Kots šaubās par atkārtotu kandidēšanu uz LTV vadītāja amatu • IR.lv

Kots šaubās par atkārtotu kandidēšanu uz LTV vadītāja amatu

10
Pašreizējais LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Foto: Kaspars Krafts, F64

Visu izšķirs drīzumā gaidāmās sarunas ar NEPLP

Būtiska nozīme, pieņemot galīgo lēmumu, vai atkārtoti kandidēt uz Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja amatu, būs jau drīzajām sarunām ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), biznesa ziņu portālam “Nozare.lv” teica LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

“Ja man neizdosies pārliecināt NEPLP par to, ka arī 2013.-2014.gadā nepieciešams sabiedriskā medija budžeta palielinājums, tad neredzu iespēju attīstībai nākotnē. Tas iespaidos manu lēmumu par labu nekandidēšanai,” norāda Kots, skaidrojot pašreizējās LTV un NEPLP komunikācijas trūkumus ar to, ka NEPLP neredz viņu kā televīzijas vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā.

“Vienu brīdi tiek paziņots par to, ka prioritāri ir analītiskie, ziņu un bērnu raidījumi, tad prioritātes statuss tiek atvēlēts kultūrai, bet nav jau līdzekļu, par ko šīs prioritātes virzīt. Budžeta jautājums ir tik saasināts, jo publiski tiek paziņots, ka sabiedriskajam medijam būs jāveic funkcijas, kuru finansēšana pilnībā gulst uz sabiedrības pleciem,” secina Kots. Viņš piebilst, ka personisku izjūtu līmenī diskusijās redz emociju pārsvaru. “Ļoti daudz skata caur emocijām, ar skaļiem paziņojumiem, nevis praktisku, pragmatisku darbu.”

NEPLP un LTV ģenerāldirektoram veidojas dažādas 2013.gada-2014.gada sabiedriskā medija attīstības vīzijas izpratnes, taču “gala lēmumu par to, vai kandidēšu atkārtoti, varēšu pieņemt, kad būs zināms, ko tad sagaida padome no nākamā vadītāja, kādi ir kritēriji un kāds ir nākotnes redzējums. Var jau būt, ka es tam pats nemaz neatbildīšu”, saka Kots.

Tāpat Kots no NEPLP sagaida skaidrību arī par tarifiem un apraidi pēc 2014.gada, kad beidzas “Lattelecom” apraide. Patlaban tiek diskutēts par projektu, kur apraidi nodrošina Latvijas Radio un televīzijas centrs (LRTC), taču nav nekāda priekšstata par tarifiem.

Kots sāka pildīt LTV ģenerāldirektora pienākumus 2007.gada nogalē pēc iepriekšējā LTV vadītāja Jāņa Holšteina atkāpšanās, bet amatā tika apstiprināts 2008.gada martā. Līdz tam viņš bijis LTV ģenerāldirektora vietnieks, bet vēl iepriekš – reklāmas sabiedrības “Labvakar” direktors. Darbu LTV viņš sācis 1990.gadā kā jaunatnes, vēlāk – kultūras programmu vecākais administrators.

 

Komentāri (10)

Ieva 07.11.2012. 14.46

Interesanti ir tas, ka viņš pat pieļauj, ka tomēr varētu kandidēt.
Interesanti, ka Kotam nav skaidrs, ka tad, ja viņam, paldies dievam, nebeigtos termiņš, viņš tiktu atlaists.
Interesanti, ka NEPLP intelektuāļi, tai vietā lai risinātu konkrētas problēmas, un atlaistu Kotu, domā par to vai ir dzīvība uz Marsa, un pat dabū naudu tās pētījumiem. Es te runāju par vienoto mediju, kuram vajag vairāk kā 50 miljonus latu.
Interesanti ir tas, ka NEPLP, kas ir apvienojoša organizācija medijiem, runā par apvienojošas organizācijas izveides nepieciešamību.
Manuprāt, Kota un NEPLP stāsts ir ilustrācija demokrātijas negatīvajām pusēm. Esam demokrātiski, tik problēmas nerisinās, gluži otrādi – vēl vairāk nodokļu maksātāju naudas vajadzīgs.., un cilvēks, kas nolaidis pa burbuli Latvijas televīziju, vēl pat pieļauj, ka to varētu turpināt…

+14
0
Atbildēt

1

    mary75 > Ieva 07.11.2012. 22.26

    Nav svarīgi ko darīt, galvenais “apgūt” naudu un radīt sev jaunas darbavietas, taisni ar to NEPLP tagad nodarbojas, nav jau laika domāt par to Kotu, vispār jau, tādi paklausīgi politiķu gribas izpildītāji der visiem. Izvēlēts, dabiski, visdārgākais projekts ar grandiozu dažādu priekšnieku skaitu, tā vietā, lai izvēlētos piecreiz lētāku un elastīgāku projektu, bet, ar mazāku darbavietu skaitu, šinī valstī nekas nemainās, galvenā prioritāte – tikt pie iespējami lielākas valsts naudas dalīšanas.
    Toties, būs daudz jaunu darbavietu partiju biedriem, ko finansēs nod. maksātājs, pie kam labi apmaksātu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 07.11.2012. 20.46

Dažu “komentētāju” absolūtā nespēja izteikt savas domas PAR KONKRĒTĀ RAKSTA tematu un vēlme pateikt kaut ko nejauku par iedomātajiem “pretiniekiem” ir dziļas nožēlas un līdzjūtības vērta.
Par tematu: kā jau raksta iepriekšējie veselie komentētāji, Kots tik tiešām ir nolaidis LTV “līdz kliņķim” un NEPLP vajadzēja sākt darbu ar Kota atlaišanu.

+4
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 07.11.2012. 15.36

Pietika ievēlēt neatkarīgu un strādātgribošu NEPLP, lai Kotam pārliecība par savu “talantu” pazustu kā nebijusi.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu