Viņķeles demisijas pieprasītāju skaits neatbilst patiesībai • IR.lv

Viņķeles demisijas pieprasītāju skaits neatbilst patiesībai

153
Labklājības ministre Ilze Viņķele. Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Līva Rubene

Ir.lv noskaidro, ka nav 54 NVO, kas pieprasītu labklājības ministres demisiju

Izrādās, ka reālais nevalstisko organizāciju (NVO) skaits, kuras it kā atbalsta protesta vēstuli pret Dānijas integrācijas ministrijas uzdevumā tapušās bilžu grāmatas “Todien, kad Rūta bija Rihards un Kārlis bija Karlīna” tulkojumu latviešu valodā nav 54, bet daudz mazāks. Turklāt daļa vēstulē minēto organizāciju labklājības ministres demisijas vēstuli noteikti neatbalsta, bet citas no minētajām organizācijām, šķiet, vispār aktīvi nedarbojas, ja vien pastāv. To, dzenot pēdas vēstules parakstītājiem, noskaidroja Ir.lv.

Toties piektdien ar savu petīciju, aizstāvot dzimumu līdztiesības jautājuma aktualitāti Latvijā un aicinot neļaut publisko telpu piepildīt ar radikāliem viedokļiem, klajā nāca citu NVO pārstāvji un privātpersonas, kas aicināja pilsoņus iesaistīties, parakstot viņu sastādīto petīciju internetā. Petīcijas parakstītāju skaitā ir biedrība “Kultūrpunkts”, biedrība “Latvijas ateisti” un biedrība “Mozaīka”.

Ir.lv noskaidroja, ka juriste, SIA ”Baltic Busness Law Office” īpašniece un fonda ”Moral Revolution” pārstāve, kas aktīvi iesaistās arī diskusijās pret abortiem, Natālija Magazeina bijusi tā saucamo 54 NVO vēstules par labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisijas pieprasīšanu organizatore. Magazeina kontaktējusies ar tā dēvētajām jumtorganizācijām, kas apvieno vairākas NVO.

Vienas no šīm organizācijām ”Luterāņi dzīvībai”, kas aktīvi piedalās arī pretabortu akcijā ”Par dzīvību”, vadītāja Gunta Irbe Ir.lv atteicās komentēt situāciju ar vēstuli, bet organizācijas pārstāvis Jānis Diekonts atzina, ka ar grāmatu iepazinies neformālā gaisotnē un tajā paustajam viedoklim nepiekrīt. Tomēr Diekontam liekas, ka labklājības ministres demisiju prasīt nevajag. Arī “Luterāņi dzīvībai” mājaslapā teikts, ka tā “neatbalsta konkrētu valsts amatpersonu demisijas pieprasīšanu” par šīs grāmatas izdošanu.

Protesta vēstulē minētajam demisijas pieprasījumam nepiekrīt arī Latvijas Pedagogu domes pārstāvis Oskars Lūsis, kurš par skandālu ap bērnudārzniekiem domāto grāmatiņu uzzinājis tikai no masu medijiem, lai gan ir Latvijas Informātikas skolotāju asociācijas pārstāvis. Viņam esot grūti vērtēt šīs grāmatas saturu. Tomēr Lūsim liekas nesaprotami, ka ar grāmatas izdošanu nodarbojas Labklājības, nevis Izglītības un zinātnes ministrija. Lūsis uzskata, ka grāmatā dominējošā doma vispār nav aktuāla Latvijas situācijai un piebilst, ka Latvijas Pedagogu dome apvieno skolotāju asociācijas un biedrības, kas katra darbojas atsevišķi.

Turpinot vēstuli parakstījušo organizāciju meklējumus, Ir.lv konstatēja, ka daļu organizāciju vispār ir grūti sameklēt vai informācija par tādu nav atrodama.

Tā biedrībā ”Asociācija Ģimene” apvienojušās 16 organizācijas un aptuveni tikpat privātpersonas. To skaitā ir arī Talsu sieviešu un bērnu krīzes centrs, kas telefonsarunā ar Ir.lv atklāja, ka par šo vēstuli nezina un akcijā neiesaistās, lai arī asociācijas valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze izteikusi nosodījumu labklājības ministrei Ilzei Viņķelei, „kas vēršas pret ģimenes institūciju”.

Protesta vēstuli neatbalsta un akcijā neiesaistās arī Informātikas skolotāju asociācija un Latvijas Mājturības skolotāju asociācija.

Toties Latvijas Ordeņu brālības pārstāvis teica, ka noformulēt vēstules viedokli un ātri rīkoties nebija grūti, jo ”visa sabiedrība bija sašutusi”.

Pati vēstules rakstītāja Natalija Magazeina Ir.lv noliedz jebkādu saistību ar kādu no politiskajiem spēkiem, sakot, ka ministres demisija nebija mērķis. Tā tika pieprasīta tāpēc, ka, pēc Magazeinas teiktā, radās aizdomas – ministre aizstāv atsevišķas mazas interešu grupas un tas nonāk pretrunā ar Latvijas sabiedrību. Tāpēc kā risinājums pieprasīta ministres demisija, lai gan uz jautājumu, kuru cilvēku tad NVO redzētu ministres vietā, skaidras atbildes nav.

Savukārt petīcijas „XIX gs. izpratne par dzimumu lomām kaitē bērniem un kavē Latvijas attīstību” autori organizācijas „Providus” pētniece Linda Curika un „Delnas” vadītājs Kristaps Petermanis uzskata, ka ar petīciju jāizrāda atbalsts tam, ka dzimumu līdztiesība Latvijā ir aktuāls jautājums un nedrīkst pieļaut publisko telpu piepildīt ar radikāliem viedokļiem.

Petīciju sestdienas rīta pusē bija parakstījuši jau gandrīz 300 cilvēki. Tajā teikts, ka organizācijas, kuras ir iesniegušas ministres Viņķeles demisijas pieprasījumu, ikdienā cieši sadarbojas gan ar Saeimu, gan tiesībsargu, gan Ministru kabinetu. „Tās it kā iestājas par ģimenēm un tradicionālām vērtībām, tomēr tādas aktivitātes kā pēdējā parāda šo organizāciju patiesos slēptos mērķus – totalitāru pieeju pareizajam un nepareizajam, kam nav nekāda sakara ar Eiropas vērtībām vai cilvēktiesībām,” teikts petīcijā.

„Latvijā ikvienam ir tiesības uz viedokli, tomēr katra deputāta un amatpersonas uzdevums ir izvērtēt, vai šis viedoklis ir samērojams ar visas sabiedrības interesēm un Latvijas kā mūsdienīgas Eiropeiskas valsts vīziju, un vai ir atbalstāms valstiskā līmenī,” norāda petīcijas autori. Viņi uzskata, ka sabiedrībā ir nepieciešamas diskusijas par dzimumu līdztiesību, tāpēc aicina labklājības ministri turpināt veidot dialogu ar visām ieinteresētajām nevalstiskajām organizācijām, lai sabiedrībā izskaustu dzimumu diskrimināciju.

 

Komentāri (153)

Rinalds Āriņš 29.09.2012. 13.44

Radikālā Andza vēl nupat rakstīja:

“Visi pārējie (t.sk. 54 sabiedriskās organizacijas, kas apvieno desmitiem tūkst. biedru), ir tumsoņi.” (Par “tumsoņiem” protams bija ironiski.)

Vesela rinda šo “54 sabiedrisko organizāciju” pastāv tikai uz papīra, kuru nosaukumi izklausās iespaidīgi (piem. “Ordeņa brālība”), bet faktiskas darbības nav nekādas vai minimālas.

“Brālību” u.c. “reliģiskas” pseido-organizācijas de facto vada kristīgais fundamentālists un karotājs, “bij.disidents” Jānis Rožkalns, kurš kādu laiku bija apvienojies arī ar dullo K.Dimiteru un pat lamāja VL (jo daļa simpatizē ar dievturību, kas esot nesavienojami ar kristietību), tad atkal sastrīdējās. Vairākkārt uzsvēra, ka ideoloģiskā un idejiskā cīņā starp Rietumiem un Austrumiem stāv Putina pusē… Tagad mēģina no jauna pielabināties VL…

+33
-13
Atbildēt

14

    Sandris Maziks > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 14.07

    dzeris49
    “VL jau arī daudzos jautājumos daudz tuvāka Putinam”

    Vai intīma tuvība ar Putinu kā Zatleram, Ušakovam un Šleseram?

    +10
    -20
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 22.45

    Var jau būt, ka tā arī ir, mazākā ļaunuma princips, utt.
    Bet, subjektīvi ļoti nepatīkami, ka tik zema līmeņa populisti un vēl neonacistu atbalstītāji ir valdībā, jādomā, valsts tēlam arī par labu tas nenāk.

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Rinalds Āriņš 01.10.2012. 11.34

    dzeris49
    Kauns negods esiet jūs, krievmīļi un kaku stumdītāji.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 20.54

    zanE – tu mani pārsteidz.
    Tu tiešām, kaut vienu brīdi ticēju, ka tai VL un NA vairākumam svarīgas kāds tur nacionālas idejas, viņi tur kādi idejiskie, utt.
    Bija krievu osipoviešu – fašistu draugi, un pēkšņi, tāda metamorfoze, kļuva par latviešu nacionalistiem?
    Zēni neko citu, kā sludināt sevi par nacionalistiem neprot, prātiņš par īsu, bet, tik daudz praktiskās viltības, ka izspēlēt šo kārti un nodrošināt sev labu dzīvi, viņiem pietika, sevišķi, ņemot vērā mūsu publikas neizvēlīgumu un naivumu.
    Būtu mums te komunistu vara – šie visi būtu komjaunieši, pie Putina viņi būtu “naši”, utt, zēni taisa karjeru tur, kur prot, pareizāk sakot, kur nekas nav jāprot, atraduši savu “lauciņu”, kādi tur principi, kāds tur idejiskums, nevajag būt naiviem.
    Cita lieta, starp viņu atbalstītājiem ir tiešām godīgi un idejiski cilvēki, tikai, kuriem, diemžēl, svarīga tikai tā nacionalā retorika, un nekas vairāk viņus neinteresē.

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 22.05

    Ar tādu partiju pie viena galda sēdēt nedrīkst, tas ir kauns un negods visai ES valstij Latvijai.
    Kaut kas V un RP jādomā, pat ZZS būtu labāka, ir lietas, kuras nedrīkst piedod, un viena no tām ir jūsmošana par šādu fašistisku ideoloģiju, ko, acīmredzot, partija atbalsta, jo nenosoda, un ne jau viņš vienīgais tur tāds.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 21.55

    Balsos jau par viņiem tāpat, tas ir kas līdzīgs ticībai, tur neko pierādīt nevar, un nekādi loģiski argumenti nestrādā, mums Latvijā gan tādu, kas balso par populistiem, stipri par daudz, saskaiti kopā – SC un NA elektorātu.
    Cita lieta, ka tie abi jau spekulē uz jūtīgām tēmām – nacionalitāti, un tas ir tas sliktākais.
    Toties ekonomiskā un socialā sfērā abiem domas ļoti līdzīgas.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Rinalds Āriņš 30.09.2012. 00.07

    Bet, subjektīvi ļoti nepatīkami, ka tik zema līmeņa populisti un vēl neonacistu atbalstītāji ir valdībā
    ———–
    es saprotu, ka Tev, kā vecam komunistam, mīļāki komunistu,komjauniešu un šovinistu atbalstītāji no sc.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Rinalds Āriņš 01.10.2012. 17.51

    zanE …
    “reaģēja nevis Dzintars,vīrietis, sēdes vadītājs, bet sieviete, RP deputāte, kurai tas nebija pieņemams….”

    Vispār jau pareizi ir, ka paši savējos savalda, lai neiznāktu klope.

    “…tagad saprotu SCP noraidošo attieksmi pret VL! ņemšanu koalīcijā”

    Bet loģiski. Tādiem, kuri gatavi palīst zem SC segas nav nekas kopīgs ar nacionālpatriotiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    hmmm …vajag pardesmit latiņus, būs http://atrais.lv/ jaizmanto un vēl kinokartes var iegūt :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 21.42

    …Dzeri…jāņem vērā, ka liela sabiedrības daļa nebija informēta par personāžiem, kas iestājās VL! un kas, kuram aiz ādas….pietika divu gadu, lai maskas kristu….
    …bet tā jau nav tikai VL! nelaime – tā ir sabiedrības īpatnība – meklēt jaunus varoņus, gaidīt jaunas partijas, nevis palīdzēt konkrētai sevis izvēlētai partijai augt, nobriest, vēlēšanās atbrīvoties no necienīgiem partijas biedriem, nākt ar savu – atbalstītāja ideju un redzējumu, iesaistīties procesos un norisēs…tā teikt, strādāt kopā….vieglāk ir nākamajās vēlēšanās meklēt kaut ko jaunu, spēlēt totalizatoru – izdosies/neizdosies…..bet līdz ar to tiek zaudēta pēctecība, noārdīts pamats, zūd stabilitāte…tiek eksperimentēts un vēlētājs nesaprot, ka eksperimentē ar valsti….

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 22.36

    Dzeri:

    Nestrēbsim pārāk karstu putru: labums tomēr, ka NA frakcijas deputāti Saeimā un NA ministri valdībā šobrīd izturas mēreni un kaut cik ievēro koalīcijas līgumu un solidaritāti.

    Grende “nomierinājusies” un Bordāns vēl nav parādījis neko tādu, lai riskētu, ka viņu iemainītu pret Lemberga sulaini… Tamdēļ NA ministru izmaiņa valdībā pret ZZS šobrīd nedrīkst būt aktuāls jautājums.

    Tomēr ZZS intelektuālā kapacitāte, kas pietiekami bieži izpaudās kriminālā nelietībā, ir stipri lielāka un tamdēļ bīstamāka par NA.

    Ar VL ne pārāk augsto inteliģences līmeni vismaz pagaidām tiksim galā :)

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 20.10

    …Dzeri….ja pirms 10.Saeimas vēlēšanām uz VL! varēja lūkoties kā uz nepieredzējušiem jaunuļiem, kuri ar laiku varētu ienest kaut ko jaunu politiskajā kultūrā, tad šodien viņi ir kļuvuši populistiskāki par jebkuru politisko partiju, kāda mums ir bijusi….

    …puikas kopā ar vecajiem bukiem pielieto tās pašas šantāžas metodes, kuras TB/LNNK un ZZS izmantojušas gadiem….un ļoti ātri apjautuši, ka “populistiskā patriotisma” karoga vicināšana iedarbojas uz nelielu viņu fanātisko atbalstītāju grupiņu, tāpēc ātri vien karogs tika samainīts pret demogrāfijas kārti…nu jau var spēlēties ar plašāku auditoriju – gan krieviem, gan latviešiem….dzirdīgas ausis, bet nedomājoši prāti būs pārpārēm, kuriem galvenie būs pabalstu miljoni….

    …arī izglītības un valodas jautājums ir palicis otrajā plānā un kļuvis mazsvarīgs – kā gan savādāk varētu iztulkot Dzintara mazspēju pieļaujot Kabanova ālēšanos komisijas sēdes laikā?…varbūt Dzintars to uzskata par pieņemamu un kā normu – deputātam atrasties darba vietā reibuma un sabiedrības cieņu aizskarošā stāvoklī….reaģēja nevis Dzintars,vīrietis, sēdes vadītājs, bet sieviete, RP deputāte, kurai tas nebija pieņemams….
    ….arī par Krievijas pilsoņu strādāšanu skolās no VL! “patriotiem” nav dzirdama ne skaņa….

    …tagad saprotu SCP noraidošo attieksmi pret VL! ņemšanu koalīcijā, jo viņi ātrāk saprata, kas par putniem salidojuši zem TB spārna, tikai sabiedrība to sākotnēji neaptvēra….

    +15
    -12
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 21.57

    Uzpeldējis un strauju karjēru taisa vēl viens jauns VL “jaunās gvardes” censonis. VL lepojas ar savu Mārupes nodaļas vadītāju Raivi Zeltīti, kurš jau n-to reizi (pēdējo reizi šodien) aizstāv un slavē šos savus Grieķijas neonacistu draugus:

    http://www.ir.lv/2012/6/7/video-grieku-neonacistu-deputats-televizijas-debates-iekausta-komunisti

    “Normāla” partija šādu savu biedru un amatpersonu izslēgtu no savām rindām, bet ne jau Latvijā un ne jau VL: Zeltīts nesen karjērā uzkāpis un nupat ievēlēts par NA nodaļas vadītāju Mārupē, ar ko visa NA/VL protams ļoti lepojas…

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 29.09.2012. 14.02

    VL jau arī daudzos jautājumos daudz tuvāka Putinam un Krievijai, nekā Rietumiem – visai vāja izpratne par demokrātiju, tiesiskumu, valsts prioritāte virs individualām CTB, simpātijas autoritārajiem režimiem, un nacionālsocialismam, homofobija, antiliberalisms (ļaunie “sorosīti”), konservatīvi un arhaiski ( uz robežas ar reakcionāriem) uzskati daudzās jomās, utt.
    Tas viss raksturīgs Krievijai, nevis Rietumiem.
    Atšķirība tāda, ka tie ir “par krieviem”, šie ir “par latviešiem”.
    Man mūsu NA atgādina tos krievu “naši”, arī intelekta ziņā, tikai zīme nomainīta.

    +22
    -18
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 29.09.2012. 17.33

Ļoti skumji televīzijā bija noskatīties kā šie fanātiķi, piesaukdami sabiedrību, ar putām uz lūpām auroja par šīm divām bērnu grāmatiņām tā, it kā viņiem kāds kaut ko grieztu nost, vai censtos piešūt lieku. Kā gan augsti izglītoti cilvēki var būt ar tik vienpusīgu un samaitātu domāšanu un izbojātu fantāziju? Grāmatiņās, cik esmu nopratis, nekas pat tuvs viņu murgiem nav pieminēts, tikai uzsvērts ka puikas un meitenes ir vienlīdzīgas būtnes ar vienādām tiesībām un iespējām. Acīm redzot šie bija tiešie mūsu kvalitatīvās izglītības ražojumi garā laika periodā, kuri tur tik fanātiski ālējās.

+32
-14
Atbildēt

10

    Sanšains > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.13

    fretka –

    LINDA CURIKA
    ——
    2008-pašlaik
    Lektore Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā, kurss ‘Ievads politikas teorijā’, ‘Latvijas politiskā vēsture’, ‘eDemokrātijas rīki un metodes’.

    Baltijas Starptautisko Akadēmiju līdz 2006. gadam dēvēja par Baltijas Krievu institūtu.

    Cik labi, ka šajā “Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā” blakus “Krievu centram” (fonds “Russkij mir”) http://bsa.edu.lv/lang/lat/biblioteka/krcentrs.html ir arī “mūsējā” Curika!
    Droši vien “cīnās no iekšpuses” – tāpat kā to partijā savulaik darīja prezidents Bērziņš, Gorbunovs, Lembergs, Ojārs Skudra.:):)

    Par fondu “Russkij mir” var palasīties, piemēram, šeit:
    “2007. gada jūnijā pēc Krievijas toreizējā prezidenta Vladimira Putina rīkojuma tika izveidots fonds “Russkij mir” („Krievu pasaule”). Organizācijas dibinātāji ir Krievijas Ārlietu ministrija un Krievijas Izglītības un zinātnes ministrija. Pastāv arī Krievijā izveidots jēdziens (koncepts) ar šādu nosaukumu. Viens no „Krievu pasaules” darbības virzieniem ir arī vēstures jautājumi.

    Kad šis Krievijai lojālais resurss bija izveidots, sākās tā iedarbināšana – dažādas politiskas, ideoloģiskas un propagandistiskas akcijas. Parādoties jaunām Krievijas ietekmes īstenošanas iespējām, laika gaitā Krievijas humanitārā ietekme Latvijā kļuva efektīvāka. Latvijā šobrīd ir izveidotas Krievijai lojālas ietekmes struktūras – sabiedriskās organizācijas Krievijas vēstniecības Latvijā paspārnē, “Krievu pasaules” un “Maskavas namu” intelektuālais, finansiālais un organizatoriskais resurss.

    Krievija savas humanitārās tehnoloģijas un ideoloģiskās nostādnes (piemēram, koncepts „Krievu pasaule”, kura ietekmei jāizplatās citu valstu teritorijās) eksportē uz Latviju un iegulda pietiekami lielus resursus, lai tās piedāvātā bijušās PSRS telpas reintegrācijas programma ne tikai konkurētu, bet arī konfliktētu ar to sabiedrības integrācijas programmu, ko savā valstī veic Latvijas valdība nacionālas valsts stiprināšanai.”
    http://appc.lv/?p=667

    Interesanti, ka “Ir” nesen ļāva publicēties tādam Edgaram Engīzeram, kurš ARĪ ir lektors bijušajā Baltijas Krievu institūtā.

    Bet esmu mierīgs – “Ir” zina, ko dara. “Austrumeiropas politikas pētījumu centrs”, no kura pētnieku rakstītā te tikko iekopēju iznīcinošo informāciju par “Russkij mir”, bija viens no organizatoriem pasākumam, kurā gudri sprieda arī… Jūs neticēsit – arī Nellija Ločmele un Sarmīte Ēlerte.:) http://appc.lv/?p=668

    Nu, tad jau laikam viss ir kārtībā, tikai mans īsais, paranojas pārņemtais prātiņš te saskata kaut kādu pretrunu.:)

    P.S.
    Mēģināju sameklēt, kurš vēl varētu būt tāds zināmāks “Baltijas Starptautiskās akadēmijas” lektors. Diezgan grūti ko atrast, acīmredzot nav tāda apvienota, publiski pieejama saraksta. Bet atradu vienu, un atkal jāsaka: amizanti.:)

    VALĒRIJS AGEŠINS
    Baltijas Starptautiskā akadēmija, lektors
    http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/Saeima11.cvkand11.kandid2?NR1=6&cbutton=69201632505

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.45

    Nepūlieties, Džeri, tik un tā izlasīs, ka starp “nebija” un “dumja” ir vēl viens vārdiņš :)

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > Ilona Auziņa 29.09.2012. 21.11

    Haris. Paldies! lielisks materiāls, bet kā jau šeit pierasts vāji novērtēts – tikai 3 mīnusi. Par tādu materiālu es oponentu vietā nežēlotu vismaz 10:)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Ilona Auziņa 29.09.2012. 18.50

    Laikam, to “augsto” izglītību ieguvuši Latvijā, vienā no tām 50 “augstskolām”.
    ——
    Nu kāpēc Džeris tik ironiski izsakās par Providus projektu direktori Lindu Curiku, kas ieguvusi augstāko izglītību Rīgas Stradiņa Universitātes Politikas zinātņu katedrā… :)
    http://www.providus.lv/public/26672.html

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.21

    Nezinu, kā Jums, Hari, bet man arvien skaidrāka Latvijā top neliela cilvēku grupa, kurus gribas dēvēt par curikiem. Lai gan saprotu, ka tas nav labi, jo neesmu jau nekāds Džeris, kurš par simpātisku un noteikti gudru sievieti (pardon, personu) atļaujas teikt “Laikam jau, nebija sevišķi dumja arī pirms augstskolas”… :)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.35

    Par “sorosītiem” un “liberastiem” vairs negribas, tagad gribas par “curikiem”?
    Esmu ar mieru, dēvējiet, kā gribat, tikai par iesalniekiem vai parādniekiem nedēvējiet.
    Par to sievieti – tak es i vēl ko trakāku varu pateikt, tas vēl nav nekas, nu slikti audzināts, ko lai dara.
    Kaut, nesaprotu, no kura laika “nebija dumja” ir kaut kas aizvainojošs?

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.59

    Ceru, viņai piemīt zināma humora izjūta, un viņa saprot, kā es to domāju.
    Nevajag visu saprast burtiski.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilona Auziņa 29.09.2012. 21.21

    Manuprāt, tas ir pārāk vienkāršota pieeja – spriest par cilvēku, izejot tikai no tā, kādu augstskolu viņš ir beidzis.
    Tad jau varētu visas augstskolas sadalīt “patriotiskās” un “nepatriotiskās”, un visus absolventus lojālos un nelojālos.
    Pārsvarā, viss ir daudz sarežģītāk.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilona Auziņa 29.09.2012. 19.04

    Laikam jau, nebija sevišķi dumja arī pirms augstskolas.
    Ja būtu dumja – izglītība nelīdzētu.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilona Auziņa 29.09.2012. 18.43

    Laikam, to “augsto” izglītību ieguvuši Latvijā, vienā no tām 50 “augstskolām”.
    Un izglītība jau dod zināšanu summu, lielāku vai mazāku, cilvēka mentalitāti jau nemaina.
    Un zināšanu summa nebūt nav sinonīms prātam vai gudrībai.

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 29.09.2012. 14.16

oligarhi ķeraas pie jebkura salma …. maitas!

+29
-11
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu