Noklausies: par mīlestību, nemīlestību un trim ministriem • IR.lv

Noklausies: par mīlestību, nemīlestību un trim ministriem

24
Izglītības ministrs Roberts Ķīlis. Foto: Reinis Hofmanis, F64
Mikus&ZeltaCaunas

 

Liela daļa man zināmo Latvijas pilsoņu (kādi 15, mani ieskaitot) vēlēšanās balso emocionāli, vēlēšanu kabīnēs akli iemīloties kandidātos. Pēc vēlēšanām šie ļaudis (mani ieskaitot) konkrēti zina, kāpēc nemīl konkrētos kandidātus. Secinājums – mīlestība ir akla, bet nemīlestība ir konkrēta…

Arī mūsu mazais basists bija iemīlējies, laikam Zanē. Kāpēc? To viņš nezināja, bet nesa viņai puķes un no uztraukuma sasvīdušās rokās kausētas gotiņkonfektes. Kad par šo mīlestības izpausmi uzzināja Zanes tēvs, laikam Ivars, viņš mūsu mazo basistu neiemīlēja uzreiz. Jo nav labi, ka tava meita pinas ar rokmūziķiem. Tie rokmūziķi tak neko nesaprot no iedibinātās tradīcijas un kārtības. Turklāt viņiem mēdz būt visādas idejas.

Nu, lūk, un atkal mēs pārliecināmies, ka mīlestība ir akla, bet nemīlestība ir konkrēta.

Cerībā, ka mūsu valdības rokmūziķus – Robertu, Danielu un Edmundu – viņu nevieglajā ceļā pavadīs mīlestība,

Vienmēr Jūsu

Mikus&ZeltaCaunas

 

Komentāri (24)

ivetao2007 12.09.2012. 11.33

Zinu daudzus tā saucamo Latvijas augstskolu beidzējus, kuri ārzemēs strādā par viemīļiem, krāvējiem, sētniekiem. Ķīlis ka runasvīrs daudzās lietās man nepatika, taču, izskatās, ka Latvija visādu augstskolu ir krietni par daudz. Neredzu jeģu LSPA pastāvēšanai, kura vieglatlētikas stadiona vietā uzbūvēja hokeja ledushalli. Kam viņi izdabāja, nav saprotams. Līdzīga fakultāte ir LU. Tur vieta būtu izcilākajiem profesoriem no LSPA. Taču bez darba paliktu visvisādi sekretāri un citādi liekēži, ieskaitot rektoru. Skaidrs ka tādi liekēžī baidās no tik enerģiska ministra. Tagad runā par ekonomisko izrāvienu. Tas ir kārtējais sovlaiku triks. Ar muļķiem tas nav iespējams. Vajadzēs gadus 20, lai iespējams latviešus varētu ar rungas palīdzību padarīt gudrākus. Tiktu vaļa no lieliem un maziem zagļiem.

+4
-3
Atbildēt

2

    lietussargs > ivetao2007 15.09.2012. 19.15

    Sen bija laiks iztramdīt lapseņu midzeni, un aizsūtīt to pa skuju taku..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > ivetao2007 12.09.2012. 13.43

    Nesen CNN vai BBC, precīzi diemžēl nepateikšu bija labs rakstiņš par to, ka ārzemēs ar daudziem absolventiem ir tieši tāpat, nu vismaz ir bez labiem darbiem, tikai ar vienu atšķirību no Tevis minētajiem LV jaunišiem – šie cilvēki ir bankām parādā 100K $ + un viņu amatalgas pat nenosedz ikmēneša maksājumu par izglītību, kuru kā izrādījās darba tirgum nevajag. Pilni rakstu forumi ir par studiju kredītu slogu problēmām. Starp citu maksas augstskolu īpašnieku un vadītāju algas arī nav no mazajām, vietējo RTU, LU u.c. rektori varētu tikai pasapņot, bet studentiem un viņu vecākiem ir vēl viens kredītu burbulis uz kakla ! Izglītību vajag monitorēt un padarīt konkurētspējīgu, bet Ķīļa ideja likvidēt budžeta vietas pavisam..ir nekas cits kā ļoti liela muļķība, kas robežojas ar pakalpojumu LV jau tā ”švakajam” banku sektoram ! kaut vai katrs neoliberālis savā būtībā nekalpo finanšu sektoram?!

    Par LSPA piekrītu – mierīgi var savienot ar LU pedagoģisko…Bet vismaz divām programmu iespējām nozarē LV ir jābūt,jo tieši tā notiek konkurence !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

janis17 16.09.2012. 20.13

Kur tad ir tie uzlabojumi viņu kūrētajās jomās? 100 dienas jau sen kā pagājušas. Ir tikai tukša jezga. Izglītības sistēmas galvenais uzdevums – krievu skolu likvidēšana nav pakustējies ne par mata tiesu, par to ministrs vispār nerunā. Izskatās, ka viņam patīk šo skolu ražotais produkts – 9.maija piektās kolonnas aktīvisti, Latvijas valsts ienaidnieki!

0
0
Atbildēt

0

Otto 14.09.2012. 10.33

Jātaisa taču ir kādas reformas, partijas nosaukums uzliek tādu pienākumu :-)

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu