Putins nosoda oponentus, kuri saņem ārvalstu naudu • IR.lv

Putins nosoda oponentus, kuri saņem ārvalstu naudu

6
Krievijas Kostromas rajona skolā skolēni televizorā vēro un klausās prezidenta Vladimira Putina runu. Gluži kā padomju laikos. Foto: ITAR-TASS/LETA

 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien nosodīja politiskos oponentus, kuri saņem finansiālu palīdzību no ārvalstīm, un sacīja, ka Krievija nepieļaus uzspiest tai demokrātiju no ārpuses, ziņo LETA/AFP.

“Tieša vai netieša ārēja iejaukšanās mūsu iekšējos politiskajos procesos ir nepieņemama,” ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī sacīja prezidents.

“Cilvēki, kas saņem naudu no ārzemēm savām politiskajām aktivitātēm, visticamāk, kalpojot ārvalstu interesēm, nevar būt politiķi Krievijas Federācijā,” uzsvēra Putins, uzrunājot parlamenta abu palātu deputātus.

“Civilizēts dialogs ir iespējams vienīgi ar tiem politiskajiem spēkiem, kas civilizētā veidā izvirza, argumentē un formulē savas prasības un aizstāv tās likuma robežās,” norādīja prezidents.

“Politiskās sistēmas mainīšana, modernizēšana ir dabīgs un pat nepieciešams process,” pusotru stundu garajā uzrunā atzina Putins.

Pirms gada Krievijā notika parlamenta vēlēšanas, kas tika kritizētas vērienīgo viltojumu dēļ. Vēlēšanu rezultātu falsifikācija izraisīja pirmos masu protestus pret Putina dominanci Krievijas politikā.

Pēc četru gadu pārtraukuma, kas pavadīti premjera amatā, Putins kopš maija atkal ir Krievijas prezidents. Viņam šis ir jau trešais prezidentūras posms.

Oponenti sūdzas, ka Putins uzsācis represijas pret pilsonisko sabiedrību. Tā parlaments ar steigu apstiprināja likumu, liekot sabiedriskajām organizācijām, kas saņem naudu no ārvalstīm, reģistrēties kā “ārzemju aģentiem”.

Kremlis šogad arī apturējis ASV palīdzības organizācijas USAID darbu Krievijā, šo lēmumu skaidrojot ar to, ka USAID finansē demokrātijas atbalsta projektus, kas atbilstoši Maskavas skaidrojumam ir tas pats, kas iejaukšanās iekšējās lietās.

 

Komentāri (6)

Anna Gaigule 12.12.2012. 16.06

Vai viņš tāpat nosoda arī līdzīgus Latvijas politiķus?

+3
0
Atbildēt

0

valdis 12.12.2012. 14.21

“Tieša vai netieša ārēja iejaukšanās mūsu iekšējos politiskajos procesos ir nepieņemama,”
Te nu vienreiz mūsu domas ideāli sakrīt.

+3
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 12.12.2012. 18.06

taas miiliit ir viņa sateliitpārtejas , jo balso par viņu kaa prezidentu vsejaa russij, par to finanseešanu izdevis slepenu ukazu , saucaas pomošč sootķeečesveņņikam

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu