Paraolimpietim Snikus ceturtā vieta jāšanas sporta sacensībās • IR.lv

Paraolimpietim Snikus ceturtā vieta jāšanas sporta sacensībās

31
Rihards Snikus zirga mugurā. Foto: Reinis Hofmanis, F64

Snikus ir pirmais Latvijas sportists, kurš startē paraolimpisko spēļu iejādes sacensībās

Latvijas sportists Rihards Snikus svētdien ieņēma ceturto vietu Londonas paraolimpisko spēļu jāšanas sporta iejādes sacensībās 1a medicīnas grupā, kurā piedalās sportisti ar vissmagākajām veselības problēmām. 13 dalībnieku konkurencē Snikus tika pie 70,400 punktiem, ziņo LETA.

Snikus ir pirmais Latvijas sportists vēsturē, kurš startē paraolimpisko spēļu iejādes sacensībās.

Pārliecinošu uzvaru ar 82,750 punktiem izcīnīja Lielbritānijas sportiste Sofija Kristiansena, bet līdz goda pjedestālam Snikus pietrūka 3,250 punkti.

“Rihards ļoti labi veica savu shēmu. Bija jūtama sportista iedvesma un izcili labs kontakts ar zirgu,” pēc sacensībām izteicās Snikus trenere Olga Šellere. “Mūs īpaši atbalstīja arī skatītāji, – milzīgas ovācijas izskanēja, gan ieejot laukumā, gan pēc starta beigām.”

Iepriekš piektdien sportisti sacentās komandu sacensībās, kurās Snikus, piedaloties ārpus konkurences, uzrādīja devīto rezultātu.

Vēl viens starts iejādes sportistiem paredzēts otrdien, kurā viņi sadalīs trešo medaļu komplektu.

“Rihards izjāja kolosāli. Skatoties tiesnešu vērtējumu atsevišķos posmos, viņam tika dotas pat pirmās un otrās vietas. Kopējais rezultāts – ceturtā vieta, kas mūsu sportistam ir izcili augsts rezultāts,” atzina Latvijas Jātnieku federācijas Paraolimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tihomirova. “Mūs apsveic Lielbritānijas un Francijas komandu pārstāvji, kuri nebija iedomājušies, ka mēs kā iesācēji šajā jomā varam tikt tik augstu. Tagad ļoti nopietni jāgatavojas brīvas izvēles programmai otrdien. Esam jau ļoti tuvu bijuši medaļai, jācenšas tā sasniegt, taču jau ceturtā vieta mums ir absolūta uzvara.”

Piektdien savu sesto paraolimpisko medaļu karjerā un trešo zeltu izcīnīja Aigars Apinis, kurš triumfēja lodes grūšanā.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs, kas ilgs līdz 9.septembrim, pārstāvēs deviņi sportisti. Paraolimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnīsies 4200 atlēti no 166 valstīm.

 

Komentāri (31)

silvija_vitina 03.09.2012. 12.27

milzīgs prieks par mūsējiem, jo īpaši par Rihardu! Izcili labs sākums, bet ticu, tas ir tikai sākums, un LIELĀKIE sasniegumi ir vēl tikai priekšā. Lai izdodas.

+1
0
Atbildēt

0

gundega_grinberga_ir_lv 03.09.2012. 08.37

Izskatās, ka zirgs un jātnieks saprotas ļoti labi, sacensību gaitā jātiecas uz pirmo trijnieku! Ceturtā vieta labi, bet jābūt vēl labāk.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu