Šlesera LPP/LC valstij jāatmaksā vairāk nekā pusmiljons latu • IR.lv

Šlesera LPP/LC valstij jāatmaksā vairāk nekā pusmiljons latu

37
Šlesera reformu partijas LPP/LC valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers (no kreisās), Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis, Andris Bērziņš un Andris Ameriks Šlesera reformu partijas LPP/LC kongresā pērngada decembrī. Foto: Lita Krone, LETA

Augstākā tiesa ir tikpat barga pret bankrotējušo partiju apvienību kā citas tiesas

Augstākās tiesas (AT) Senāts noraidījis likvidētās partijas LPP/LC kasācijas pieteikumu pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), līdz ar to partijai par nelikumīgu līdzekļu izlietošanu Valsts kasē būs jāatmaksā vairāk nekā pusmiljons latu, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja. Senāta lēmums nav pārsūdzams.

KNAB 2008.gadā secināja, ka partija LPP/LC ir 9.Saeimas vēlēšanās piedalījušās un patlaban darbību izbeigušās Latvijas Pirmās partijas un “Latvijas ceļa” vēlēšanu apvienības saistību un tiesību pārņēmēja.

Partijai tika uzdots atmaksāt pārsniegtos pieļaujamos priekšvēlēšanu izdevumus 422 226 latu apmērā un pretlikumīgi saņemtos dāvinājumus jeb ziedojumus kopsummā par 106 643 latiem. Tie Valsts kasē bija jāatmaksā līdz 2008.gada 13.decembrim.

KNAB konstatēja, ka LPP/LC apvienība, izmantojot politisko partiju pārreģistrācijas kārtību, izvairījusies no saistībām pret valsti, tādējādi rīkojusies pretēji likuma mērķim, kas paredz nodrošināt partiju finansiālās darbības atbilstību parlamentārās demokrātijas sistēmai.

Partija KNAB lēmumu pārsūdzēja. Administratīvā rajona tiesa pagājušā gada 12.novembrī noraidīja LPP/LC sūdzību, tādējādi atzīstot KNAB lēmuma tiesiskumu. Arī Administratīvā apgabaltiesa vasarā noraidīja LPP/LC pieteikumu par apelācijas tiesvedības ierosināšanu, lai pārsūdzētu pirmās instances lēmumu.

Partija LPP/LC tika likvidēta pagājušā gada nogalē. Liela daļa tās biedru pievienojās Rīgas vicemēra Andra Amerika jaunizveidotajam politiskajam spēkam “Gods kalpot Rīgai!”. Savukārt Ainārs Šlesers paziņoja, ka pagaidām politikā nepiedalīsies, visus spēkus veltot ģimenei.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu