Par RSU rektoru atkārtoti ievēl Gardovski • IR.lv

Par RSU rektoru atkārtoti ievēl Gardovski

3
Jānis Gardovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gardovskis iecerējis padarīt RSU par starptautiski atpazīstamu universitāti

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Satversmes sapulcē trešdien par rektoru atkārtoti ievēlēja augstskolas pašreizējo rektoru Jāni Gardovski, aģentūru LETA informēja augstskolas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers. Par Gardovski nobalsoja 70 sapulces locekļi.

Uz rektora amatu kandidēja arī bijušais augstskolas rektors Jānis Vētra, kurš patlaban ir Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs. Par Vētru nobalsoja 51 RSU Satversmes sapulces dalībnieks. Kopumā augstskolas Satversmes sapulcē ir 130 locekļi, no tiem balsošanā piedalījās 122, bet par derīgu atzīta 121 sapulces dalībnieka balss.

Savā RSU attīstības koncepcijā Gardovskis norāda, ka no 2013. līdz 2017.gadam viņš iecerējis padarīt RSU par starptautiski atpazīstamu universitāti, kurā tiek attīstītas kvalitatīvas un jaunas starptautiskas studiju programmas un pētniecības projekti. Tāpat Gardovskis iecerējis nodrošināt inovācijas studijās, kā arī nostiprināt uz tirgu orientētas universitātes statusu, izvērtējot multidisciplināras slimnīcas izveidošanas iespēju ar Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu un Bērnu Klīnisko universitātes slimnīcu, lai sekmīgi ieviestu praksē aktuālākās zināšanas nozarē un iekļautu darba tirgū jaunos speciālistus.

Gardovskis rektora amatā ir kopš 2008.gada. Gardovskis ir RSU mācībspēku sastāvā no 1981.gada, kad sāka darbu Rīgas Medicīnas institūtā kā asistents. Gardovskis ir “Latvijas Ķirurģijas Žurnāla” zinātniskais redaktors. Profesors ir plaši pazīstams ķirurgs un zinātnieks – daudzu jaunu ķirurģijas metožu ieviesējs Latvijā un dažādu starptautisku, zinātnisku projektu vadītājs. Kopš 1995.gada Gardovskis ir Rīgas Stradiņa universitātes profesors un ķirurģijas katedras vadītājs un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs.

Atkārtoti ievēlētais rektors arī pats ir RSU jeb toreizējā Rīgas Medicīnas institūta absolvents.

Saskaņā ar Augstskolu likumu un RSU Satversmi rektoru uz pieciem gadiem ievēl RSU Satversmes sapulce. Par rektoru ievēl to kandidātu, par kuru klātesošie ir atdevuši vairāk nekā pusi balsu. Pēc tam rektoru amatā apstiprina Ministru kabinets.

 

Komentāri (3)

Janis 28.11.2012. 23.02

Nezinu kāds ir Gardovskis, bet diez vai var būt sliktāks par J. Vētru, dr. “izglītībā svarīgāks ir process nevis rezultāts”.

+3
-1
Atbildēt

2

    lebronj2356 > Janis 29.11.2012. 08.34

    Interesanti kādu procesu var virzīt cilvēks, kas sēž vairākos amatos(turklāt nemaksā jau minimālās vai vidējās algas šajos amatos) – īsts Jūlijs Cēzars, ne ? Bet nu Ķīļa grūpijām jau vienalga kas, ka tik ne viņa oponenti :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    enjoy > Janis 29.11.2012. 12.30

    Nepiekrītu! Vētra ir labāks, manuprāt. Ar AIPa pētījumu viņam izgāja bēdīgi, bet viņš tik un tā ir labāks par Gardovski. Žēl!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu