Zviedru aktīvisti gatavo "Plīša desantu-2" • IR.lv

Zviedru aktīvisti gatavo “Plīša desantu-2”

9
Akcijas organizatori no zviedru reklāmas aģentūras ar pirmā "plīša desanta" lācīti rokās. Foto no žurnāla "Ir"

Šoreiz akcijas organizētāji nolēmuši iet likumīgu ceļu, pa pastu Baltkrievijas amatpersonām sūtot plīša lācīšus

Baltkrievijas amatpersonas, kas iekļautas Eiropas Savienības “melnajā sarakstā”, drīzumā pa pastu no Zviedrijas sāks saņemt plīša lācīšus kopā ar vēstulēm par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā, pavēstīja Zviedrijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Östgruppen” pārstāvji.

Šādi zviedru aktīvisti plāno īstenot akciju “Plīša desants-2”. Tomēr šoreiz izraudzīts legāls ceļš, kā plīša rotaļlietas šķērsos robežu, ziņo LETA.

“Ar šo kampaņu mēs organizācijā “Östgruppen” vēlamies atbalstīt baltkrievus, kas darbojas Baltkrievijas demokratizācijas labā,” sacīja tās vadītājs Martins Ugla.

Interesenti varēs akcijas organizatoriem nodot savus plīša lāčus 10.novembrī Stokholmas Sergela laukumā, lasāms organizācijas mājaslapā.

Šoreiz akcijas organizētāji nolēmuši nekādas pretlikumīgas darbības neveikt, bet izmantot pasta sūtījumu dienesta pakalpojumus.

Pagaidām grūti spriest, kāds liktenis lācīšus varētu piemeklēt, kad tie būs šķērsojuši Baltkrievijas robežu, un vai tie nonāks pie adresātiem.

Jau vēstīts, ka 4.jūlijā neliela lidmašīna, kuru pilotēja divi zviedri, izlidoja no kāda Lietuvas lidlauka, nesankcionēti ielidoja Baltkrievijas gaisa telpā un devās Minskas virzienā. Virs galvaspilsētas un citviet Baltkrievijā tika izmests “plīša desants” – rotaļu lācīši, kuriem bija piestiprināti plakātiņi ar tekstiem vārda brīvības un cilvēktiesību atbalstam.

Pēc šā incidenta Baltkrievija izraidīja Zviedrijas vēstnieku Stēfanu Ēriksonu, paziņojot, ka tas mēģinājis iznīcināt abu valstu attiecības un uzturējis kontaktus ar opozīcijas organizācijām.

Amatu zaudēja vairākas augstas Baltkrievijas amatpersonas. Baltkrievijā un Lietuvā tika sākta “plīša desanta” izmeklēšana.

 

Komentāri (9)

Kristīne 08.11.2012. 23.14

Ir ļautiņi, kam ir svarīga personīgā/izvēles brīvība. Parasti tam pretnostata labklājību (ilgtermiņā gan parastii korelācija ir pretēja). Vienkāršākais salīdzinājums – putni (kaut zosis) vs. cūkas.

+5
0
Atbildēt

0

janis17 09.11.2012. 09.12

Ak Dievs, vai tiešām tādi idioti, kā s&m eksistē reālā dzīvē?
Vismaz googlē būtu ierakstījis “baltkrievu oligarhs”!

+3
0
Atbildēt

0

P_Dancis 09.11.2012. 07.42

“Ko tiši vidējais baltkrievs iegūtu no šīs demokratizācijas?”

Idiotam vai provokatoram paskaidroju: Demokrātija ir valsts pārvaldes forma, kurā varu īsteno tautas ievēlēti pārstāvji.

To arī iegūs – patiesu tautas pārstāvniecību, nevis vienas personas un tai tai pietuvinātas kliķes diktatūru.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu