Juhņēviča rūpēsies par izglītības kvalitāti • IR.lv

Juhņēviča rūpēsies par izglītības kvalitāti

12
Inita Juhņēviča. Foto: Lita Krone, LETA

Valdība amatā ieceļ jauno IKVD vadītāju

Valdība Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītājas amatā otrdien apstiprināja līdzšinējo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktora vietnieci vispārējās izglītības jomā Initu Juhņēviču. Viņa jaunos amata pienākumus sāks pildīt no 12.septembra, ziņo LETA.

Juhņēviča 1992.gadā beigusi Latvijas Universitāti (LU), iegūstot latviešu valodas un literatūras un krievu valodas un literatūras skolotājas kvalifikāciju. 1996.gadā viņa paaugstinājusi savu profesionālo kvalifikāciju, iegūstot tiesības mācīt angļu valodu. 2003.gadā LU iegūts izglītības zinātņu maģistra grāds.

Visa līdzšinējā Juhņēvičas profesionālā darba pieredze saistīta tikai ar izglītības jomu. Darba gaitas viņa sākusi kā latviešu valodas skolotāja Jelgavas 7.vidusskolā, bijusi angļu valodas skolotāja Šķibes pamatskolā, Šķibes pamatskolas direktore un izglītības metodiķe Jelgavas rajona Izglītības pārvaldē.

No 2002. līdz 2004.gadam Juhņēviča bijusi skolu konsultante IZM Izglītības sistēmas attīstības projektā, izstrādājot skolu darba kvalitātes vērtēšanas modeli, pēc kura pašlaik notiek skolu akreditācija. Viņa ir vairāku autordarbu līdzautore, piemēram, “Skolu vērtēšanas un attīstības plānošanas rokasgrāmata”, “Skolu darbības kvalitātes vērtēšanas metodika” un “Skolu darbības kvalitātes vērtējuma līmeņi un to apraksti”.

Kopš 2004.gada Juhņēviča strādā IZM. Viņa ir izstrādājusi būtiskāko izglītības politikas plānošanas dokumentu – Izglītības attīstības pamatnostādnes 2007.-2013.gadam. Juhņēviča ir apguvusi Izglītības līdera programmu Singapūras Nacionālās izglītības institūtā, viņa ir “Microsoft” programmas “Partners in Learning” starptautiskā tiesnese inovatīvo skolu vērtēšanā. Vairākus gadus Juhņēviča bijusi Eiropas skolu inspektore, darbojusies daudzos ar izglītības nozari saistītos projektos.

Līdzšinējais IKVD vadītājs Aivars Stankevičs augusta vidū iesniedza atlūgumu. Stankevičs iepriekš stāstīja, ka viņš vēlas pievērsties augstākajai izglītībai un zinātnei, konkrētāk gan neatklājot savus nākotnes plānus.

 

Komentāri (12)

kkristaps 11.09.2012. 15.41

No visas sirds novēlu Ķīlim atrast domubiedrus un izveidot spēcīgu komandu, vispirmām kārtām atrast kārtīgu valsts sekretāru. Ieteikums: turēt ZZS (vēl jo vairāk blēžu bara Par labu Latviju) kadrus lielgabala šāviena attālumā no jebkādiem ar īpašuma pārvaldīšanu un iepirkuma konkursiem saistītiem amatiem.

+4
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > kkristaps 11.09.2012. 16.26

    ..Ieteikums: turēt ZZS (vēl jo vairāk blēžu bara Par labu Latviju) kadrus ..
    _______________________ ka nesanāk kā 2001. gada Kandahārā- kur talibi?– ak. nē!,šie nav, te visi mūsējie.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 11.09.2012. 15.32

Jācer ka šī pieredzējusī persona būs labs palīgs Ķīlim viņa uzsāktajās programmās. Pašlaik tiešām Ķīļa darbošanās izskatās haotiska jo viņš it kā visu dara viens. Bet bez labas komandas pat daudz mazākus pasākumus nevar paveikt, kur nu vēl pilnībā pārkārtot Latvijas izglītības sistēmu.

+4
-1
Atbildēt

1

    enjoy > Ilona Auziņa 11.09.2012. 15.50

    Grūti spriest par to haotiskumu- iedomājies, ja tev pēkšņi jāsāk kūrēt no b/d līdz pat zinātnei. Nekārtības ir visos līmeņos, sistēmas nav, ilgtermiņa mērķu nav un vēl IZM ierēdņi sabotē darbu. Šodien tev prasa par b/d apmācības valodu, rīt- par pamatskolas izglītības saturu, bet parīt- par zinātnes praktisko pienesumu tautsaimniecībā. Tu centies visu aptvert, par visu atbildēt, kas arī rada haotisma iespaidu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

disassociative 11.09.2012. 22.26

Ķīlis tiešām izskatās kaujas laukā viens pret visiem. Ja viņam būtu normāla, saliedēta komanda, varbūt arī tiešām beidzot izglītības lauciņā sāktos kaut kādas pozitīvas pārmaiņas. Bet nu par Ķīli tiešām pēdējā laikā turu īkšķi!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu