Andrejsalā pirmizrāde "Makbets. Mono" • IR.lv

Andrejsalā pirmizrāde “Makbets. Mono”

25

Andrejsalas teritorijā pirmizrādi piedzīvos izrāde “Makbets. Mono”

Šovakar, 31.augustā Andrejsalas teritorijā starptautiskā teātra festivāla “Homo Alibi: recycled” laikā savu pirmizrādi piedzīvos pēc Viljama Šekspīra lugas “Makbets” motīviem veidota izrāde “Makbets. Mono”, raksta aģentūra LETA.

Izrādes pamatā ir stāsts par Makbetu. Tā ir fantāzija par to, kā Makbets atskatītos uz tiem notikumiem, ko pieredzējis. Viņš vēlreiz izvērtē sevi, un sanākušie cilvēki, tas ir – skatītāji, ir viņa tiesātāji.

Makbets sāk restaurēt notikumus atpakaļgaitā, mēģinot sevi attaisnot. Faktiski atkārtojas tas pats dzīves scenārijs kā nebeidzams varas, godprātības un pašapliecināšanās loks. Cilvēka mūsdienu steigas un varas vājprāts, cilvēks attiecībā pret laiku un varu.

Izrāde pēta viena cilvēka attiecības ar apkārtējo vidi, galveno personāžu atklāti parādot zem palielināmā stikla atvērtā, tai pat laikā slēgtā telpā, kas dod iespēju ar skatītājiem runāt tiešāku valodu, esot par lieciniekiem tēla pašiznīcināšanās traģēdijā.

Kā aktieris izrādē piedalīsies Jurijs Djakonovs. Izrādes idejas autori ir Elmārs Seņkovs, Reinis Dzudzilo un Jurijs Djakonovs. Kostīmu māksliniece ir Krista Dzudzilo, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers, skaņu mākslinieks – Uldis Sniķers.

Izrādes producenti ir “Skatuves mākslas producentu fonds” , kas pēc pagājušajā gadā veiksmīgā projekta “Heda” nolēmusi Andrejsalā turpināt īstenot radošus projektus, rīkojot tos sadarbībā ar dažādiem Latvijas un ārvalstu iestāžu un uzņēmumu pārstāvjiem.

Pirms gada pirmizrādi Andrejsalā piedzīvoja režisoru Seņkova un Djakonova veidotā izrāde “Heda”. Projekta unikalitāte bija Reiņa Dzudzilo veidotā scenogrāfija trīs stāvu ēkas augstumā, kur katram skatītājam bija paredzēta īpaša vieta. Projekts guva vērienīgus panākumus, tika izvirzīts vairākām balvām kultūras nozarē un saņēma “Spēlmaņu nakts” 2010/2011.gada žūrijas specbalvu.

Lai tiktu uz izrādes “Makbets. Mono” pirmizrādi, interesentiem šovakar plkst.19 jāierodas Strēlnieku laukumā, pretī Latvijas Okupācijas muzejam, kur būs atrodams autobuss “England”, ar kuru skatītāji tiks nogādāti uz izrādes vietu. Pēc izrādes autobuss skatītājus nogādās atpakaļ sākumpunktā.

Nākamās izrādes 1.,2.,5.,6., un 9.septembrī. Biļetes cena Ls12. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu