Kalniete Rubika izplatīto grāmatu EP nosauc par perversu • IR.lv

Kalniete Rubika izplatīto grāmatu EP nosauc par perversu

36
Alfrēds Rubiks. Foto: Kaspars Krafts, F64

Rubiks Eiroparlamentā izplata biogrāfisku grāmatu, ko 2001.gadā klajā laidusi Maskavas izdevniecība

Eiropas Parlamenta (EP) Komunistu frakcija izdevusi Alfrēda Rubika (SC) grāmatu “No politieslodzītā līdz Eiropas Parlamenta deputātam”, kura izplatīta visiem eiroparlamentāriešiem, ziņo LETA. Vienlaikus deputāti Sandra Kalniete (Vienotība) un Ivars Godmanis nosūtījuši kolēģiem EP skaidrojumu, mēģinot atspēkot grāmatas autora apgalvojumus.

Kalnietes parlamentārais asistents Mārtiņš Spravņiks stāsta, ka Rubika grāmata, kuru pirmo reizi 2001.gadā izdeva Maskavas izdevniecība “Meždunarodnije otnošeņija”, ataino Rubiku kā cietēju politisko uzskatu dēļ. Kalniete uzskata, ka veids, kā Rubiks sagroza Latvijas vēsturi, ir perverss.

“Esmu pārliecināta, ja Rubika kungam un viņa Maskavas priekšniekiem 1991.gada augustā būtu izdevies sagrābt un noturēt varu, gan Latvijas valdības vadītājs Godmanis, gan es un citas neatkarīgās Latvijas amatpersonas būtu represētas, apcietinātas vai pat sodītas ar nāvi. Tad nebūtu atkal apvienotās Eiropas un Baltijas valstis nebūtu Eiropas Savienībā, bet deputāts Rubiks turpinātu darboties kā viena no augstākajām padomju totalitārā režīma amatpersonām,” uzsver Kalniete.

Viņa kopā ar Godmani kolēģiem EP raksta: “Vēsture ir paradoksu pilna. Viens no šiem paradoksiem ir tas, ka tieši Eiropas demokrātiskās vērtības ir ļāvušas Rubikam kļūt par EP deputātu un par Eiropas pilsoņu nodokļu naudu izdot un izplatīt grāmatu, kurā sagrozītas vēstures patiesības par viņa līdzdalību valsts apvērsumā un viņa darbošanos pret neatkarīgas Latvijas valsts atjaunošanu.”

Vēstulē deputāti norāda, ka 1991.gada augustā Latvijas komunistu vadītājs Rubiks, rīkojoties kopā ar PSRS militārā apvērsuma organizētājiem, deva pavēles ierobežot pilsoniskās brīvības un apspiest jebkuru pretošanos režīmam – arī bruņotā ceļā.

Viņi skaidro, ka Rubiks vērsās gan pret PSRS prezidentu Mihailu Gorbačovu, gan pret Latvijas likumīgo varu, kura pēc tautas gribas bija atjaunojusi Latvijas valstisko neatkarību. Latvijas tiesa notiesāja Rubiku ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem par darbībām, kas vērstas uz vardarbīgu valsts varas gāšanu.

 

Komentāri (36)

buchamona 05.12.2012. 17.09

Nu, lūk – vēl viens piemērs, kura kontekstā jājautā – kas tas tāds īsti ir – apziņas un vārda brīvība demokrātiskā sabiedrībā? Vai šādām izpausmēm ir robeža, jeb demokrātijas vārdā var sēt ļaunumu sev apkārt, nenesot nekādu atbildību? Ja Latvijā nespēs noformulēt robežu no kuras sākas atbildība par saviem vārdiem, tad diezgan droši var paredzēt, ka šajā visatļautības haosā Latvijas sabiedrība lauzīs sev kaklu.

+7
-1
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > buchamona 05.12.2012. 19.12

    ——–
    Visu amerikanizēto rietumnieku visu ‘brīvību’ iemiesojums – ‘britu tūrists’
    jeb homo globalis:

    Britu tūristu uzdzīve Vecrīgā

    http://www.youtube.com/watch?v=RzsKtcoAZTA

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Leons Rapiņš > buchamona 06.12.2012. 11.45

    >rinķī apkārt Ilustrācija – tās jau ir tās evolucionāri nestabilas stratēģijas, ko min Clinton Richard Dawkins “The Selfish Gene”. Rietumu demokrātijs spožums un posts – tepat blogos bija labi iztirzāts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 05.12.2012. 21.55

    edge_indran ——–
    Pretīgi, tomēr desmitkārt mazāk ka fašistu mērgļa, pidrillas Kuzina, Brīvības pieminekļa un latviešu Leģionāru piemiņas apgānīšana, ierodoties arestanta robā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 05.12.2012. 18.02

    nu tad paskaidro man – kas tas tāds ir – vārda brīvība? :) Ja ņemam vērā to, ka ir situācijas, kurās pietiek ar pateiktu vārdu, lai nodarītu ļaunumu cilvēkam, vai savai valstij?

    Bet, kas attiecas uz Tevi – tad Tu esi īpašs gadījums :), Tev jēdziens morāle ir lielums, kurš jāizdeldē no zemes virsas, jo Tavā uztverē morāle ir tikai ” atpakaļrāpulība” un traucēklis patiesai demokrātijai. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Inese Birzniece 05.12.2012. 20.22

Riņķī apkārt: ko vari mocīties ar nullēm utml.homo soveticus? Ļauj katliņam vārīties.

+3
-1
Atbildēt

0

Mārcis 05.12.2012. 20.46

bnПравительство выложило в сеть базу о всех гражданах Латвии и России и всего СНГ: телефоны, адреса, фото-видеозаписи, личная переписка и многое другое. Да кстати все данные в открытом доступе, но можно скрыть свою анкету если вы не хотите чтоб ее увидели другие. Вот сайт– http://ovbaza.2sms.ru

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu