Vienu "Pussy Riot" dalībnieci atbrīvo tiesas zālē • IR.lv

Vienu “Pussy Riot” dalībnieci atbrīvo tiesas zālē

23
Marija Aļohina (no kreisās), Jekaterina Samuceviča un Nadežda Tolokoņņikova trešdien tiesas zālē, kur izskatīja pārsūdzību. Foto: AFP/LETA

Pārējām pankgrupas dalībniecēm atstāj spēkā divu gadu cietumsodu

Maskavas pilsētas tiesa trešdien, izskatot apelācijas prasību, vienai no pankgrupas “Pussy Riot” dalībniecēm – Jekaterinai Samucevičai – aizstāja iepriekš piespriesto divu gadu cietumsodu ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē, vēsta radiostacija “Eho Moskvi”.

“Maskavas pilsētas tiesas kolēģija, ņemot vērā izklāstītos apstākļus, atzina par iespējamu piemērot Samucevičai nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Ja jūs, Samuceviča, šajā laikā pārkāpsiet virkni likumā noteikto ierobežojumu vai arī pastrādāsiet citu noziegumu, tad nosacītais sods jums var tikt aizstāts ar reālu sodu,” paskaidroja tiesnešu kolēģijas priekšsēdētāja Larisa Poļakova.

Abām pārējām grupas dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai tiesa atstāja spēkā divu gadu cietumsodu, kas viņām piespriests par “panku lūgšanas” akcijas sarīkošanu Maskavas pareizticīgo katedrālē, ziņo LETA.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas “Dievmāte, padzen Putinu!” videoklips.

Maskavas tiesa augustā trim pankgrupas dalībniecēm – Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai – piesprieda divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Vēl divas “Pussy Riot” dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Kā ziņots, pasaules popmūzikas zvaigznes, piemēram, Madonna aicināja Maskavas tiesu atbrīvot meitenes.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins nupat kā paziņoja, ka meitenes ko gribējušas, to dabūjušas, un nebūtu jāatbrīvo. “Pussy Riot” advokāte uzskata, ka Putins izdarījis spiedienu uz tiesu.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu