījumā sievietei somiņa tika izrauta no rokām. “Laupīšanas figurē, taču vai tas bija galvenais vadmotīvs, skaidrosim izmeklēšanā,” uzsvēra Grišins.

Policija joprojām Olainē turpina strādāt pastiprinātā režīmā.

Valsts policija pirmdien preses konferencē paziņoja, ka par minētajiem uzbrukumiem aizturēts 1975.gadā dzimis vīrietis – Olaines iedzīvotājs, kurš nav agrāk tiesāts, taču ir iepriekš nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu. Tajā pašā laikā, lai pārliecinātos, ka aizturētais tiešām ir saistīts ar šiem uzbrukumiem un iedzīvotājiem radītu drošības sajūtu, policija arī pirmdien Olainē strādāja pastiprinātā režīmā.

Policija paziņoja, ka uzbrukumi sešiem Olaines iedzīvotājiem svētdienas vakarā, visticamāk, pastrādāti laupīšanas nolūkā, tomēr policija arī neizslēdz iespēju, ka šie noziegumi izdarīti psihisku problēmu dēļ, lai gan aizturētās personas vārds psihiatru uzskaitē nav atrodams.

Jau ziņots, ka visi sadurtie cilvēki – divas sievietes un četri vīrieši – patlaban atrodas slimnīcā. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. Policija cer, ka cietušie atlabs. No uzbrucēja rokas cieta 1995.gadā dzimis puisis, 19 gadus vecs puisis, 1965.gadā dzimusi sieviete, 41 gadu veca sieviete, kā arī 1977.un 1971.gadā dzimuši vīrieši.

 

 

Komentāri (20)

evameijere 17.12.2012. 14.42

Lieliska vizuālā materiāla izvēle

+7
-2
Atbildēt

4

    dzintarz > evameijere 17.12.2012. 15.40

    Ieva Čiks.
    Ielāgosim šo fotomāxslinieci.
    Ieva Čīka (1986) ir mācījusies Dobeles Valsts ģimnāzijā un studējusi filozofiju Latvijas Universitātē.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    janazakovica > evameijere 17.12.2012. 15.58

    bet varbut cilveks ar tadu uzvardu negribees ka vinu taa ielago..varbut vina vel baidaas no visa nezinamaa…jo ja nu tas saap stipri.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > evameijere 18.12.2012. 01.42

    Toties bildītes žurknaļugām gan padeva pate filosofiskā autorīte.
    Piemet, piemet pagalīti
    Veco vecenīt!

    Gan jau drīzvien taps par muģistri tai pašā juniversitātē, atsaucoties uz neskaitāmām publikācijām…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > evameijere 17.12.2012. 16.06

    nu ne jau bildites autore Ieva Chika pievienoja to shim rakstam.
    to estetiski piemekleja vai nu Ernests vai Redaktore.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 17.12.2012. 22.42

nulle
“Būtu likumi kā Amerikā”

Būtu morāle kā krievijā, divdesmit būtu ar lauzni nosisti.

+5
-1
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 18.12.2012. 03.56

Par ko mīnusi?
—————————————————–

Par to, ka tu redzi, kas notiek aiz dīķa, bet neredzi, kas notiek tavā barbariskajā kaimiņvalstī. Vai arī negribi redzēt.
Dibenā līdēja politkorektums, laikam ?

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu