Ušakovs būs vienīgais apvienotā saraksta Rīgas mēra kandidāts • IR.lv

Ušakovs būs vienīgais apvienotā saraksta Rīgas mēra kandidāts

27
Rīgas mērs Nils Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks. Foto: Kaspars Krafts, F64

37 Rīgas domes deputāti paraksta vienošanos par kopīgu startu vēlēšanās

Veidojot Saskaņas centra (SC) un “Gods kalpot Rīgai” (GKR) kopīgo vēlēšanu sarakstu, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) rosinājis līdzšinējo domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā virzīt kā mēra amata kandidātu, ziņo LETA.

Kā zināms, otrdien 37 Rīgas domes koalīciju veidojošie GKR un SC deputāti vienojās 2013.gada pašvaldību vēlēšanās veidot kopīgu sarakstu.

Ameriks otrdien sacīja, ka par vietu skaitu un sadalījumu sarakstā vēl diskusijas nav notikušas, turklāt tas lielā mērā atkarīgs no likumdošanas izmaiņām. Ja tiks nolemts samazināt deputātu skaitu pašvaldībā, deputātu amata kandidātu sarakstu nāksies saīsināt.

Šomēnes tiks izstrādāts SC un GKR sadarbības plāns, kuru iecerēts akceptēt abu partiju kongresos, kas notiks 20.oktobrī. “Jau novembrī turpināsim strādāt atbilstoši parakstītajam līgumam kā bloks, vienota komanda, kas piedalīsies vēlēšanās,” sacīja Ušakovs.

Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no Ušakova vadītā SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv vicemēra Andra Amerika jaundibināto reģionālo partiju GKR, kā arī GKR frakcijas 13.deputāte Antra Sakne, kas “Gods kalpot Rīgai” pievienojusies no “Demokrātisko patriotu” frakcijas. Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

14 “Vienotības” deputāti un septiņi “Demokrātiskie patrioti” Rīgas domē darbojas opozīcijā. “Demokrātisko patriotu” frakcija domē izveidojās no vairākiem “Pilsoniskās savienības” deputātiem, kas neatbalstīja partijas pievienošanos “Vienotībai”.

Ušakovs un Ameriks iepriekš vairākkārt paziņojuši, ka plāno Rīgas domes vēlēšanās piedalīties ar vienotu sarakstu.

Laikrakstam “Diena” Ušakovs teicis, ka pašvaldības vēlēšanās abu partiju blokam papildspēkus nevajadzēs, jo viņi gūšot vairākumu.

 

Komentāri (27)

buchamona 02.10.2012. 12.08

Man sāk pārņem šaubas, vai Vienotība un NA izprot savu atbildību par situāciju, kāda būs izveidojusies Rīgā dienu pēc vēlēšanām

+15
0
Atbildēt

7

    Andris > buchamona 02.10.2012. 12.16

    Es neorientējos Rīgas dzīvē, bet vai šoreiz nevar būt tā, ka V tiešām negrib nokļūt pie varas Rīgas domē, tāpēc ka tur ir milzīgs deficīts u. tml.?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 02.10.2012. 13.12

    Dzīvosim – redzēsim. Šobrīd mēs varam tikai izteikt hipotēzes un pieņēmums.
    Es gan nesauktu Vienotību par “pusmūža” partiju. Kaut arī es nepiekrītu I. Rībenas pozīcijai Delfos, bet tieši tas, ka partijā ir ne viens vien biedrs, kurš uzdrošinās asi izteikt atšķirīgu no vadības iedokli, liek man domāt, ka vēl par agru to sūtīt pa skuju taku.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 02.10.2012. 12.41

    @betijacelmale
    Kur ņemsim “mazohistiska ezīša” klonu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 02.10.2012. 12.42

    Betijai: Risks atnākt pie varas tomēr būtiski atšķiras no riska varu zaudēt.
    Analoģija būtu, piemēram, jauneklis, kurš viegli uzdrošinās uzsākt karjeru, un vēlāk viņš pats jau kā pusmūža vīrs, kurš baidās zaudēt visu sasniegto.
    Pingvīns labi noformulēja to 12:20.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 02.10.2012. 12.31

    “… vai šoreiz nevar būt tā, ka V tiešām negrib nokļūt pie varas Rīgas domē, tāpēc ka tur ir milzīgs deficīts u. tml.?”
    Laikam jau ir piemirsies, ka Vienotība nenobijās paņemt varu, kad Godmaņa un iepriekšējā valdība bija savārījušas daudz smagākas ziepes, un nometa to varu V. pie kājām – lai aplaužas?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 02.10.2012. 12.20

    @agrunte
    Man arī tā šķiet: reformēt valsts pakalpojumus un sākt griešanu Rīgā, tā ir cīņa divās frontēs, kur beigās SC var pārņemt varu gan valdībā, gan Rīgā. Nedomāju, ka daudzi sapratīs, kādēļ Rīgā tiek grieztas izmaksas, bet valstī kopumā tēriņi tiek palielināti!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 02.10.2012. 12.41

    @betijacelmale

    Tad tas Vienotībai bija izaicinājums un iespēja parādīt, ko tā spēj, toties tagad Vienotība ir kļuvusi par pārāk pašapmierinātu, pārāk vienaldzīgu pret vēlētāju domām un pārāk lielu aprēķinātāju (līdzīgi kā TP kādreiz).

    Ja tiešām Vienotība šādi rēķina, tad ieteiktu tomēr ņemt vērā to, ka šādi aprēķini var būt stipri maldinoši, jo nekad neviens nespēs aprēķinā iekļaut visus iespējamos blakusapstākļus, kā arī iespējamos nākotnes notikumus.

    Ja vienotība kļūs par pārāk lielu aprēķinātāju un nolems ka šo gājienu pagaidām var izlaist, nevis pieturēsies pie principiem un cīnīsies par uzvaru, tad var sanākt kā ar citiem zināmiem aprēķinātājiem, kas jau aizgājuši vai gandrīz aizgājuši vēsturē.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

oktaavs 02.10.2012. 13.43

Maskava apžēlojās. Dvacatņiku paņēma laivā lai nenoslīkst. Vēl jau noderēs.

+13
0
Atbildēt

1

    silvija_vitina > oktaavs 02.10.2012. 14.50

    nu žēl tikai, ka viņam tāds nepareizs uzvārds. SC elektorāts pret tādu var nobalsot ar izsvītrošanu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mariterage 02.10.2012. 13.27

Varbūt ka tā pat labāk – Rīgas latvieši kas gribētu (kāds jau varbūt vēl palicis ar šādu izvēli) balsot par GKR zinās ka balso par krievisku Rīgu (nekādu citu koalīcijas modeli kā SC-GKR viņi var negaidīt), bet abas Rīgu tagad pārvaldošās partijas nevarēs katra savam elektorātam stāstīt ka visi labie darbi ir viņu, bet sliktie – koalīcijas partnera.

+10
-1
Atbildēt

1

    Una Grinberga > mariterage 02.10.2012. 13.52

    Vot, vot… nedomāju, ka Stabiņa ir pēdējais “atklājums” pirms vēlēšanām! Drīz sāksies naudas plūšana uz SC kasi vēlēšanām caur RD uzņēmumiem.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu