Ronis netic konkursiem, lidostas vadītāju izraudzīsies pats • IR.lv

Ronis netic konkursiem, lidostas vadītāju izraudzīsies pats

22
Satiksmes ministrs Aivis Ronis. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Lidostu kādu laiku vadīs viens no esošajiem valdes locekļiem

Starptautisko lidostu “Rīga” kādu laiku vadīs viens no esošajiem valdes locekļiem, ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja satiksmes ministrs Aivis Ronis. Viņš jauno vadītāju izraudzīsies pats, jo neticot konkursiem.

Piektdien, 19.oktobrī akcionāru sapulcē plānots no amata atbrīvot pašreizējo lidostas vadītāju Arni Luhsi. Pagaidu lidostas vadītājs no esošās valdes vidus tiks nozīmēts uz laiku, kamēr Ronis izvēlēsies jaunu lidostas valdes priekšsēdētāju, raksta “Nozare.lv”.

Patlaban lidostas valdē strādā ZZS atbalstu guvusī Ilona Līce, Aldis Mūrnieks, Andis Damlics, Antra Duntava un Kaspars Ozoliņš.

Ronis jaunu lidostas vadītāju plāno izraudzīties pats, jo ne īpaši ticot tādai personāla atlases metodei kā konkurss. Viņš medijos esot lasījis, ka arī konkursos tiek izraudzīts jau iepriekš zināms kandidāts.

Ministrs nemeklēšot kandidātu kādas partijas biedru vidū, tomēr piebilda, ka politiskā piederība nevar būt šķērslis darbam valsts uzņēmuma valdē. Nekur neesot rakstīts, ka ministram sava izvēle jāsaskaņo ar kādu politiķi vai partiju, taču Ronis ar valdību veidojošo koalīciju strādājot koleģiāli, un par viņa iecerēm ir informēts Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins un Saeimas “Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Nākamajam lidostas vadītājam esot nepieciešama pieredze lielu uzņēmumu vadīšanā, kaut minimāla starptautiska pieredze un kaut minimāla izpratne par aviāciju.

Ronis norādīja, ka labprāt izvēlētos cilvēku ar lielu starptautisku pieredzi, taču to liedzot izdarīt nekonkurētspējīgais atalgojums, kādu var piedāvāt lidostas vadītājam.

Galvenie uzdevumi jaunajam lidostas vadītājam būs cieša sadarbība ar nacionālo aviokompāniju “airBaltic”, kam Rīga ir mājas lidosta, jaunu reisu piesaiste, kā arī lidostas infrastruktūras uzlabošanas konkursa raita norise, lai nākamgad var sākties celtniecības darbi.

Savukārt lidostas vadītājs Luhse uzskata, ka starptautiskā lidosta “Rīga” ir jāprivatizē, jo tai ir jābūt tīri saimnieciskās darbības veicējam. Intervijā laikrakstam “Diena” Luhse skaidro, ka lidostas darbībai ir jābūt tikai biznesam, kam gan jāizvirza dažādi valstiski nosacījumi. “Eiropa un pasaule jau šo procesu ir izgājusi pirms gadiem desmit,” norāda lidostas vadītājs.

Kā ziņots, lai iespējami ātrākā laikā izraudzītos lidostas valdes priekšsēdētāju, Ronis plānojis tikties ar vairākiem “spējīgiem un profesionāliem cilvēkiem”, biznesa portālu “Nozare.lv” iepriekš informēja ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds. Pēc sarunām ar iespējamajiem pretendentiem tikšot pieņemts lēmums un konkrēta kandidāta virzīšanu apstiprināšanai.

12.oktobrī lidostas valdes priekšsēdētājs Luhse saņēma ministra mutiski izteiktu neuzticību un 19.oktobrī uzņēmuma akcionāra sapulcē tiks lemts par izmaiņām valdes sastāvā. Uzticības zaudēšana saistīta ar to, ka valdes priekšsēdētājs neesot spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar “airBaltic”, lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot saskaņā ar paredzēto laika grafiku.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu