Kuzins tiesā apstrīd CVK lēmumu neizsludināt parakstu vākšanu • IR.lv

Kuzins tiesā apstrīd CVK lēmumu neizsludināt parakstu vākšanu

13
Temīda. Foto: Edijs Pālens, LETA

Grozījumu Pilsonības likumā iesniedzējs Tolmačovs vēl tikai gatavo dokumentus tiesai, bažīgs par Kuzina aktivitātēm

“Apvienības pret nacismu” vadītājs Jānis Kuzins pirmdien Administratīvajā rajona tiesā apstrīdējis Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu neizsludināt parakstu vākšanu par grozījumiem Pilsonības likumā, kas paredzēja automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Savā pieteikumā Kuzins lūdz tiesu atcelt CVK 1.novembra lēmumu un uzlikt par pienākumu CVK nodot likumprojektu “Grozījumi Pilsonības likumā” parakstu vākšanai šā likuma ierosināšanai, medijus informē pats Kuzins.

Viņaprāt, CVK lēmums ir prettiesisks un nepamatots. Kuzins pats esot bijis viens no likumprojekta parakstītājiem, līdz ar to esot uzskatāms, ka CVK lēmums skar arī viņa tiesības un likumīgās intereses.

Administratīvajā rajona tiesā aģentūrai LETA atteicās izpaust, vai konkrētais Kuzina pieteikums ir vai nav saņemts, vien norādīja, ka lēmums par šādu pieteikumu tālāko virzību tiesnesim ir jāpieņem septiņu dienu laikā.

Ar apvienību “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) saistītās kustības “Par vienlīdzīgām tiesībām”, kas iesniedza CVK likumprojektu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, koordinators Andrejs Tolmačovs sacīja, ka tiek gatavots argumentēts pieteikums tiesai, ko varētu iesniegt divu nedēļu laikā. Viņš skaidroja, ka pirmdien no CVK saņemts pamatojums, kāpēc parakstu vākšanas otrā kārta netika izsludināta, un katram argumentam tikšot gatavoti pretargumenti.

Tolmačevs arī teica, ka viņš nebija informēts par Kuzina plāniem vērsties tiesā, un pauda bažas, ka tas varētu traucēt šīs lietas izskatīšanai un to paildzināt.

Kā ziņots, CVK 1.novembrī nolēma neizsludināt parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai par vēlētāju iesniegto likumprojektu “Grozījumi Pilsonības likumā” par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, jo piedāvājums “nav pilnīgi izstrādāts”.

CVK lēmums tika pieņemts balsojumā, kurā seši komisijas locekļi nobalsoja pret likumprojekta tālāku virzību, bet divi bija par. Par likumprojekta nodošanu tautas vērtēšanai nobalsoja “Saskaņas centra” virzītais CVK loceklis Aleksandrs Maļcevs un Reformu partijas virzītā Ieva Gruziņa. Balsojumā atturējās CVK priekšsēdis Arnis Cimdars.

 

Komentāri (13)

Aivars Krauklis 05.11.2012. 19.48

Kuzins apstrīd… Vai tad kāds ko citu gaidīja? Katram sava maizīte jāpelna.

+7
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 05.11.2012. 17.36

man gribeetos saakt akciju pret lielkrievu šovinismu , luudzu kaa es to vareetu realizeet??

+9
-2
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > Janka, Janic 05.11.2012. 17.58

    Ebenemezers
    Ja partrauksi savu zverisko naidigumu pret Maskavai nevelamiem nacionalpatriotiem, partrauksi grauzt fasistu izdzimtenu pamestos iepuvusos kaulus, jau bus mazins solitis velama virziena un vel latviesu zeme tas pasam uzlabos veselibu.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

janis17 05.11.2012. 19.56

Tāda ziņa, it kā mums būtu PIENĀKUMS zināt, kas tie tādi par tolmaguči un kukuruziniem. Kaut kādi Ķengaraga vaņkas?

+6
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu