SAB - partijai vai Latvijai? • IR.lv

SAB – partijai vai Latvijai?

124
Drošībnieks uz jumta. Foto: Ieva Čīka, LETA
Aivars Ozoliņš

Kurš būtu labāks Satversmes aizsardzības biroja direktors – Jānis Urbanovičs no Saskaņas centra vai Imants Parādnieks no Visu Latvijai? Varbūt kāds no Zaļo un zemnieku savienības?

Jautājums varētu šķist dīvains, ņemot vērā SAB pašreizējo partejisko neitralitāti. Taču par to varētu nākties diskutēt, ja piekristu tieslietu ministra Jāņa Bordāna uzskatam, ka nākamajam biroja vadītājam jābūt “ar politisku pieredzi”.

Pavasarī beigsies amata pilnvaru termiņš pašreizējam SAB direktoram Jānim Kažociņam, kas vada biroju kopš 2003.gada un ir paziņojis, ka vēl uz vienu termiņu nekandidēšot. Viņa vadībā valsts galvenā drošības iestāde bijusi ārpus politiskām kolīzijām. Atskaitot atsevišķos gadījumus, kad uzzinājām par kādai amatpersonai liegtu pielaidi valsts noslēpumam, vai ikgadējos ziņojumus, kuros skopi raksturoti apdraudējumi valsts drošībai, birojs bijis lielākoties vispār maz pamanāms. Tas pats par sevi ir izlūkdienesta darba kvalitātes rādītājs. Šķistu loģiski, ka arī Kažociņa darba turpinātājam būtu jābūt politiski neitrālam profesionālim.

Taču tieslietu ministrs, caur kura ministriju valdība veic SAB uzraudzību, trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā pauda, ka viņa ieskatā biroja nākamajam vadītājam “nebūtu jānāk tieši no specdienestu darbinieku vides”. Ministram šķiet, ka tam esot jābūt cilvēkam “ar politisku skatījumu”, “kam ir arī vismaz lielākā vai mazākā mērā politiska pieredze”, ja arī “nav jābūt obligāti kaut kā ļoti politiski angažētam”.

Angažēto pieredze

Bordāns nepaskaidroja, kā nomērītu kandidātu politiskās angažētības un politiskās pieredzes vēlamo pakāpi, un vai viņam padomā kāds konkrēts Nacionālās apvienības biedrs ar SAB vadīšanai ideāliem parametriem. (Ļoti jāšaubās, vai viņš uzskatītu, ka citās partijās ir labāki amata pretendenti nekā viņa TB/LNNK.) Taču nav šaubu – ja sāktos diskusijas par politisku SAB biroja vadītāju, katrai partijai būtu savs redzējums gan par SAB uzdevumiem, gan par to veikšanai labākajiem kandidātiem, kurus katra meklētu savējo rindās.

Sākumā pieminētie VL – TB/LNNK un SC politiķi ir tikai ilustrācija partiju interešu dažādībai. Piemēram, Parādniekam varētu būt svarīga pilsoņu lojalitātes uzraudzīšana kopš viņu ieņemšanas brīža. Urbanovičam daudz svarīgāk droši vien šķistu veidot “pragmatisku” sadarbību ar Putina čekistiem, lai stiprinātu Latvijas neatkarību no amerikāņiem un citiem NATO imperiālistiem. (Pašam gan pirmais uzdevums būtu atgūt viņam un vēl dažiem frakcijas biedriem liegto piekļuvi valsts noslēpumam.) Bet “zaļajiem zemniekiem” pāri visam vienmēr ir “premjerministra kandidāta” Aivara Lemberga kabata, brīvība un neatkarība no Krimināllikuma.

Savi priekšstati par SAB politiku varētu būt arī Vienotībai un Reformu partijai. Jāatgādina, ka tas bija Vienotības prototips Jaunais laiks, kas 2003.gadā panāca, ka par SAB direktoru kļuva atvaļinātais britu ģenerālis Kažociņš ar nevainojamu reputāciju un bez partejiskām saitēm, nevis kāds no vietējās politikas virtuvē “lielākā vai mazākā mērā” angažētajiem. Jācer, ka partija nav mainījusi toreizējo nostāju. Bet RP dibinātājs Valdis Zatlers jau ir paziņojis, ka jaunajam SAB vadītājam ir jābūt politiski neitrālam cilvēkam no profesionāļu vides.

Tomēr tieslietu ministram šķiet, ka uzskatīt politisku angažētību par šā amata kandidātam nevēlamu esot “tāda tradicionāla, bet manā uztverē nepareiza uztvere”.

Pastāvīgā nieze

Bordāna piedāvājumā patiesībā nav nekā jauna. Savulaik SAB vadīja Latvijas ceļa biedrs Lainis Kamaldiņš, un acīmredzot darīja to dažu ieskatā ļoti sekmīgi, ja jau uzreiz pēc amata atstāšanas 2003.gadā kļuva par Lemberga ļaužu kontrolētās Latvijas kuģniecības drošības dienesta vadošu darbinieku.

Bordāna tagad atkal piedāvāto valsts drošības dienestu politizēšanu 2007.gadā izmēģināja Aigara Kalvīša valdība (kurā ērti jutās arī TB/LNNK), kas bija sagatavojusi virkni likumu grozījumu, kuru mērķis bija oligarhu partiju kontrole pār drošības iestādēm. Kad Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga nosūtīja Saeimas pieņemtos grozījumus atkārtotai izskatīšanai, Kalvītis paziņoja, ka tieši viņš esot “stabilitātes garants”. Prezidentei nācās sākt referenduma ierosināšanas procedūru, un Saeima galu galā pašas pieņemtos grozījumus atcēla.

Vai nu dažiem politiķiem īsa atmiņa, vai nu nevaldāma nieze angažēt slepenos dienestus saviem dienišķajiem mērķiem, ka tagad atsāk runāt par “politisko pieredzi” kā SAB vadīšanas priekšnoteikumu. Turklāt Bordāns vēlmi pakļaut SAB partijas kontrolei aizbildina ar kādiem tuvākajos gados gaidāmiem “ģeopolitiskiem saspīlējumiem” un “zināmu spēku pārbaudi”, un ka “Latvijai šai gadījumā ir ģeopolitiski ļoti nozīmīga vieta”.

Lai arī kādas ģeopolitiskas ambīcijas Bordānam, SAB ir jāpaliek ārpus viņa partijas mēģinājumiem pārbaudīt spēkus ar saspīlējumiem. Kandidātu SAB vadītāja amatam Saeimai piedāvās Valsts prezidenta vadītā Nacionālās drošības padome. Var piekrist tieslietu ministram, ka tas būtu jādara laikus. Taču vēlme padarīt SAB par kādas partijas slepeno policiju nav pieņemama. Arī nākamajam biroja vadītājam jābūt no partiju interesēm brīvam profesionālim.

 

Komentāri (124)

buchamona 16.09.2012. 00.28

Vienīgais, kurš būtu spējīgs spriest par to, kuram Latvijā var uzticēt SAB vadītāja posteni, ir pats Kažociņš. Jeb ir jāmeklē kārtējais, materiāli neatkarīgais “ārzemju latvietis” – militārists, vai cilvēks ar līdzīgu darba pieredzi, kurš savu bērnību un skolas gadus :) būtu pavadījis ASV, vai kādā no ES valstīm.

Šoreiz piekrītu Ozoliņam – ja tiks sarīkots politisks tirgus, kurā “savstarpēji vienojoties” tiks meklēts SAB priekšnieks – tad ar SAB ir cauri un var gadīties, ka ar koalīciju arī :)

+28
-5
Atbildēt

25

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 14.14

    >lno
    redz, man atkal IR aizduoma,ka plānots IR “‘advancēts kažuociņš”…

    advancēts šajā virzienā;
    http://www.ir.lv/2010/7/23/kazocins-urbanovica-teikto-nesaista-ar-krievijas-ietekmi

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 12.07

    lno rinķī apkārt . Es arī.
    _______________
    un es-
    es ne.

    Sk.:

    TanteSidra Kazhocinjam pec shis intervijas vajadzetu doties pelnita atputa. shada amata esoshiem likums neparedz iespeju uzstaties ar politiskiem pazinjojumiem ne pirms un ne pec veleshanam.
    http://www.ir.lv/2010/7/23/kazocins-urbanovica-teikto-nesaista-ar-krievijas-ietekmi

    http://nra.lv/latvija/politika/27681-kazocins-latvijas-krievvalodigo-neiesaistisana-politika-nav-dzivotspejiga.htm?view=comments

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 16.09.2012. 19.51

    ja vajag adresi, es varu pateikt.
    Dienstsitz Berlin
    Gardeschützenweg 71-101
    12203 Berlin

    nezinu, ka 80.tājos, bet tagad mājas lapā viss ir
    http://www.bnd.bund.de/cln_101/nn_1365788/DE/Presse__Oeffentlichkeitsarbeit/Kontakt/Kontakt__node.html?__nnn=true

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 16.09.2012. 12.36

    lūdzu ! :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 16.09.2012. 22.02

    Bet
    Man personiski liktos super, ja nākamais SAB priekšnieks būtu Lieģis

    Kads naivums!!!
    Uz Liegi SAB prieksnieka amata varetu ceret tikai, ja Vienotiba atbrivotos no ZP diktata. Pagaidam nekas par to neliecina, tapec tik svariga amata varam sagaidit jansonus, bickovicus, klockinus, vilnisus, jakanus

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 17.09.2012. 10.01

    >Riņķī apkārt
    “SAB uzdevums ir saredzēt apdraudējumu valstij un laikus par to brīdināt Saeimu.” – jā, šie nu gan laikus brīdinās, to mēs jau redzējām vairākkārt…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 16.17

    … Muižnieks tikai ar uzplečiem.
    ___________________ kāds maziņš, mīlīgs un jauks “neorūzveltiānis”..

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 15.30

    Laikam jau pasapņot un izteikties šādi nav liels grēks no manis.
    ______________________ Sapņot nav grēks.

    Cita lieta ,ja “‘apolitisks”‘ Sab(!) vadītājs ar šādiem tekstiem uzstājas pirms saeimas vēlēšanām

    skat.:

    TanteSidra Kazhocinjam pec shis intervijas vajadzetu doties pelnita atputa. shada amata esoshiem likums neparedz iespeju uzstaties ar politiskiem pazinjojumiem ne pirms un ne pec veleshanam.

    http://www.ir.lv/2010/7/23/kazocins-urbanovica-teikto-nesaista-ar-krievijas-ietekmi

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 14.50

    Bet Gluži manas domas, ka vienīgi Kažociņš pats varētu piemeklēt īsti patriotisku un nenopērkamu SAB priekšnieku
    _____________________
    Vismaz šādu?:

    …Žēl, ka Latvijas KRIEVVALODĪGIE agrāk nav iesaistīti Latvijas valdībā un valsts attīstībā nav spēlējuši IZŠĶIROŠĀKU LOMU, jo tas, ka ievērojama pilsoņu daļa VIŅU TAUTĪBAS vai kāda cita iemesla dēļ netiek valdībā, nav dzīvot spējīgs variants, paužot savu personīgo viedokli, intervijā “Latvijas Avīzei” sacījis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš. ..
    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/339707-kazocins_latvijas_krievvalodigo_neiesaistisana_politika_nav_dzivotspejiga

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 16.09.2012. 09.58

    “… ja tiks sarīkots politisks tirgus, kurā “savstarpēji vienojoties” tiks meklēts SAB priekšnieks – tad ar SAB ir cauri un var gadīties, ka ar koalīciju arī :)” – vai tad ar šo iestādījumu nav cauri jau sen? Vai tad tas nav šī iestādījuma uzdevums pasargāt valsti no naidīgu elementu darbības? Bet mums valsts ienaidnieki netraucēti rīko referendumus, veido naidīgas partijas, izdod naidīgas avīzes utt., apnika uzskaitīt, ko tik pie mums nevar nesodīti atļauties valsts ienaidnieki. Toties SAB darbinieki neatbilstoši savai algai iegādājas galunus džipus un mājas…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 16.09.2012. 14.54

    >lno
    P.S.

    Haris jau te visu aprādījis. Gandrīz vai ar dzīvajām bildēm.

    Mazliet(pavisam drusciņ) kaitina Gudrā Aivara(vai redakcijas?) pārliecība,ka lasītājs jau stulbs un neko neatceras.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 17.09.2012. 10.54

    Bet – “Vai Latvijā ir atklāts kāds Simms, kā igauņiem,- nav,” – nu neies taču paši (krievijas agēnti) savējos (krievijas aģentus) atmaskot…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.09.2012. 15.06

    lama. Nav arī izslēgts, ka no rietumiem ierodas Muižnieks tikai ar uzplečiem.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 17.09.2012. 10.12

    Tipiņ, tur nu Tev taisnība, jo Kažociņš tāpat kā pārējie specdienesti ir pārāk “mīksti”.
    Manuprāt, DP ar Reiniku priekšgalā vispār ir nekur nederīgs kantoris, jo viņu darbības rezultāti līdzinās apaļai nullei.
    Krievu spiegiem Latvija, manuprāt, ir īsta zelta bedre, kurā var rakt un rakt sev un putiniešiem nepieciešamo informāciju un ne tikai, jo var atbrīvoties no uzticamiem kadriem,utt ievilkt savējos un spiegot uz velna paraušanu, pie tam vēl mūsu valsts šiem maksā algas.
    Vai Latvijā ir atklāts kāds Simms, kā igauņiem,- nav, un vēl taču igauņi atklāja tur vienu spiegu, kurš bija vecs Latvijas, liekas , DP kadrs!
    Nu tīra spiegu kalve te Latvijā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 16.09.2012. 15.11

    Lama!
    Tavs izvilktais citāts neko par Kažociņu neliecina sliktu, jo man personiski arī žēl, ka krievi un citas nācijas ,kuras dzīvo Latvijā ir pilnīgi kreiso spēku varā un nav piesaistītas demokrātiskas valsts veidošanā kopā ar latviešiem.
    Tas nebūt neliecina, ka Kažociņš ir par SC vai “bišu” iesaistīšanu valdībā, jo šis partijas taču nav nosauktas.
    Vai tad Tev patīk, ka Latvijā dzīvo naidīga kopiena, kura to tik vien gaida, kā sagrābt varu sev un savējiem.Man personiski gribētos, lai citas nācijas būtu lojālas Latvijas valstij, nu gluži kā Ulmaņlaikos.
    Laikam jau pasapņot un izteikties šādi nav liels grēks no manis.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.09.2012. 00.42

    rinķī apkārt . Es arī.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 16.09.2012. 11.47

    klusais. Paldies, ka palaboji :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 16.09.2012. 20.26

    Man arī ir internets un tastatūra. Jā, tagad globālā terorisma priekšā viņi ir kļuvuši atvērtāki pilsoņiem, bet ne par to ir runa. Viņi vēl joprojām strādā klusi un neatļaujas nekur uzstāties kā publiskās personas un spriest par lietām ārpus savas kompetences.
    Par šādiem gājieniem Kažociņu vajadzētu uzreiz nocelt no amata.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 16.09.2012. 18.29

    Pievienojos Lamai!
    Varu vēl piebilst, ka Vācijā var aptaujat uz ielas kaut 1000 cilvēkus, un neviens no viņiem nemācēs atbildēt, kā sauc BND priekšnieku (Bundesnachrichtendienst, SAB analogs). Viņu nekad un nekur nedzird, BND cilvēki neuzstājas ne ar kādiem paziņojumiem (kur nu vēl politiskajos jautājumos!), un vispār rodas iespaids, ka viņi nemaz neeksistē, kaut arī patiesībā tur strādā vairāki tūkstoši cilvēku, ja ne desmiti tūkstošu.
    Neviens no 1000 garāmgājejiem nevarētu arī pateikt, kurā pilsētā vai pavalstī atrodas galvēnais BND birojs.
    Nezinu kā tagad, bet 80. gados BND telefona nebija pat nevienā telefonu grāmatā. Un jā kāds piezvanītu uz telefona izziņu dienestu, viņam pateiktu, ka šāda numura izziņu dienestam nav, un tā vietā var dot tuvākās policijas iecirkņa numuru. Tikai policijas priekšnieki zināja, kā var savienoties ar BND.
    Lūk ko nozīmē īsts Satversmes aizsardzības birojs! Un, galvēnais, valstī viss ir kārtībā un viņi savu darbu dara labi.
    Bet pie mums diemžēl šī iestāde vairāk līdzinās Krievijas čekai, kuras darbiniekiem patīk vicināt pa kreisi un pa labi savas dienesta apliecības, lielīties ar savu darba vietu paziņu priekšā, uzstāties televīzijā, iejaukties politikā un sabiedriskajā dzīvē, utt.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 16.09.2012. 10.41

    SAB var rīkoties tikai atbilstoši Latvijas likumdošanai, nevis vadoties pēc politiskas vai kādas citas pārliecības, kas ir, un kas nav ienaidnieks.
    Tie referendumi, diemžēl, tikai rīkoti atbilstoši Latvijas likumdošanai, un ko SAB tur var darīt, par likumiem atbild politiķi.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.09.2012. 13.57

    lama. Centīšos precīzāk. SAB vadītājam jābūt cik nu iespējams attiecībā pret partijām neitrālam, tādēļ man patīk riņķī apkārt doma par kompetentu latviešu izcelsmes kompetentu mlitārpersonu no rietumiem.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 16.09.2012. 11.43

    rinķī apkārt – Saeimas vai Satversmes ? :)

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.09.2012. 15.13

    Bet. Gaidam Tavu padomu kā piesaistīt /tikai bez otras valsts valodas un staļiniskās filozofijas/:)
    Manuprāt ne Judins, ne Dombrovskis, ne Makarovs, Loskutovs taču netika atraidīti?:)

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 16.09.2012. 10.49

    Tipiņš. Kas ir SAB – to pasaka priekšā šīs iestādes pilns nosaukums – Saeimas aizsardzības birojs. SAB uzdevums ir saredzēt apdraudējumu valstij un laikus par to brīdināt Saeimu. SAB nav citu instrumentu, kā pasargāt LR iedzīvotājus no apdraudējuma, kā vien iespējas analizēt valsts iekš – ārpolitikā notiekošo un izdarīt savus secinājumus. SAB nevar uzlikt roku dzelžus Ušakovam un iebāzt viņu tur, kur šim valsts ienaidniekam pienāktos sēdēt :))

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 16.09.2012. 14.41

    Gluži manas domas, ka vienīgi Kažociņš pats varētu piemeklēt īsti patriotisku un nenopērkamu SAB priekšnieku. Manuprāt, viņš pārzina tā sakot valsts pārvaldes “drēbi”.
    Man personiski liktos super, ja nākamais SAB priekšnieks būtu Lieģis, piemēram, bet Lieģis droši vien nemainīs savu darbu, liekas NATO.
    Nav vienkārši Latvijā noturēt melnos, pērkamos Latvijas politiķus, lai tiem nedotu pielaides pie valsts noslēpumiem.
    Viena persona jau atkal taisās uzkāpt baltajā zirgā uz nākamajām saeimas vēlēšanām un šai personai jau Kažociņš izteicās, ka NATO pielaidi slepenajiem dokumentiem nedos.
    Tagad nu Latvijas tumšie spēki, kuri grib sagrābt varu noteikti izdarīs spiedienu uz valdību vai saeimu, lai dabūtu viņiem tik svarīgo SAB amatu!
    Elksniņš un Urbanovičš, kurus Kažociņa vadītā iestāde nostādīja šo kungu īstajā vietā, droši vien jau plāno kuru iecelt svarīgajā SAB amatā, lai paši un viņu tik svarīgā persona tiktu pie valsts stūres un paši dabūtu pieeju slepenajiem dokumentiem.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 16.09.2012. 15.04

Valsts prezidenta vadītā Nacionālās drošības padome izlemšot par kandidātu SAB amatam! Interesanti, kādas tajā padomē ir opozīcijas un pozīcijas skaita attiecība un iespējams, ka prezidenta Nulles balss var būt izšķiroša. Ne jau par velti SC ar ZZS un vēl dažu pērkamo balsīm šādu prezidentu ielika amatā.
Tajā padomē gan darbojas arī laikam ģenerālprokurors un AT priekššēdētājs, bet vai viņiem arī ir balss tiesības?

+12
-1
Atbildēt

0

mary75 16.09.2012. 10.17

SAB, kā jebkuru drošības iestādi, jāvada nepolitiķim, un, labāk par visu tādam, kas nav dzīvojis Latvijā un nav šeit saistīts ne ar vienu partiju.
Bordānam vajadzētu domāt, kā savest kārtībā ministriju, par kuru viņš ir atbildīgs, un kas viņa partijas atbildības laikā novesta līdz katastrofālai situācijai, tieslietas mums ir kaut kur Āfrikas valstu līmenī, un gremdē visu valsti, gan investīciju piesaistes ziņā, gan vienkāršu cilvēku ticības ziņā visai valstij.
Vispār, NA ministru kvalitāte ir katastrofāla, tāpat gan, kā Saeimas frakcijas kvalitāte, tas TB gals sastāv no visiem zināmiem blēžiem, kā Rasnačs, tas VL gals no infantīliem “zēniem” ar pusaudžu mentalitāti un ar visai totalitāriem, antiliberāliem un ksenofobiskiem uzskatiem, kuri, toties labi apguvuši demagoģijas un šantāžas mākslu, izmantojot situāciju, kas ir valdībā.
Ir jau tur starp tiem ierindas biedriem arī sakarīgi cilvēki, kaut vai tas pats Latkovskis un K. Apsītis, bet, cik zināms, tie tur maz ko nosaka un paši saņem kritiku no iesalniekparādniekveidīgajiem par pārlieku “liberālismu”, Latkovski pat daži sauc (ārprāts!) par sorosītu.
Un pat no tāda viedokļa, ka VL bijušas ļoti tuvas attiecības ar Jēkabsonu, kurš, savukārt, kalpojis Abdulmuslimovam, tātad, pastarpināti arī Kadirovam, un Berezovskim, NA jāatrodas pēc iespējas tālāk no jebkurām drošības iestādēm.
Pat nerunājot par Lemberga ietekmi, Bērziņa kā TM uzspiešana un “skaļa” aiziešana tam ir labākais pierādījums.
Skaidrs, ka nevienu no VL faniem nepārliecināšu, tie ir cilvēki, kas pret savu partiju izturas absolūti nekritiski, uz to nemaz arī neceru, varbūt, pārliecināšu kādu svārstīgo, ka NA ir trešais lielākais ļaunums aiz SC un ZZS.

+20
-13
Atbildēt

32

    Egitazz > mary75 16.09.2012. 21.55

    Es atceros nelaiķi Tolpežņikovu, kurš nekaunējās iestāties LNNK. Vai pārējos krievu tautības cilvēkus kāda partija atraidīja?
    ====
    kāpēc gan viņam neiestāties pēc tādiem vārdiem?
    “Vilens Tolpežņikovs: “Barikāžu idejas ir nodotas. Visus šos gadus esmu klusējis. Tagad es, krievs, esmu iestājies apvienībā “Daugavas Vanagi” un partijā “Visu Latvijai!”. Latvijā nekāda integrācija nav iespējama – tikai un vienīgi asimilācija. Tiem, kas nevēlas asimilēties, jābrauc prom.”

    tikai nesapratu, kāpēc tad viņš sauca sevi par krievu, ja viņš asimilējās?

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 16.09.2012. 16.37

    dzeris49 SAB, kā jebkuru drošības iestādi, jāvada nepolitiķim, un, labāk par visu tādam, kas nav dzīvojis Latvijā un nav šeit saistīts ne ar vienu partiju.
    _____________________________
    uzaicināsim Kofi Ananu vai Boutros Ghali?

    ..Dalai Lama ar esot izstājies no politikas.

    … vai ivarbūt Džerijs(sic!) Adamss būtu ar mieru?

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Egitazz > mary75 16.09.2012. 19.01

    Kur var palasīt tekstu, kur Putins aicināja nemācīt latviešu valodu? Jelcins bija demokrāts? kurā tieši brīdī? kad izdzenāja sev nevēlamo opozīciju vai kad izmantoja administratīvo resursu pirmsvēlēšanu laikā? jeb tajā brīdī, kad valsti faktiski vadīja 7 oligarhi, t.s. семибанкирщина?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 15.29

    Bet. Dzerim labi argumentēti komentāri? Nu, nu…

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 16.09.2012. 22.18

    dzeris49
    “Skaidrs, ka nevienu no VL faniem nepārliecināšu, tie ir cilvēki, kas pret savu partiju izturas absolūti nekritiski”

    Vai VL atbalstitajiem ari vajadzetu but nemotiveta dzivnieciska naida parnemtiem pret savu partiju? Ko tas jus, neostalinistiskie “liberali” darisiet?

    “Un pat no tāda viedokļa, ka VL bijušas ļoti tuvas attiecības ar Jēkabsonu”

    Par tuvam attiecibam VL un Jekabsona starpa, loti apsaubami, bet, Putins, ka cekists labi zinadams, ka seksuala varmaciba ir loti ietekmiga, gan veido tuvas attiecibas ar tiem, ko izsauc pie sevis.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 17.09.2012. 06.25

    nulle- Iesalnieks – tā ir diagnoze.
    Un tādi patreiz okupējuši KM, ko tāds Iesalnieks var darīt Latvijas kultūrai?
    Tāpēc jau šie aprobežotie, bet, agresīvie populisti ir bīstami.
    Reizēm, kad palasu līdzīgus un vēl sliktākus murgus VL “ģēniju” izpildījumā, man pat sāk likties, ka pat koalīcija ar ZZS būtu labāka, un pat ar SC, ja tas nebūtu atbalstījis valodas referendumu, šos te klaunus no varas būtu jātur pa gabalu.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 15.28

    Jā, dzeri, tev jebkurš melis būs labāks par NA ministru:)

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 16.09.2012. 12.53

    Par šito pīli es vēl joprojām no IR redakcijas gaidu ticamu pamatojumu, jeb atsaukumu, un atvainošanos lasītājiem par miglas pūšanu acīs
    ______________
    …tad kad negrims akmens smags
    taisns lieksies āža rags
    rietumuos kad saule lēks…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 16.09.2012. 20.17

    Vai tad ne vārds “agrāk”!!!
    _________________
    >Bet

    Jā.

    Agrāk -t.i. 2010. gada vasarā
    Kažociņa kungs iejaucās 10. saeimas priekšvēlēšanu kampaņā. Viņa izteikumi neapšaubāmi stiprināja SC koalīcijā ņēmāju pozīcijas.

    Te mēs par šo interviju diskutējām:
    http://www.ir.lv/2010/7/23/kazocins-urbanovica-teikto-nesaista-ar-krievijas-ietekmi

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 17.09.2012. 22.31

    Bet
    “Paldies Dievam, ka Parādnieka idejas, cerams, netiks īstenotas dzīvē!”

    Tad atliek Maskavas un SC akceptetas Zatlera un Sprudza idejas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Egitazz > mary75 16.09.2012. 19.59

    lno
    viņš jums pat teica, ka nebija?:)) un kā ar slaveno “ģimeni”?
    nu jā, viņš balto namu no rogatkām apšaudīja.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 17.09.2012. 09.16

    dzeris49
    “man pat sāk likties, ka pat koalīcija ar ZZS būtu labāka, un pat ar SC”

    Nevis tev sak likties, bet vienmer esi uzskatijis, ka visus latviesus vajadzetu izsutit nave uz Sibiriju, ko vislabak varetu paveikt kremla oligarhu – zaglu, zuliku un pedofilu Latvijas nodala, SC. Ka tu vari ar tadu naidu latviesu valsti dzivot?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 17.09.2012. 09.05

    kolpants
    Если путин не лидер, а промокашка, то хоть клюв одевай, хоть перо в зад вставляй – стая за тобой не полетит. В какие бы белые одежды не рядилась русская серость – она серостью и останется. Надо бы поинтересоваться сексуальной ориентацией того стерха, который на фотографии пристроился сзади к альфа-самцу русского народа.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 17.09.2012. 10.35

    Tāpēc jau rakstu – “reizēm”, kad palasu tos viņu murgus nāk prātā tādas domas, bet, kad nomierinos, saprotu jau, ka nē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 17.09.2012. 10.20

    Džeri, Tavam pēdējam komentāram gan nepiekrītu, jo Dievs lai pasargā Latviju no tādiem varā kā SC vai atkal ZZS!
    Tad jau labāk VL, lai gan Parādnieka idejas man uzdzen šermuļus! piemēram, par vēlēšanu tiesībām no 16 gadu vecuma, vai vēl bija trakāk, ka vecāki balso par saviem mazgadīgajiem bērniem. Vai tad mēs tikko neredzējām, kā ar dāvaniņām pirmajā skolas dienā iepērk sev balsotājus SC!
    Paldies Dievam, ka Parādnieka idejas, cerams, netiks īstenotas dzīvē!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.09.2012. 14.23

    Es galīgi nepasludinu to NA par ienaidniekiem, ja būtu jāizvēlas, vai SC, vai ZZS, vai NA, es izvēlētos NA, bet, tā ka ir iespējas balsot arī par V,( labi, par RP patreiz nerunāšu, jo tai nac. jautājumos nedaudz citāda nostāja), kuras nostāja arī nacionālajos jautājumos daudz neatšķiras no NA, toties cilvēki tur ir daudz profesionālāki, nesaprotu, kāpēc nevar balsot par to, bet jābalso par to NA, kuras līmenis tālu no V līmeņa, toties populisms, nekompetence un demagoģija sit augstu vilni.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 16.09.2012. 17.42

    Ino,
    ” Te es gribu izteikt personīgo viedokli: man ir žēl, ka Latvijas krievvalodīgie jau agrāk nav iesaistīti Latvijas valdībā un valsts attīstībā nav spēlējuši izšķirošāku lomu. ”

    Te tas slavenais Kažocina teiciens, kuru Lama pievelk ik mirkli, bet izlasi, un ievēro, kas šajā teicienā ir galvenais!!! Vai tad ne vārds “agrāk”!!!
    Par to jau arī ir runa.
    Tagad par vēlu, jo visi krievvalodīgie ir noformējušies pie Ušakova, protams, ka neliels skaits varbūt arī nav, bet nu jau ir par vēlu, jo kremlī ir Putins ne vairs Jeļcins vai kāds cits demokrāts. Vai tad neatceries, ka Jeļcins tomēr šiem krievvalodīgajiem teica, ka jāmācā sir valsts valoda, bet ko saka Putins&co, un galvenais ko Putins klusām dara no aizkulisēm. Viss nokavēts.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 17.09.2012. 09.09

    kolpants
    “tikai nesapratu, kāpēc tad viņš sauca sevi par krievu, ja viņš asimilējās?”

    Tas tiesa.
    Cilveks, kurs atguvis savas saknes un seju un integrejies cilveku sabiedriba, nav krievs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 19.42

    Es galīgi nepasludinu to NA par ienaidniekiem,
    _______________________
    Dzeri, kā es tev ticu!:)

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.09.2012. 16.21

    Ino – par kuru meli tu runā?
    Pagaidām lielākie meļi ir Rasnačs ( kurš, “lētticīgais idealists”, parakstījis visu, ko tam likusi blēde Muižniece, “nezinādams” ko paraksta), Dzintars, kurš “nezināja”, kas ir Bērziņš, virzot to TM amatā, pats Bērziņš, par kuru nav ko atkārtoties, visi no NA.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 16.09.2012. 14.51

    Džeri, labi nopamatoti komentāri šoreiz, jo manuprāt, vecā tēvzemiešu gvarde , kura palika pāri pēc Valda Ģirta šis partijas biedru izvētīšanas, ir,manuprāt, ļoti, ļoti populistiska vai nerīcībspējīga , pat nevaru atrast apzīmējumu…

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 19.31

    dzeris49. Kaut vai par to pašu Stokenbergu, kurš apgalvoja, ka VL apšaudījusi Pabrika māju:)Var turpināt ar visu Vienotības spici, kuri solīja veco koalīciju, bet aplauzās ar SC un izveidoja koalīciju ar ZZS.Varbūt tev atgādināt Zatlera nakts sapulci ar konfiscētiem telefoniem pie slēgtām durvīm ar apsardzi, lai piespiestu savējos vienoties ar SC? Ko teiksi par Vienotības ģenerlsekretāru Kamparu? Sarakstu varētu turpināt, bet tev jau selektīvā atmiņa:)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 16.09.2012. 12.11

    … iniciatīva nāca no Saeimas, nevis TM…+++ par ko Tu īsti šobrīd runā? Par Ministrijas darba uzlabošanu, vai likumu rakstīšanu? Ja par likumu rakstīšanu, vai labošanu, tad loģiski, ka vairāk iniciatīvas nāk no Saeimas. Tā tikai vēl pietrūktu, ja tas tā nebūtu – Saeimā taču sēž mūsu LR gudrākie cilvēki, Saeima pieņem un labo likumus, jo tikai Saeimas deputātiem ir šādas tiesības. Ministrs nav deputāts. Viņa tehniskie darbinieki arī ne :)

    Arī ” Lembergu likumus” rakstīja un balsoja par tiem Saeimā, nevis TM un nevienu brīdi ” nacionāļi” nav bijuši vairākumā Saeimā. Neviens taču nestrīdas, ka Lembergam bija kaut kāda ietekme uz atsevišķiem TB/ LNNK deputātiem laikos, kad maksāja ” stipendijas”, taču kurā partijā šāda ietekme nebija?

    Un par mūsu laikiem – no brīža, kad Dombrovskis ir premjers, nu jau kur tas laiks – ko Tu vari pārmest NA? Tev ir kaut viens arguments ar kuru Tu vari pierādīt, ka NA darbojas pretēji Dombrovska vadītās valdības interesēm? Bērziņš atkāpjas – mēģinājums gāzt valdību – skandāls ar ” vilcienu iepirkumu”, ” NA ” otkati” utt :)
    Par šito pīli es vēl joprojām no IR redakcijas gaidu ticamu pamatojumu, jeb atsaukumu, un atvainošanos lasītājiem par miglas pūšanu acīs.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 19.35

    Bet…ievēro, kas šajā teicienā ir galvenais!!! Vai tad ne vārds “agrāk”!!!
    ____________________
    Atgādini, kas bija agrāk? Es atceros nelaiķi Tolpežņikovu, kurš nekaunējās iestāties LNNK. Vai pārējos krievu tautības cilvēkus kāda partija atraidīja?

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 16.09.2012. 14.13

    Dzeri…Par NA uzvedību valdībā, kur tā, faktiski, izmanto šantāžu, lai izspiestu naudu savai ministrijai un savas popularitātes celšanai arī taču zināms…+++ cik saprotu, Tu tagad piesauc Kultūras ministriju :) Atceries, kad, “rakstnieču trača” laikā, toreiz, kad IR pataisīja Grendi par apsmieklu tikai par to, ka kultūras ministre atteicās uz reiz pildīt dažas labas cien. rakstnieces histēriskās prasības dot ” uz sitiena” naudu – tad mums arī viedokļi nesakrita – Tu atbalstīji viedokli, ka nauda jādod “neskatoties ne uz ko”, es biju pretējās domās. Tagad, kad kaut kāda skaidrība par kultūras naudu ir panākta, Tu saki, ka NA to ir panākusi – terorizējot Dombrovski :) Kaut kāds riņķis te sanāk.

    Var jau, ja labi grib, jeb ko nolīdzināt līdz ar zemi – pasludināt par ienaidnieku pat tad, ja īsti nav argumentu, taču kam tas vajadzīgs?

    Atjaunotajai Latvijas Republikai ir tikai viens bezkompromisa ienaidnieks ar kuru nav iespējama nekāda sadarbība – tas ir SC un viņu satelīti. Ar pārējiem visiem, pat ar ZZS ir jārunā, bet NA šobrīd ir valdošās koalīcijas sastāvdaļa, nevis politisks spēks, kura mērķis ir ” norakt” Latvijas valsti :)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.09.2012. 11.46

    Ne viņi vieni vainīgi, bet, taisni TB Bērziņš uzkrītoši virzīja Lembergam vajadzīgu likumprojektu un lobēja Lemberga interses gan pirmajā ministrēšanas laikā, gan arī mēģināja to darīt tagad.
    Tai pat laikā, Bērziņš neko nedarīja, lai sakārtotu sistēmu.
    Atšķirībā no Štokenberga, kas bija starp abām Bērziņa “valdīšanas” reizēm, kas mēģināja ko darīt lietas labad, taisni tāpēc bija ļoti nevēlama persona.
    Un pēc Štokenbega NA ministri pie varas turpat gadu, un, ja kas arī ir izdarīts ( kaut kas jau ir), tad, drīzāk, pretēji TM vēlmēm, iniciatīva nāca no Saeimas, nevis TM.

    +13
    -8
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.09.2012. 21.56

    Jeļcinu un Putinu pat salīdzināt nevar.
    Putins pilnībā ignorē normālo sabiedrības daļu, kultivē viszemiskākos instinktus un atbalsta vistumsonīgāko daļu.
    Jeļcinam daudz ko var pārmest, kurš strīdas, bet, Jeļcina laikā bija neatkarīga dome, kas gandrīz vai aizsūtīja Jeļcinu impičmentā, neatkarīga prokuratūra, neatkarīga tiesa, neatkarīga TV, relatīvi, saprotams, bet bija, nebija politieslodzīto, Krievijā bija daudz vieglāk elpot, kā tagad.
    Putins iznīcinājis visas institūcijas, Krievijā nav ne domes, ne tiesas, ne prokuratūras, ne vēlēšanas, viena kaila “varas vertikāle”, tātad, praktiski Krievija vairs nav valsts, bet teritorija, ko vada organizēts Kremļa noziedzīgais grurupējums, un kur viss pakļauts vai nu Kremlim, vai vietējiem cariņiem, jebkuru var iesēdināt, jebkuram var atņemt īpašumus, jebkurš ir absolūti neaizsargāts.
    Patreiz cenšas iznīcināt pilsoniskās sabiedrības iedīgļus, un turpina muļķot cilvēkus no TV ekrāniem.
    Un Jeļcina laikā naftas cenas bija kaut kur 8$, tagad virs 100$, Putinam vienkārši paveicies, kaut, pirmajos gados viņš arī izdarīja šo to labu, tagad viņš ved Krieviju uz bezdibeni, degradējot cilvēcisko faktoru un iznīcinot visas valsts institūcijas.
    Korupcija Putina laikā, salīdzinot ar Ječinu, arī simtkāršojusies.
    Normāli krievi saka, ka Krievijā dzīvot kļuvis vienkārši pretīgi, tas Kremļa marazms, amoralitāte un nekaunība izraisa riebumu, gudrākie prāti Krieviju mēģina pamest.
    Jeļcina lielākā vaina bija Putins.
    Jeļcina kritiķi kaut kā aizmirst, ka gan Putins, gan pārējā Kremļa mafija Jeļcina laikā arī strādāja un ieturēja to pašu kursu, ko tagad laimīgi aizmirsuši un to Jeļcinu nopulgā, kā tikai var, kas arī ir pretīgi, jo, tikai pateicoties Jeļcinam, šie blēži tagad var tā dzīrot un nosmelt un sadalīt savā starpā visu krējumu no Krievijas bagātībām, un domā to darīt mūžīgi.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.09.2012. 13.44

    R.A. – NA darbojas pret Dombrovskim no tā laika, kad, pretēji Dombrovska aicinājumam virzīt kādu citu, ne tik odiozu TM kandidātu, uzspieda Dombrovskim to Bērziņu, kaut pilnīgi visiem bija skaidrs, ka Bērziņš ir Lemberga virzīts kandidāts, lai pārstāvētu tur Lemberga interses.
    Arī Bērziņa skandalozā aiziešana, kad Latvija tika nostādīta visai nepatīkamā gaismā, nebūt nenāca par labu Dombrovska valdības tēlam, pie kam NA politiķi pat īsti nespēja pamatot, kāpēc viņš tā darīja, tās visas runas par Bērziņa “principialitāti” ēbreju īpašumu sakarā varēja tikai sasmīdināt tos, kas zināja, kas ir Bērziņš, kurš Kaulīša laikā mierīgi un bez histērijas strādāja pie likumprojekta par ēbreju īpašumiem un pat nedomāja nekur aiziet.
    Par NA uzvedību valdībā, kur tā, faktiski, izmanto šantāžu, lai izspiestu naudu savai ministrijai un savas popularitātes celšanai arī taču zināms.
    Un tas, ka likumprojektus tiesu darba uzlabošanai virza nevis TM, kas atbild par šo sfēru, bet gan Saeima, arī, principā, norāda, ka TM tas vai nu nav prioritāte, vai nu tā netiek galā ar savām funkcijām, jo tai ir tiesības nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvām ( ko Štokenbergs, nezin kāpēc, varēja darīt, bet NA ministri nevar, pareizāk sakot, var tikai tad, kad to vajag Lembergam).
    Un tas, ka NA balsoja par svarīgiem likumprojektiem tā, kā to vajag Dombrovska valdībai – un ko tad viņiem atlika darīt, izdarīt pašnāvību, un balsot kopā ar SC un ZZS?
    Par to vilcienu iepirkumu – manuprāt, taisni tāpēc, ka parādījās tā publikācija, un sekoja att. valdības rīcība, tā afēra arī nenotika, nu kādus tev vēl vajag pierādījumus, lai tie figuranti atzīstās, ka viņi to bija plānojuši, tā taču nekad nenotiek, bet, zinot visus šos zēnus, kuram tad var būt kādas šaubas, ka viņi ko tādu varēja saplānot?

    +13
    -8
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 16.09.2012. 14.41

    Dzeri. Tur mums sakrīt – es arī uzskatu, vismaz šobrīd, ka Latvijai tā būtu veiksme, ja Dombrovskis premjerētu vēl arī nākošo sasaukumu, tā tad arī Vienotība būtu tas politiskais spēks, kurš satur valdošo koalīciju, taču arī nākošajās vēlēšanās laikam balsošu par NA tikai viena iemesla dēļ – tas ir drošības pasākums pret ” trakumu”, kāds jeb kurā brīdī var uznākt Vienotības zvaigznēm, kad tās sāk pārņemt misijas apziņa – vēlme klonēt jaunu sabiedrību, vai citādi veidot ” progresīvu politiku” ar SC. Nekur tie cilvēki, par kuriem runāju, nav pazuduši un nekas viņu domāšanā nav mainījies. Pie pirmās izdevības viss sāksies atkal no gala.

    Ne jau visiem Vienotības ” resnā gala” biedriem ir tik skaidrs un nemainīgs skatījums uz LV iekšpolitiku, kāds tas ir Dombrovskim :)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 23.58

    kolpants. Cerams, ka arī Bet izlasīs tavu komentāru un sapratīs, ka sovoks stāsies tikai tādā partijā, kurai līgums ar kremli:)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 16.09.2012. 11.21

    Dzeri…Bordānam vajadzētu domāt, kā savest kārtībā ministriju, par kuru viņš ir atbildīgs, un kas viņa partijas atbildības laikā novesta līdz katastrofālai situācijai, tieslietas mums ir kaut kur Āfrikas valstu līmenī… +++

    Es Tev iedošu saiti, kurā uzskatāmi ir ” izlikti” visi LR tieslietu ministri sākot jau ar 1918.gadu līdz pat “mūsu dienām,” okupācijas laiku ieskaitot. Iepretī katram ministram ir aile ar ministrēšanas datumu – no – līdz un arī katra ministra partejiskā piederība.

    Tur arī var skaidri redzēt, ka atjaunotās LR laikā tieslietu ministri, kuri pārstāvēja TB/LNNK, vai tagad NA bija savos amatos konkrētos datumos no 21.12.95.g. – 26.11.98. g.; tad, no 07.11.06.g. – 12.03.09. un pēdējais laiks – 25.10.11.g – līdz šim brīdim. Tā ar pārtraukumiem, ja nekļūdos – aptuveni 6 gadi kopā.
    Tagad “bumba” Tavā pusē – pasaki, kas konkrēti tika izdarīts tāds, laiku posmos, kuros ministrēja tieslietas ” nacionāļi, kas noveda mūsu tiesu līdz Āfrikas valstu līmenim? :)
    Un ar ko Tieslietu ministrija nodarbojās visus pārējos – aptuveni 14. gadus, kad šī iestāde nebija TB/ LNNK, vai tagad NA pārziņā? :)

    http://lv.wikipedia.org/wiki/Latvijas_tieslietu_ministri

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.09.2012. 19.38

    kolpants. Lai kāds bija Jeļcins, viņš nebija miljardieris kā Putins, cietumā savus oponentus nebāza, pat pučistus un Ruckoja bandu izlaida brīvībā, un ar poloniju nevienu neindēja.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu