Brāļiem Dukuriem otrā un trešā vieta Pasaules kausa trešajā posmā • IR.lv

Brāļiem Dukuriem otrā un trešā vieta Pasaules kausa trešajā posmā

16
Sudraba medaļas ieguvējs Martins Dukurs (no kreisās), zelta medaļas ieguvējs vācietis Franks Rommels un bronzas ieguvējs Tomass Dukurs. Foto: EPA/LETA

Pārtrūkusi iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvēja M.Dukura uzvaru sērija pasaulē

Latvieši Martins un Tomass Dukuri sestdien ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā notikušajās Pasaules kausa skeletonā vīriešiem trešā posma sacensībās, ziņo LETA.

Līdz ar to pārtrūkusi iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvēja M.Dukura piecu uzvaru sērija Pasaules kausa posmos.

Pirmajā braucienā M.Dukurs uzrādīja labāko laiku, kā arī nodemonstrēja labāko startu, par 0,08 sekundēm apsteidzot Vācijas sportistu Franku Rommelu. Savukārt T.Dukurs ierindojās trešajā pozīcijā 0,28 sekundes aiz sava brāļa.

Tomēr otrajā braucienā M.Dukurs kļūdījās, summā par 0,21 sekundi zaudējot Rommelam, bet T.Dukurs ierindojās trešajā pozīcijā 0,45 sekundes aiz Rommela.

Aizpagājušajā nedēļā Leikpleisidas trasē ASV notikušajā sezonas atklāšanas posmā Latvijas sportisti svinēja dubultuzvaru. Panākumu izcīnīja M.Dukurs, bet T.Dukurs bija otrais. Leikpleisidas trasē sportisti sacentās trīs braucienu formātā.

Savukārt pirms nedēļas Pārksitijas trasē ASV notikušajā otrajā posmā ātrākais atkal bija M.Dukurs, kamēr viņa brālis ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem abi latvieši ieņem pirmās divas vietas – M.Dukurs ar 660 punktiem ir līderis, bet T.Dukurs ar 602 punktiem atrodas otrajā pozīcijā.

M.Dukurs kopš 2011.gada janvāra uzvarējis pēdējos 13 no 15 Pasaules kausa posmiem. Viņš Pasaules kausā uzvarējis 11 dažādās trasēs, ieskaitot Vistleru pagājušajā sezonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos aizvadītās sezonas Pasaules kausa posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bija spiests samierināties ar sesto vietu.

Sieviešu konkurencē Vistlerā piektdien jaunā latviešu sportiste Lelde Priedulēna izcīnīja 20.vietu.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

 

Komentāri (16)

austrisv 25.11.2012. 11.53

Vienmēr jau nevar būt pirmais, kādreiz ir jāpalaiž arī cits sev priekšā, un tad atkal sasparoties uz pirmo vietu!
Vienalga, ka Dukurs ir otrais un trešais- tas tāpat ir lieliski!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu