Latvijas Gada balva sportā par mūža ieguldījumu - Valijai Draugai • IR.lv

Latvijas Gada balva sportā par mūža ieguldījumu – Valijai Draugai

23
Valija Drauga. Publicitātes foto

Drauga ir Latvijas čempione šķēpmešanā 1968.gadā

“Latvijas Gada balvas sportā 2012” galveno apbalvojumu nominācijā “Mūža ieguldījums Latvijas sportā” saņems Latvijas Šķēpmetēju kluba dibinātāja un ilggadējā vadītāja Valija Drauga, ceturtdien nolēma žūrijas komisija.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne informēja, ka deviņdesmito gadu vidū pēc Draugas iniciatīvas izveidots un sekmīgi darbojas Latvijas Šķēpmetēju klubs. Kluba audzēkņi kopš 1998.gada pasaules un Eiropas, kā arī olimpiskajās jaunatnes un pieaugušo sacensībās uzrādījuši labus rezultātus. Šķēpmetēji saņēmuši divas olimpiskās sudraba medaļas – 2004.gadā Vadims Vasiļevskis Atēnās un 2008.gadā Ainārs Kovals Pekinā. Savukārt Intars Išējevs 2010.gada pasaules Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā izcīnījis bronzu.

Šogad seši šķēpmetēji ar A normatīvu piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs – Latvijai bija lielākā pārstāvniecība. “Draugas vadībā izveidota reģionālā bērnu un jauniešu talantu meklēšanas programma visā Latvijā, kas sekmīgi darbojas arī pašlaik. Tieši pateicoties šai sistēmai, Latvija bija vienīgā valsts, kuru olimpiskajās spēlēs Londonā pārstāvēja seši šķēpmetēji. Valija pelnījusi novērtējumu par mūža ieguldījumu šķēpmešanas saglabāšanā un attīstīšanā jaunā – augstākā – kvalitātē,” citēts LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Drauga ir Latvijas čempione šķēpmešanā 1968.gadā un pieckārtēja vicečempione.

Šogad “Latvijas Gada balva sportā” tiks pasniegta 16 nominācijās un speciālbalvās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) pārstāvji, LOK izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti.

Balvu ieguvējus nosaka īpaši ceremonijai veidota žūrijas komisija aizklātā balsojumā. Žūrija šogad balso par desmit nominācijām, kā arī nosaka mūža ieguldījuma balvas ieguvēju.

LOK un Igo Japiņa Sporta aģentūra nozīmīgo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau astoto reizi. “Latvijas Gada balvas sportā 2012” noslēguma ceremonija norisināsies 21.decembrī Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace”.

 

Komentāri (23)

janazakovica 06.12.2012. 23.18

es kaa bijusais skepmetejs esmu par ar abamam rokaam..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu