Koalīcijas partijas atturas saukt konkrētus valsts kontroliera kandidātus • IR.lv

Koalīcijas partijas atturas saukt konkrētus valsts kontroliera kandidātus

34
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas amata pilnvaras beidzas 21.janvārī

Koalīcijas partiju pārstāvji pašlaik atturas saukt konkrētus valsts kontroliera kandidātus, liecina aģentūras LETA aptaujas rezultāti.

“Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis nenosauca konkrētu kāda kandidāta uzvārdu un pieļāva iespēju, ka politiskais spēks šo jautājumu pārrunās nākamnedēļ. Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka šodien notiks diskusija par šo jautājumu, bet pagaidām netiek plānots nosaukt sava kandidāta vārdu.

Reformu partija (RP) savu kandidātu valsts kontroliera amatam, iespējams, izvēlēsies janvāra sākumā, pauda RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis. Politiskais spēks uzskata, ka vēlams, lai kandidāts būtu profesionāli atbilstošs ar pieredzi audita jomā. Tāpat svarīgi kritēriji būs kandidāta godīgums un atpazīstamība sabiedrībā, piebilda Dombrovskis.

Neatkarīgā deputāte Elīna Siliņa norādīja, ka pie frakcijām nepiederošie deputāti vēl nav analizējuši viņiem pieņemamos kandidātus. Kandidātu apspriešana varētu norisināties vai nu Ziemassvētku laikā, vai janvāra pirmajā nedēļā. Valsts kontroliera izvēlē kā kritēriji jāvērtē profesionalitāte un politiskā neitralitāte, piebilda Siliņa.

Kā ziņots, valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas amata pilnvaras beidzas janvāra otrajā pusē. Valsts kontroliera kandidatūras deputāti parlamentā varēs iesniegt līdz 8.janvārim, bet balsojums Saeimā norisināsies 17.janvārī.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu