LNMM komiksu nedēļa "Comics Artventures" • IR.lv

LNMM komiksu nedēļa “Comics Artventures”

35

Latvijas un ārvalstu komiksu mākslinieki radīs jaunus mākslas darbus – komiksus un ilustrācijas, iedvesmojoties no latviešu vecmeistaru darbiem

No 21. līdz 24. novembrim Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) sadarbībā ar komiksu kultūras žurnālu „kuš!” – vienīgo komiksu izdevēju Latvijā – organizē komiksu nedēļu Rīgā „Comics Artventures”. Projekta laikā 12 Latvijas un ārvalstu komiksu mākslinieki strādās LNMM galvenās ēkas pastāvīgajās ekspozīcijās (K. Valdemāra ielā 10a) un radīs jaunus mākslas darbus – komiksus un ilustrācijas, iedvesmojoties no latviešu vecmeistaru darbiem. Komiksu nedēļas ietvaros notiks arī radošās darbnīcas, mākslinieku portfolio prezentācijas, izstāde un citas aktivitātes.

Plānots, ka „Comics Artventures” nedēļas laikā radītie komiksi pēcāk tiks publicēti pastkartēs un īpašā komiksu grāmatā latviešu un angļu valodā.

Komiksu nedēļā savu dalību ir apstiprinājuši septiņi latviešu mākslinieki – Rūta Briede, Mikus Duncis, Ernests Kļaviņš, Oskars Pavlovskis, Ingrīda Pičukāne, Anna Vaivare un Mārtiņš Zutis, kā arī pieci mākslinieki no ārvalstīm – Mari Ahokoivu (Mari Ahokoivu) no Somijas, Sērens Mosdals (Søren Mosdal) no Dānijas, Emīlija Estergrēna (Emelie Östergren) no Zviedrijas, Nikolā Zuliamis (Nicolas Zouliamis) no Beļģijas un Renāta Gasiorovska (Renata Gasiorowska) no Polijas.

Par komiksu nedēļas norisi un tās laikā radītajiem darbiem informēs LNMM jauniešu platforma zuumART portālā „Facebook” (www.facebook.com/zuumart), LNMM konti sociālajos tīklos „Twitter” un „Facebook”, kā arī „kuš!” (www.komikss.lv/comics-artventures).

Pasākumu programma:

21. novembris plkst. 13 LNMM galvenā ēka (K. Valdemāra ielā 10a)

Ekskursija angļu valodā projekta dalībniekiem. Iepazīstināšana ar muzeju un tā ekspozīcijām

plkst. 15-17. Komiksu zīmēšana muzeja pastāvīgajās ekspozīcijās. Piedalās visi projektā uzaicinātie mākslinieki

plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrs (Skolas ielā 15). Komiksu mākslinieku portfolio prezentācijas. Piedalās: Mari Ahokoivu (Somija), Sērens Mosdals (Dānija), Emīlija Estergrēna (Zviedrija), Nikolā Zuliamis (Beļģija), Mārtiņš Zutis (Latvija)

Muzikālu performanci sniedz „Kroffork” (Sabīne Moore)

22. un 23. novembris plkst. 11-17 LNMM galvenā ēka

Komiksu zīmēšana muzeja pastāvīgajās ekspozīcijās. Piedalās projektā uzaicinātie mākslinieki

23. novembris  plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrs

Polijas komiksu mākslinieču izstādes „Double Portrait” („Dubultportrets”) atklāšana, komiksu cīņas un komiksu ballīte

24. novembris plkst. 12-16 Kaņepes Kultūras centrs

Komiksu radošā darbnīca jauniešiem un pieaugušiem. Darbnīcā piedalīties aicināti pieaugušie un jaunieši – gan prasmīgi komiksu autori, gan interesenti, kas vecāki par 15 gadiem, kuri ne reizi nav uzzīmējuši komiksu un kurus interesē vizuāli stāsti.

Darbnīca notiek angļu valodā, to vada komiksu mākslinieces no Polijas.

Dalība darbnīcā ir bez maksas. Lai pieteiktos, rakstīt uz e-pastu [email protected], norādot savu vārdu un vecumu.

 

 

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu