Eštone pauž bažas par Krievijas varas attieksmi pret opozīciju • IR.lv

Eštone pauž bažas par Krievijas varas attieksmi pret opozīciju

22
Ketrīna Eštone. Foto: EPA/LETA

ES pārstāve uzskata, ka Krievijā pasliktinās pilsoniskās sabiedrības situācija

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone otrdien paudusi bažas par dialoga un atklātības trūkumu Krievijas varas attiecībās ar opozīciju, atzīmējot, ka situācijai ir tendence pasliktināties, ziņo LETA/AFP.

“Kopš maija no varasiestāžu puses mēs esam redzējuši aizvien mazāk un mazāk dialoga un atklātības un (..) vairāk neiecietības pret jebkādu pretēju uzskatu izpausmi,” uzrunā Eiropas Parlamentam (EP) paziņoja Eštone. “Pamattiesību un brīvību spēcīgākas aizsardzības vietā mēs esam redzējuši virkni pasākumu, kas (..) tās iznīcina,” viņa piebilda.

Eštone arī atkārtoti pauda nopietnas bažas par pilsoniskās sabiedrības situācijas pasliktināšanos Krievijā. “Mēs esam atbalstījuši dažas nevalstiskās organizācijas (..) un turpināsim piedāvāt savu atbalstu viņu devumam Krievijas modernizācijā,” atzīmēja Eštone. “Mēs tā darām, jo ES ir stipri ieinteresēta stabilā, turīgā un demokrātiskā Krievijā, un mēs piedāvājam pilnu atbalstu visiem tiem Krievijā, kuriem arī ir šāds mērķis,” viņa piebilda.

“Kopā ņemot, likumu kopums, kas ierobežo pulcēšanās brīvību, ierobežo nevalstiskās organizācijas, apcērp interneta brīvību, “Pussy Riot” lieta, (..) veido tendenci, kas Eiropas Savienībai rada ļoti nopietnas bažas,” norādīja Eštone.

Eštone jau iepriekš ir veltījusi asu kritiku Krievijas tiesas lēmumam piespriest pankgrupas “Pussy Riot” dalībniecēm divu gadu cietumsodu par šā gada 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoto “panku lūgšanu” “Dievdzemdētāja, padzen Putinu!”. Eštone tiesas spriedumu nodēvēja par nesamērīgu.

Viņa arī kritizējusi opozīcijas aktīvistu tiesisko vajāšanu un Krievijas varasiestāžu nespēju novērst tādus nāves gadījumus kā jurista Sergeja Magņitska slepkavību. 37 gadus vecais advokāts Sergejs Magņitskis nomira 2009.gadā Maskavas cietumā, kur viņš tika turēts 11 mēnešus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

 

Komentāri (22)

Laura Afanasjeva 12.09.2012. 10.56

Ir tāda veca anekdote, kurai ir vairākas versijas, bet ideja ir saglabāta: “Ļeņins pierādīja, ka valsti var vadīt visa tauta. Staļins pierādīja, ka valsti var vadīt viens cilvēks. Hruščovs – ka valsti var vadīt jebkurš cilvēks. Brežņevs pierādīja, ka valsti vispār var nevadīt.”* Ar Vladimira Putina atgriešanos Krievijas Federatīvās Republikas prezidenta amatā, man šķiet, šīs valsts pārvaldes struktūra sāk nelāgi atgādināt zināmas līdzības ar modeli, kas pastāvēja Staļina laikā, protams, laiki un apstākļi ir mainījušies, taču zināmas līdzības saskatīt var. Tas nav pārsteigums, ja ņem vērā, kas par cilvēku ir Vladimirs Putins, un kāda bija viņa profesija.

*Citas – ne mazāk jaukas anekdotes var aplūkot http://www.citavesture.lv

Veiksmīgu dienu visiem!

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 12.09.2012. 11.31

vajadzeja londonaa ieviest olimpisko sporta veidu..bazu pausanu..bet nu jau par velu..bet tas neaizliedz gatavoties treneties nakamai olimpiadei..

0
0
Atbildēt

0

Andris 12.09.2012. 10.46

“A Vasjka slušajet, da jest…” Un nav būtiski, vai Vasjku sauc par Ņikitu, Ļoņu, Mišu vai Voloģu, jo nemainīgs ir pats princips – patlaģiskā ēdelība. Un no tās šai valstij – ai, cik grūti! – tikt vaļā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu