Stiprā putenī autovadītājus aicina pārsēsties uz sabiedrisko transportu • IR.lv

Stiprā putenī autovadītājus aicina pārsēsties uz sabiedrisko transportu

20
Cilvēki dodas uz tramvaju. Foto: Edijs Pālens, LETA

Autovadītājiem līdzi jābūt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībai

Sākot ar ceturtdienu, 13.decembri, Rīgas autovadītāji stipras snigšanas laikā, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību, sabiedriskajā transportā varēs pārvietoties bez maksas, ziņo LETA.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) trešdien skaidro, ka šie braukšanas atvieglojumi tiek ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Pašvaldība informēs par prognozēto snigšanu jau iepriekšējā dienā. Informāciju, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, varēs atrast pašvaldības interneta vietnēs “www.sniegs.riga.lv” un “www.riga.lv”, kā arī par to tiks informēti plašsaziņas līdzekļi.

Atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, Rīgas domes satiksmes departaments brīdina, ka naktī uz ceturtdienu Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana, kas turpināsies līdz pēcpusdienai. Saskaņā ar prognozēm, sniega segas biezums var pieaugt par sešiem līdz desmit centimetriem. Līdz ar to jau rītdien, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, iedzīvotāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas.

Ar tehnisko pasi ceturtdien varēs sabiedriskajā transportā braukt bez maksas visu dienu, norāda Ušakovs.

Intensīvas snigšanas apstākļos pašvaldība aicina iedzīvotājus pēc iespējas izvairīties no personīgo transporta līdzekļu izmantošanas un pārvietoties ar sabiedrisko transportu.

 

Komentāri (20)

ribens 12.12.2012. 17.52

Baigais populisms.
Iznāk, ka tie, kam nav auto un kas ikdienā jau brauc ar sabiedrisko, būs zaudētāji. Autobraucēji parasti nav tie nabagākie, lai nevarētu samaksāt 50 sant.

+12
-2
Atbildēt

2

    Una Grinberga > ribens 12.12.2012. 18.24

    @Evalc
    Tieši tā. Pamēģini vēl piespiest pieredzējušu autovadītāju stāvēt piesmakušā sabiedriskajā transportā puteņa laikā. Viņš/a labāk sēdēs savā autiņā sastrēgumā nevis stāvēs autobusā. Populisms uz pensionāriem, cik Nils ir iztapīgs un labs! Tāpat kā ar pompu bija paziņojums, ka autobusiem aizmugurē būs velo statīvi. Kur ir? Velo draugs Nils pat nepamanīja, kā rekonstruēja Pērnavas ielu, bet par velo celiņu nemaz neaizdomājās.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > ribens 12.12.2012. 18.08

    Tāds pats, kā atļaut braukt bez maksas tikai Rīgas pensionāriem (it kā tie būtu nabagākie Latvijas pensionāri).
    Ušakovs zvejo balsis, tērējot pašvaldības resursus, nevis nodarbojas ar labdarību.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

Ieva 12.12.2012. 17.47

Principā jau pareizi. Tik atkal rodas iespēja to negodīgi izmantot.
“Eu, siev, paņem mūsu vecā grausta, kas pūst škūnītī, tehnisko pasi, varēsi braukt pa brīvu.”

Būtu kaut komplekts – tehniskā pase, vadītāja apliecība un varbūt izieta tehniskā apskate automobilim. Tāpat kā tad, kad inspektori aptur.

+3
-2
Atbildēt

0

disassociative 13.12.2012. 08.59

Ušakovs atradis jājāmzirdziņu – sabiedriskais transports par brīvu (patiesībā dotēts no visu rīdzinieku nodokļiem) un rullē. Tā vietā, lai kārtīgi iztīrītu pilsētu no sniega un izvestu to balto masu, nodarbojas ar mūsu naudas izšķērdēšanu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu