NEPLP jauno LTV vadību nosauks tikai nākamgad • IR.lv

NEPLP jauno LTV vadību nosauks tikai nākamgad

38
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants (no kreisās) un NEPLP loceklis Gints Grūbe piedalās NEPLP sēdē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jaunie LTV valdes locekļi jāapstiprina līdz nākamgada februārim

Jaunais Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors, kā arī pārējie divi valdes locekļi tiks apstiprināti, vēlākais, 2013.gada 14.februārī, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Gints Grūbe.

Pieteikšanās uz trīs vakancēm, kurām katrai ir sava specifika – satura jeb programmu direktors, finanšu direktors un LTV vadītājs-ģenerāldirektors – varēs notikt līdz 2013.gada 15.janvārim, kad sāksies kandidātu izvērtēšanas un atlases process.

Grūbe stāstīja, ka šādi termiņi iekļauti LTV valdes locekļu atlases konkursa nolikumā, kurš oficiāli tiks publiskots trešdien. Uzvarētājus apstiprinās NEPLP, taču lielā mērā pēc personālatlases kompānijas rekomendācijām, lai atlases procesā būtu kāds “neatkarīgs spēks un nevarētu pārmest, ka izvēlē lomu spēlējušas NEPLP simpātijas”, sacīja Grūbe.

Savukārt personālatlases kompāniju izvēlēsies konkursā, kas noslēgsies 18.decembrī. Izvēlētā personālatlases kompānija varēs arī nākt ar ieteikumiem valdes locekļu amatiem, izmantojot zināšanas un kontaktu tīklu.

Medijos jau izskanējis, ka Edgars Kots, kurš patlaban vada LTV kā ģenerāldirektors, atkārtoti uz šo amatu nekandidēs, par galveno iemeslu minot nespēju pārliecināt likumdevējus palielināt sabiedriskās televīzijas finansējumu.

Kā skaidroja Grūbe, nolikums arī paredz, ka valdes locekļu amata kandidāti izvēles procesa gaitā piedalās publiskās diskusijās un tiekas ar LTV darbiniekiem, lai dalītos savā redzējumā par sabiedriskās televīzijas attīstību un vadības nākotnes uzdevumiem.

 

Komentāri (38)

Ieva 21.11.2012. 11.00

NEPLP atkal bīda mega dārgu projektu – konkursu uz vietām un konkursu uz vērtētājiem. Ne par velti Grūbe šīrīta intervijā no atbildes par izmaksām izvairījās. Ja jau NEPLP uztraucas par potenciālajiem pārmetumiem – nešaubieties, tie būs- jo vērtētāju izvērtējumu jau veiks NEPLP locekļi. Tātad iebīdīs savējos! Vismaz tā var domāt, tāpēc konkursa vērtētāju izvērtēšanai vajadzētu neatkarīgu komisiju, bet te atkal problēma – NEPLP locekļi to apstiprinās, tātad te vajag neatkarīgu organizācija, kas to izdara. Bet tā ir jāizvēlas…

Es sāku saprast Kārli Ulmani, kas 1934, gadā izdzenāja to ko viņš nosauca par pļāpātavu. Jo visas šis demokrātijas jau tiek apmaksātas no mūsu maciņiem, bet NEPLP savukārt taču tika ievēlēta, lai pieņemtu lēmumus, nevis, lai no tiem izvairītos. Ja jau formāli tika atlasīti visuzticamākie, vai tas nav jāpierāda?

Tak 9izpildījām demokrātijas vingrinājumu, taisijām mega konkursu NEPLP valdes locekļiem, organizējām publiskās diskusijas, un dabūjām- tos, kas ar mierīgu sirdi bīda jaunu mediju izveidi par 50 miljoniem, tos kas taisa darba grupas, konkursa komisijas locekļu izvēlei un izvērtētāju izvēlei, tos, kas tērē un tērē.

Vai man vajag tik dārgu demokrātiju?
Nē, man vajag nopirkt desu veikalā!

+1
-2
Atbildēt

0

mary75 21.11.2012. 10.26

Pēc aptaujām to sab. TV patreiz skatās, pārsvarā, pensionāri, un reitings tai zems.
Tas liek domāt, vai internetlaikmetā tāda sab. TV vispār ir nepieciešama.
Ja tā ir nepieciešama, tad diezin vai tāda, kādu to būvēs jaunā NEPLP – ar milzīgu birokrātiju un milzīgi dārga, rodas pārdomas, vai galvenais uzdevums atkal nav izveidot darbavietas vienam baram “savējo”.
Un tikmēr, kamēr t.s. sab. TV finansēs no budžeta, nevis abonentmaksu veidā, par īsti sab. TV to arī nevarēs saukt.

0
-2
Atbildēt

1

    dro > mary75 21.11.2012. 10.30

    dzeris49. Tev taisnība:) Mums pilnīgi pietiek ar PBK, un ko gan saprot jaunā NEPLP bez Kļockina!:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu