KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu par kūdīšanu kukuļot tiesnesi • IR.lv

KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu par kūdīšanu kukuļot tiesnesi

6
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tiesnesim paredzēto naudu gan pats kūdītājs piesavinājies

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2012.gada janvārī sākta kriminālprocesa materiālus pret kādas juridiskās firmas pārstāvi, kurš kādu personu uzkūdījis dot tiesnesim kukuli, ko pats piesavinājies, ziņo LETA.

KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Andris Vitenburgs informēja, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina – 2011.gada nogalē kādā juridiskajā firmā pēc juridiskās palīdzības bija vērsusies persona, kas bija iesaistīta civillietā saistībā ar sūdzību par nekustamā īpašuma tiesību maiņu.

KNAB iegūto pierādījumu kopums dodot pamatu izmeklētājam uzskatīt, ka juridiskās firmas pārstāvis, būdams civillietā iesaistīto personu pilnvarots pārstāvis, pamudinājis ieinteresēto personu ar viņa starpniecību dot kukuli pilsētas tiesas tiesnesim par labvēlīgu nolēmumu šajā lietā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka juridisko pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis 100 latus kā samaksu par juridiskajiem pakalpojumiem, kā arī piesavinājies nodošanai tiesnesim saņemto 800 latu kukuli.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības juridiskās firmas pārstāvi par uzkūdīšanu nodot kukuli valsts amatpersonai un par kukuļa piesavināšanos, ko tā bija saņēmusi nodošanai valsts amatpersonai.

Aizdomās turētajai personai piemēroti vairāki drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

 

Komentāri (6)

Aivars Krauklis 05.11.2012. 19.56

Jā, labi gan, ka mūsu valstī nekādas nopietnākas korupcijas nav, ja jau KNAB atliek laiks un resursi knābāt tādus sīkaļas. Vai tik nav laiks emblēmā vanaga vietā zvirbuli ar atbilstošu knābi iezīmēt?

+4
-2
Atbildēt

0

piziks 06.11.2012. 09.25

Vai KNAB-am šobrīd nav svarīgi sabiedribai paskaidrot, ko un kā KNAB-s darīja, iespējams, spekulatīvi terorizējot tās mūzikas internātskolas, kas ASV vēstniecībai blakām, darbiniekus?

Atdot informēšanā par šo iespējamo izgāšanos nra, puaro, pietiek utml. medijiem un klusēt nozīmētu turpināt pašblamāžu un korupcijas patiesas apkarošanas sabotāžu par nodokļmaksātāju naudu.

+2
-2
Atbildēt

0

archoftriumph 06.11.2012. 09.36

KNAB paarveerties par “netiiro zekjiisu” mazgaataaju – izskataas ka kaads ir pasuudzeejies par 800 pazaudeetajiem latiem. kauns. buutu labaak ar lielaam lietaam, vai taadaam, kuru atrisinaasana ietekmee mikroklimatu valstii, nodarbojies!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu