Arī Latvija cenšas bloķēt kvotas sieviešu pārstāvniecībai uzņēmumu valdēs • IR.lv

Arī Latvija cenšas bloķēt kvotas sieviešu pārstāvniecībai uzņēmumu valdēs

16
ES komisāre Viviana Redinga, iepazīstinot ar savu konceptu par sieviešu pārstāvniecību uzņēmumu valdēs. Foto: AFP/LETA

Kopumā deviņas ES valstis grib izjaukt komisāres Redingas ieceri

Deviņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, to skaitā arī ir Latvija, apvienojušas spēkus, lai izjauktu ieceri akciju biržās kotētu uzņēmumu valdēs noteikt 40% sieviešu pārstāvniecības kvotu, pirmdien paziņoja ES diplomātiskie avoti.

“Mēs neatbalstām legāli saistošu noteikumu pieņemšanu Eiropas līmenī par sieviešu pārstāvniecību kompāniju valdēs,” norāda kāds informācijas avots, citējot vēstuli, kas nosūtīta Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žozē Manuelam Barrozu un viņa vietniecei Vivianai Redingai, kas atbalsta šo ierosinājumu, ziņo LETA.

Vēstulē pausts atzinums, ka “pastāv problēma, ka ir pārāk maz sieviešu [uzņēmumu valdēs] un nepieciešams īstenot pasākumus, lai atbalstītu sievietes, taču tam jānotiek nacionālā līmenī”, pavēstīja informācijas avots.

Šo vēstuli parakstījušas Bulgārija, Čehija, Latvija, Igaunija, Lietuva, Ungārija, Malta, Nīderlande un Lielbritānija, ziņo informācijas avoti un piebilst, ka šis balsu skaits, visticamāk, būtu pietiekams, lai bloķētu šo ierosinājumu, ja tas nonāktu ES balsošanā.

Redingas ierosinājums noteikt lielāku sieviešu pārstāvniecību uzņēmumu valdēs uzņemts ar dalītām jūtām, ES dalībvalstīm kopumā atbalstot šo mērķi, taču vienlaikus paužot iebildumus par fiksētu kvotu noteikšanu.

Pērn Redinga aicināja biržā kotētos uzņēmumus rakstiski apliecināt apņēmību brīvprātīgā kārtā palielināt sieviešu pārstāvniecību valdēs. Redingas iecere paredzēja, ka šo uzņēmumu valdēs līdz 2015.gadam sieviešu īpatsvaram jābūt 30%, bet 2020.gadā šim rādītājam jābūt jau 40%.

Taču šo apņemšanos parakstīja vien daži uzņēmumi.

 

Komentāri (16)

mary75 17.09.2012. 15.06

Ar banānu un gurķu formu problēma ir laimīgi atrisināta, tagad ES ķērusies pie nākamās “svarīgākās”.
Brīžam šķiet, ka eirobirokrātija dzīvo kādā savā pasaule, un risina kādas savas problēmas, kurām nav nekāda sakara ar reālām ES problēmām, kuras ir milzīgas.

+10
-1
Atbildēt

0

Andris Jautriņš 17.09.2012. 14.43

Es par sievietēm valdēs, padomēs, valdībā utt! Ja vienlaikus noteiksim arī kvotas skolās – jābūt vismaz 40% skolotājiem vīriešiem. Varbūt vēl stingrāk – ar tradicionālo seksuālo orientāciju. Un lai tad samaksā viesiem skolotājiem tā, ka arī vīriešus var piesaistīt. Citādi skolu ciet un bērnus uz ielas! Tiem uzņēmumiem taču būs sankcijas, ja nepildīs, vai ne? Un valdībai :)

+8
-3
Atbildēt

0

Sanšains 17.09.2012. 15.08

Pats fakts, ka šāda absurda ideja ir izvirzīta un tiek nopietni apspriesta, manuprāt, liecina, ka Eiropa drīz varētu sasniegt attīstīta sociālisma (komunisma) “attīstības” stadiju.

+7
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu