ASV demokrātu nacionālais konvents: Obamam jāapsteidz Romnijs • IR.lv

ASV demokrātu nacionālais konvents: Obamam jāapsteidz Romnijs

44

Vēlētāji gaida, ko Obama konventā sacīs par vissvarīgāko šā gada kampaņas jautājumu – ekonomiku

Demokrātu partijas nacionālajā konventā, kas sākas pirmdien, paredzēts oficiāli apstiprināt pašreizējā Baltā nama saimnieka Baraka Obamas kandidatūru atkārtotai pretendēšanai uz ASV prezidenta amatu.

Konvents piedāvā Obamam iespēju atjaunot savu pārsvaru pār republikāņu kandidātu Mitu Romniju, kurš pagājušajā nedēļā notikušo savas partijas nacionālo konventu izmantojis savas popularitātes celšanai, vēsta LETA/Reuters.

Kā liecina aptauja, kuru pēc aģentūras “Reuters” pasūtījuma veikusi sabiedriskās domas pētniecības organizācija “Ipsos” un kuras rezultāti publiskoti svētdien, abu kandidātu izredzes šobrīd ir izlīdzinājušās, jo katram no viņiem atbalstu patlaban izsaka pa 45% respondentu.

Vēl tikai pirms nedēļas “Reuters”/”Ipsos” aptauja liecināja, ka Obama Romniju apsteidz par četriem procentpunktiem.

Lai gan abi kandidāti bauda pārliecinošu atbalstu pašu partiju vēlētāju vidū, Romnijs spējis labāk pārliecināt īpaši svarīgo neatkarīgo vēlētāju daļu. Viņam atbalstu izteikuši 33% neatkarīgo vēlētāju, kamēr Obamam patlaban šajā sektorā ir tikai 28% liels atbalsts.

Tomēr aptauja liecina, ka vēlētāji joprojām gaida, ko Obama konventā sacīs par vissvarīgāko šā gada kampaņas jautājumu – ekonomiku. 76% amerikāņu uzskata, ka valsts atrodas uz nepareizā ceļa, bet 73% aptaujāto nav apmierināti ar nodarbinātības politiku. Tikmēr 62% respondentu uzskata, ka uz nepareizā ceļa ir arī veselības aprūpes sistēmas attīstība, kas bija viens no svarīgākajiem Obamas iepriekšējās kampaņas iekšpolitiskajiem jautājumiem.

Interese par partiju nacionālajiem konventiem ir liela, un aptauja liecina, ka 82% respondentu vismaz kaut ko ir redzējuši, lasījuši vai dzirdējuši par republikāņu konventu, kas pagājušajā nedēļā notika Tampā. Taču starp neatkarīgajiem vēlētājiem šī proporcija krītas līdz 73%, bet starp tiem vēlētājiem, kuri nav pārliecināti, kā balsos, vai arī domā, ka nebalsos, – līdz 66%.

Demokrāti cenšas uzkurināt tādu pašu entuziasmu, uz kura viļņa Obama spēja uzvarēt 2008.gada vēlēšanās, taču tagad to paveikt ir daudz grūtāk, jo ekonomikā valda stagnācija un bezdarbs saglabājas 8,3% līmenī.

Lai gan Baltā nama pārstāvji sola, ka savā uzrunā konventa delegātiem Obama piedāvāšot savu ekonomikas atveseļošanas programmu, svētdien savas kampaņas ietvaros apmeklējot Bolderu Kolorādo pavalstī, viņš joprojām pamatā aprobežojās ar uzbrukumiem Romnijam un kritizēja republikāņu konventā dzirdēto.

“Visu, ko jūs no viņiem dzirdējāt (..), jūs esat dzirdējuši iepriekš,” uzrunājot savus atbalstītājus Kolorādo universitātē, sacīja Obama. Taču viņam pašam jāspēj pārliecināt amerikāņi, kāpēc tiem būtu jāuztic Baltā nama vadība viņam vēl uz četriem gadiem, paskaidrojot, kādā veidā tiks panākts, lai ASV ekonomikai klātos labāk nekā viņa pirmā prezidentūras termiņa laikā.

Demokrāti taisnojas, ka ekonomikas problēmas Obama pārmantojis no sava priekšteča Džordža Buša laikiem, taču atzīst, ka vēlēšanu rezultāts būs nepārliecinošs, jo Amerikas sabiedrība ir dziļi sašķelta.

Paredzēts, ka Obama oficiāli paziņos, ka piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai, ceturtdien.

 

Komentāri (44)

Sandris Maziks 03.09.2012. 23.29

Normunds Kārkliņš
Varbut Taizemes iedzivotajam, vai musu loham tiesam nav starpibas, kas sez Balta nama, ruzvelti un kenediji, vai niksoni un reigani. Musu valsts, ka ari daudzu citu valstu liktenim tas var but izskirosi, Rietumu orientacija vai NKVD gulags.

+6
0
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 03.09.2012. 13.44

Obamam jāapsteidz Romnijs
—-
Manis pēc Baraks Huseins Obama var nepūlēties
Starp citu, viņš tiešām ir Huseins :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama

+9
-6
Atbildēt

12

    Sanšains > Kaspars Špūle 04.09.2012. 09.47

    west –

    Dancāt prot visi prezidenti. Tā kā dancāšana augstajās ballēs ir ļoti būtiska, nedancātājus tur nemaz nepielaiž.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 03.09.2012. 21.47

    “Nēģeri, žīdi un pat Norvēģijā ieklīdušie somālieši”
    ===
    1. Nekādu atsauču uz žīdiņiem nav. Šamējie, kā piepildījusies nācija visdrīzaķ jau sen nedomā līdzīgi.
    2. Somālijā ir karš – džeki ir aktīvi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > Kaspars Špūle 04.09.2012. 00.24

    Piekrītu nulle. Obama nebūs daudz jāpūlās, viņu pārvēlēs ar diezgan lielu pārsvaru. Mūsdienu republikāņu partija ir katastrofa. Kalvītis un Šlesers kopā salikts.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > Kaspars Špūle 04.09.2012. 06.47

    Haris
    Tā ir taisnība. Iejūtība un tolerance visur tiek prasīta tikai no baltajiem. Kurš visskaļāk bļauj un nosoda “netaisnību” ? Paši baltie ! Melnais un dzeltenais rasisms taču nepastāv vispār. No tās puses vienmēr pilnīgs klusums..
    ASV demokrātu pamata elektorāts ir nēģeri, ebreji, homoseksuālisti, latīņamerikāņi dažādi zaļie, hipijveidīgie un citi “apbižotie”.
    Varam minēt 3x, kura no šīm grupām apmaksā demokrātus un pēc kā stabulītes pēc tam dejo viņu ievēlētais prezidents ? Jeb kas maksā, tas mūziku vairs nepasūta ? Kopš kura laika ?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Kaspars Špūle 03.09.2012. 22.44

    Kristaps Freimanis –

    ASV brīvi tiek apspriests fakts, ka žīdi, par spīti tam, ka tautskaitēs tiek pieskaitīti “baltajiem” un par spīti tam, ka liels viņu vairākums pieder mantīgākajiem, vēlēšanās tomēr uzvedas kā “krāsainās minoritātes”.

    “Over the past five presidential elections, Democratic candidates have been able to rely on between 75% to 80% of the voting age Jewish population to support them.”
    http://spectator.org/blog/2012/02/17/why-most-jews-dont-vote-gop

    “Starting with Bill Clinton’s election in 1992, Jewish support for the GOP [“Grand Old Party” – republikāņi. – Haris] dropped sharply and has stayed low, ranging from 15% to 23% of the total.”
    http://articles.latimes.com/2012/jul/11/nation/la-na-pn-obama-jewish-support-20120710

    Jocīgi, ne? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 03.09.2012. 21.51

    Indiāņi vienmēr ir norādījuši uz pārāk lielu imigrāciju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Kaspars Špūle 03.09.2012. 17.42

    nulle –

    Kāds sakars mūsdienu – turklāt lielum lielā pārsvarā ne jau nēģeru – imigrācijai sakars ar to, kuram bija “tiesības” atrasties Ziemeļamerikas kontinentā, un kuram ne?

    Kā jaunā imigrācija “palīdz” indiāņu pēctečiem? Tik vēl vairāk “pabalstu saņēmēju”-konkurentu.:)

    Turklāt indiāņiem nebija valstisku veidojumu. Pārmetumus par tagadējās ASV teritorijas kolonizēšanu, manuprāt, zināmā mērā var salīdzināt ar pārmetumu izteikšanu mums, latviešiem, ka mēs esam pārņēmuši lībiešu zemes. (Pieļauju gan, ka latvieši lībiešu teritorijas pārņēma daudz mierīgākā veidā.)

    Vai arī to var salīdzināt – atbilstošāk – ar Krievijas politiku, pārņemot Sibīrijas tautiņu apdzīvotos plašumus. Vai tagad udmurtiem un ņenciem Sibīrijā kā etnosiem klātos labāk, ja turienes krievus izspiestu ķīnieši? Šaubos gan.
    Kaut gan – varbūt ķīnieši galu galā tur radīs daudz augstāku dzīves līmeni un ķīniešu kultūrā asimilētajiem indivīdiem materiāli klāsies labāk.

    Bet ASV pašreizējās imigrācijas politikas sekas ir gluži pretējas – tiek importēti mazkvalificēti, uz pabalstu saņemšanu noskaņoti pūļi. Tātad indiāņiem pat kā indivīdiem nekāda labuma.

    Un vēl. Jūsu rūpēm par indiāņu tiesībām uz gluži citu etnisku grupu nekontrolētu imigrāciju:) mūsdienās pretī var likt šo (atkārtojos):
    “New archaeological evidence suggests that America was first discovered by Stone Age people from Europe – 10,000 years before the Siberian-originating ancestors of the American Indians set foot in the New World.”
    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/new-evidence-suggests-stone-age-hunters-from-europe-discovered-america-7447152.html

    Un arī 60. gadu vidū ASV veiktās imigrācijas politikas izmaiņas nav tas pats, kas Jūsu pieminētās segregācijas beigas. Tās ir divas dažādas lietas.:)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    oktaavs > Kaspars Špūle 03.09.2012. 19.28

    Kas ir smieklīgi ? Neļaut 1/2 Ķīnai, Krievijai un Indijai pārcelties uz dzīvi ASV ?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Kaspars Špūle 03.09.2012. 15.30

    Nēģeri, žīdi un pat Norvēģijā ieklīdušie somālieši http://www.thelocal.no/page/view/labour-party-looks-to-slash-oslo-immigrant-dominance parasti izvēlas balsot par savējiem, par savējo interesēm.

    Jūs, Nulle k-gs, tiešām esat rasists (droši vien slēpts un neapzināts), jo negribat pieņemt daudzcietušo minoritāšu domu gaitu un spītīgi paliekat pie tikai balto vidū populārajām suicidālajām tieksmēm.:)

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 03.09.2012. 16.35

    80. gadu otrajā pusē amerikāņu televīzija ABC uzņēma ļoti interesantu miniseriālu “Amerika” – par dzīvi bijušo ASV teritorijā 10 gadus pēc padomju okupācijas, ko bija padarījušas iespējamu brīvu (?) cilvēku sabiedrības suicidālās tieksmes.
    Te ir miniseriāla reklāmas rullītis, lai ātri gūtu priekšstatu par filmas saturu
    http://www.youtube.com/watch?v=ZZy6SDrdyOM&feature=related
    “Ameriku” izrādīja TV tikai vienu reizi.
    Filma ir pilnībā pieejama internetā (14 stundas).
    http://www.youtube.com/playlist?list=PL6B42A52B2363A16C

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 03.09.2012. 14.29

    Nulle, kāpēc tu esi tāds rasists?

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Kaspars Špūle 03.09.2012. 14.57

    nulle –

    Protams, ka ASV par prezidentu mulats netiktu ievēlēts, ja mērķtiecīgi nebūtu izjaukta nostabilizējusies etniskā “kompozīcija”.

    Balto īpatsvars ASV iedzīvotāju vidū 200 gadus bija STABILS un pat augošs – no apmēram 80% 1790. gadā līdz apmēram 90% 1940.-1950. gados. http://en.wikipedia.org/wiki/White_American

    Tikai pēc 1960. gadu vidū notikušās imigrācijas politikas principu salaušanas (salīdzinājumam – mūsu pilsonības likuma salaušana 1998. gadā) krāsaino minoritāšu īpatsvars strauji pieaug, tā dodot arvien lielākas politiskas iespējas tiem, kuri savu politisko karjeru veido, balstoties naidā pret “balto Ameriku” un tās kultūras dekonstrukcijā.
    (Nesākšu šeit iztirzāt, kā tieši tas kļuva iespējams:) )

    Pašlaik ASV jaundzimušo skaitā balto JAU IR MAZĀKUMS http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18100457 , skolās baltie būs mazākums 2019. gadā http://www.dailymail.co.uk/news/article-1355174/White-children-minority-enrolling-U-S-schools-2019-study-finds.html un kopumā baltie par minoritāti kļūšot ap 2042. gadu http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=afLRFXgzpFoY.

    Tagad kopumā balto īpatsvars jau ir noslīdējis – pēc dažādiem datiem – līdz 72 http://en.wikipedia.org/wiki/White_American#cite_note-29 , vai pat 63,4% http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18100457.

    Nešaubos, ka arī Jūs ASV balsotu kopā ar minoritātēm – arī šeit Jūs taču pārstāvat pasaulskatu, kas noliedz VAIRĀKUMA interešu leģitimitāti.

    Arī citur balto zemēs tendences ir līdzīgas: tiek lēsts, ka pat Lielbritānijā baltie varētu kļūt par minoritāti – ap 2066. gadu.
    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/8142176/White-Britons-to-become-minority-by-2066.html

    Laikam tiešām nav citas rases, kurai piederīgie būtu noskaņoti tik ļoti PAŠIZNĪCINOŠI. Tā ka, Nulles k-gs, Jūs neesat vientuļš savos perversajos uzskatos.:)

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

dzerkaleliva 03.09.2012. 22.11

Viņš iznīcināja visu industriju, kas mums bija.
http://partijas.info/wp-content/uploads/2009/01/godmanis.jpg

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu