NEPLP radīs konkurenci Kotam • IR.lv

NEPLP radīs konkurenci Kotam

28
Edgars Kots. Foto: Nora Krevneva, F64

Konkursu uz LTV valdes locekļu amatiem plānots izsludināt novembrī

Konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem plānots izsludināt novembrī, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Gints Grūbe. Paredzēts, ka LTV valdē varētu darboties trīs valdes locekļi.

Patlaban vienīgais LTV valdes loceklis Edgars Kots savā amatā būs līdz nākamā gada 6.martam, viņam esot iespēja piedalīties konkursā un uzvaras gadījumā turpināt darbu LTV valdē.

Pēc Grūbes teiktā, konkursu plānots izsludināt novembrī, tas ilgtu aptuveni divus mēnešus un jaunā valde varētu sākt darboties nākamā gada sākumā, ziņo “Nozare.lv”.

Konkursu uz LTV valdes sastāvu plānots izsludināt jau šogad, negaidot jaunā sabiedriskā medija koncepcijas gala variantu, jo NEPLP konstatējis, ka sabiedriskos medijus vienam cilvēkam nav iespējams kvalitatīvi pārvaldīt, kas arī radījis problēmas gan LTV, gan Latvijas Radio (LR) pārvaldībā.

“Piemēram, LTV steidzami jārisina atalgojuma sistēmas jautājumu sakārtošana, jāanalizē, cik kvalitatīvi tiek veikts sabiedriskais pasūtījums,” skaidroja Grūbe. Viņš uzsvēra, ka, izstrādājot jaunās LTV valdes amata aprakstus, jaunā sabiedriskā medija koncepcijas pamatnostādnes tiek ņemtas vērā.

NEPLP loceklis Dainis Mjartāns, kura pienākumos, sākot ar oktobri, ir LR jautājumu risināšana, “Nozare.lv” paskaidroja, ka par konkursa izsludināšanu uz LR valdi pagaidām konkrētu ziņu nav, bet pašlaik tiek risināts jautājums par LTV valdi.

No jebkādiem apgalvojumiem, ka LTV valdes paplašināšana ir politizēta vai saistīta ar konfliktu starp Kotu un NEPLP, Grūbe norobežojās un uzsvēra, ka paredzēts LTV valdes locekļu atlasi uzticēt konkursa kārtībā izvēlētai augsta līmeņa speciālistu personāla atlases kompānijai.

10.oktobrī LTV valdes loceklis un ģenerāldirektors Kots tiek aicināts uz NEPLP, lai apspriestu jaunās LTV valdes locekļu amatu aprakstus un darba pienākumu sadali.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu