Bankas augstākai izglītībai ziedo vairāk nekā miljonu • IR.lv

Bankas augstākai izglītībai ziedo vairāk nekā miljonu

29
Atklāšanas brīdī REA pagalmā no kreisās - REA rektors Anders Palzovs, SEB bankas vadītājs Ainārs Ozols, „Swedbank” Baltijas vadītāja Birgite Bonnesena, „Nordea” bankas vadītājs Valdis Siksnis un REA studenti pie tēlnieka Edgara Kvjatkovska stikla skulptūras. Publicitātes foto
Līva Rubene

Vienu no pēdējā laika lielākajiem ziedojumiem augstākās izglītības atbalstam šonedēļ saņēma Rīgas Ekonomikas augstskola

Studiju atbalsta programmā “Panākumu atslēga” Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studentiem piešķirts ziedojums 1,8 miljonu eiro (1,26 miljoni latu) apmērā. Šis ir viens no pēdējā laika lielākajiem ziedojumiem augstākās izglītības atbalstam.

Tas piecu gadu laikā studentiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nodrošinās 720 stipendijas un iespējas mācīties par samazinātu studiju maksu. Pateicoties atbalstam, gada studiju maksa samazināsies no 6000 eiro (4217 latu) līdz 3500 eiro (2460 latu). Kā piektdien notikušajā svinīgajā pasākumā teica REA rektors Anderss Palzovs, „šī programma palīdz iegūt labu izglītību tepat, nevis braukt prom”.

Ziedojumus studentiem piešķīrušas trīs bankas “Nordea”, “SEB banka” un “Swedbank”, izveidojot studentu atbalsta programmu “Panākumu atslēga”.

Savukārt REA absolventi informē, ka 24% absolventu ir saziedojuši jau vairāk nekā 53 tūkstošus eiro, lai nodrošinātu bezmaksas studijas aptuveni 15 pirmkursniekiem. Šogad REA studijas sākuši jau studenti no astoņām valstīm.

Kā Ir.lv informē absolvents Lauris Grāvelis, „laikā, kad augstskolas, studenti un pārējā sabiedrība prasa, kādai ir jābūt augstākajai izglītībai, šis ir labs piemērs, kā nodrošināt pasaules līmeņa izglītību, neprasot no valsts lielus ieguldījumus, bet ar sponsoru un absolventu palīdzību to visu nodrošinot un vēl piesaistot ārvalstu studentus”.

Studiju atbalsta programmas “Panākumu atslēga” atklāšanā izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzina, ka studentiem veiksme lielākoties ir atkarīga no atbalsta un ieguldījuma. Patlaban Latvijā studenti lielākoties mācās par saviem līdzekļiem vai ņem aizņēmumu, un tā nav labākā situācija, norāda ministrs. Viņš uzslavēja uzņēmējus, kuri investīcijas izglītībā uztver nopietni.

Pasākumā, oficiāli atklājot studiju atbalsta programmu ”Panākumu atslēga”, tika atklāta arī tēlnieka Edgara Kvjatkovska veidota stikla skulptūra, kas ar stikla apļiem simbolizē trīsvienību, nebeidzamību – viss iet uz augšu.

 

Komentāri (29)

Janis 09.09.2012. 17.57

Atbalsta iemesls ļoti vienkāršs – bankas redz, ka daudzi labi darbinieki ir tieši no šīs skolas un atbalsta to.
Ieguvums no tā, ka ir šāda skola tām ir krietni lielāks par šo atbalstu un tas nākotnē tikai augs.

Līdzīgas attiecības varētu būt arī citās nozarēs un dažviet jau arī pastāv – dzirdēts, ka ražošanas uzņēmumi atbalsta arodskolas, utt.

Tieši šādi skolām arī būtu jātiek pie papildus finansējuma – pierādot savu nepieciešamību ar darbiem, reālu kvalitāti, nevis “izdīcot” naudu valstij, bāzējoties uz politiskām “svirām” (visādi Ratnieki, u.c. ielikteņi-liekēži).

+6
0
Atbildēt

0

aija_priedite 08.09.2012. 22.00

Ekonomisti nav gluži tas pats kas finansisti :)

+4
-3
Atbildēt

2

    mārtiņš meiers_ > aija_priedite 09.09.2012. 02.47

    Nē, nu protams, ekonomistiem nav nekādas saistības ar naudu :D

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    aija_priedite > aija_priedite 19.09.2012. 10.53

    ja tu pārlasītu manu, ne pārāk garo, komentāru, tad redzētu, ka es nekur neapgalvoju, ka ekonomistiem nav nekāda sakara ar naudu. Tikai un vienīgi to, ka ekonomisti nav finansisti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

mārtiņš meiers_ 08.09.2012. 21.18

Pasākumā, oficiāli atklājot studiju atbalsta programmu ”Panākumu atslēga”, tika atklāta arī tēlnieka Edgara Kvjatkovska veidota stikla skulptūra, kas ar stikla apļiem simbolizē trīsvienību, nebeidzamību – viss iet uz augšu
__________
Var jau būt, ka tā ir tā “īstā” jēga, bet man ,nezkādēļ, izskatās pēc monētu stabiņa ;)
Finansistu skolai atbilstoša skulptūra ;)
Bet, ok, ir prieks, ka bankas atbalsta studentus, lai arī tikai šaurā nozarē – saviem nākotnes kadriem.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu