Romnijs sola būt stingrs pret Krieviju • IR.lv

Romnijs sola būt stingrs pret Krieviju

51
Foto: AFP/LETA

Republikāņu kandidāts oficiāli piekrīt kandidēt uz ASV prezidenta amatu

Mits Romnijs, kurš ceturtdien oficiāli piekrita kļūt par Republikāņu partijas kandidātu uz ASV prezidenta amatu, solīja – ja tiks ievēlēts, ieņems stingrāku nostāju pret Krieviju. Vienlaikus viņš norādīja, ka pašreizējam Baltā nama saimniekam Barakam Obamam attiecībās ar Maskavu trūkst mugurkaula.

“Viņš, atsakoties no mūsu pretraķešu aizsardzības saistībām, pameta mūsu draugus Polijā, taču pēc [atkārtotas] ievēlēšanas ir gatavs izrādīt Krievijas prezidentam [Vladimiram] Putinam tā kāroto elastību,” uzrunājot republikāņu nacionālā konventa delegātus, sacīja Romnijs.

Šajā izteikumā bijušais Masačūsetsas gubernators, acīmredzot, piesauca martā pieļauto Obamas neuzmanību, kad viņš, tiekoties ar toreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un neapzinoties, ka tuvumā esošais mikrofons ir ieslēgs, savam krievu kolēģim sacīja, ka savas pārvēlēšanas gadījumā pretraķešu aizsardzības sistēmas jautājumā būs “elastīgāks”. Savukārt Medvedevs apsolīja “nodot šo informāciju Vladimiram”, vēsta LETA/AFP.

Lai gan Obama šo savu izgāšanos centās pārvērst jokā, republikāņu nometne to izmanto kā pierādījumu, ka pašreizējais prezidents ir gatavs vienošanās dēļ ar Maskavu upurēt gan ASV Eiropas sabiedroto, gan pašas Vašingtonas intereses.

“Manas administrācijas laikā mūsu draugi pieredzēs lielāku lojalitāti, bet Putina kungs redzēs mazāk elastības un vairāk mugurkaula,” uzsvēra Romnijs, izsaucot klausītāju gaviles. “Mēs turēsim godā Amerikas demokrātijas ideālus, jo brīva pasaule ir miermīlīgāka pasaule.”

Bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs ceturtdien oficiāli piekrita kļūt par Republikāņu partijas kandidātu uz ASV prezidenta amatu. Uzrunājot republikāņu nacionālā konventa delegātus, 65 gadus vecais Romnijs paziņoja, ka pieņem izvirzīšanu kandidēšanai uz prezidenta amatu 6.novembrī gaidāmajās vēlēšanās, kam sekoja jūsmīgu aplausu vētra, kas ilga vairākas minūtes.

“Es to daru ar pazemību, dziļi aizkustināts no jūsu uzticības, kas man izrādīta. Tas ir liels gods, tā ir vēl lielāka atbildība, un šovakar es jūs aicinu kopā ar mani doties pretī labākai nākotnei,” uzstājoties ar savā politiskajā karjerā līdz šim visnozīmīgāko runu, sacīja Romnijs.

Viņa uzstāšanos uz neilgu laiku pārtrauca trīs protestētāji – divas sievietes un kāds vīrietis. “Demokrātija nav bizness!”, sauca viens no protestētājiem. “Mums nepieciešams cilvēkus stādīt augstāk par peļņu!”

Taču konventa delegāti tūlīt apslāpēja neapmierināto balsis, sākot korī skandēt: “ASV! ASV!”.

 

Komentāri (51)

ivetao2007 31.08.2012. 10.26

Latviaja patiesībā ir puķina propaganmdas žņaugos no TV un radio puses. Nav brīnnums, ka ta redzams no kremļa zombeto latvijiešu izteicieniem. Kuri saklausījušies sovietkriewvu melos.Gadus piecdesmit es sadarbojies ar ASV presi un šķiet tādeļ šorīt saņmeu man adresētu ASV prezidenta kandidāta Romnija personīgu vētuli, kurā apatiprināta viņa cietā politika. Protasms, ka lidzīgas vēstules isūtītas daudziem. Ar uzrunu Fiend, Kā tas arī nebūtu, bez amerikāņiem nebūtu brīvas Latvijas. Tiem, kur vaukšķ puķina valodā, ir latvijieši, okupmatu pakalpiņi.

+13
-5
Atbildēt

2

    Jânis Bankoviès > ivetao2007 02.09.2012. 12.27

    Vēl jo vairāk, Rūzvelta kungs, tāpat kā Vudro Vilsona( LV,EE,LT atdzīšanas gumijas vilkšana) kungs ir bijuši demokrāti.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > ivetao2007 01.09.2012. 20.31

    Lielvaru apmātiem faniem prezidentu PR speciālisti sūta “personīgus” apsveikumus. To pašu dara jebkura banka, pakalpojumu sniedzējs vai cita anštalte, kura vēlas arī turpmāk jūsu naudu, balsi vai kādu citu redzamu ieguvumu no jūsu puses. To sauc par ilgtermiņa attiecību veidošanu klientu apkalpošanas jomā. Tikai bizness un nekā personīga. Personīgais prieks, protams, jau iepriekš ierēķināts.
    “Personīgās” vēstules nesaņēmušie ļauži tikmēr rakājas arhīvu anālēs. Tur paveras pavisam cita aina – intereses, nihilisms. Nekādas neatzīšanas, nekāda mugurkaula…
    —————————
    No Teherānas konferences materiāliem.
    Nr.63 J.Staļina u F.Rūzvelta sarunu ieraksts
    1943.gada 1.decembris. plkst. 15:20

    Rūzvelts Savienotajās valstīs var uzdot jautājumu par Baltijas republiku iekļaušanu Padomju Savienībā, un, es domāju, starptautiskās sabiedrības viedoklis būs, lai kaut kad nākotnē kaut kādā veidā tiktu paustas tautas domas šajā jautājumā. Tāpēc ceru, ka maršals Staļins ņems vērā šo vēlmi. Man personīgi nav nekādu šaubu, ka šo valstu tautas balsos par pievienošanos Padomju Savienībai tikpat draudzīgi, kāviņi to darīja 1940.gadā.
    Staļins Lietuva, Igaunija un Latvija līdz revolūcijai Krievijā nebija autonomas. Toreiz cars atradās savienībā ar Savienotajām Valstīm un Angliju, un neviens neizvirzīja jautājumu par šo valstu izslēgšanu no Krievijas sastāva. Kāpēc šis jautājums tiek uzdots tagad?
    Rūzvelts Lieta tāda, ka sabiedriskā doma nezin vēsturi. Es gribētu runāt ar maršalu Staļinu par Savienoto Valstu iekšpolitisko stāvokli. Nākamajā gadā Savienotajās Valstīs notiks vēlēšanas. Es nevēlos virzīt savu kandidatūru, bet, ja karš turpināsies, iespējams, būšu spiests to darīt. Amerikā ir seši – septiņi miljoni poļu izcelsmes pilsoņu, tāpēc, būdams praktisks cilvēks es negribētu zaudēt viņu balsis. Piekrītu maršalam Staļinam, ka mums jāatjauno poļu valsts, un personīgi man nav iebildumu, ka Polijas robežas tiks pavirzītas no austrumiem uz rietumiem – līdz pat Oderai, bet politisku apsvērumu dēļ es patlaban nevaru piedalīties šajā jautājuma risināšanā. Es piekrītu maršala Staļina idejām, ceru, viņš sapratīs, kāpēc es nevaru publiski piedalīties šā jautājuma risināšanā šeit, Teherānā, vai pat nākamā gada pavasarī.
    Staļins Pēc Rūzvelta skaidrojuma es to saprotu.
    Rūzvelts Savienotajās Valstīs ir arī zināms skaits lietuviešu, latviešu un igauņu (..) sabiedriskā doma var prasīt tur rīkot plebiscītu.
    Staļins Kas attiecas uz Lietuvas, Latvijas un Igaunijas tautu vēlmju izpausmēm, mums būs ne mazums iespēju šo republiku tautām ļaut paust savu gribu.
    Rūzvelts Tas būtu mums noderīgi.
    Staļins Protams, tas nenozīmē, ka plebiscītam šajās republikās jānotiek kaut kādā starptautiskas kontroles formā.
    Rūzvelts Protams, nē. Būtu lietderīgi piemērotā brīdī paziņot, ka vēlēšanas notiks…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 31.08.2012. 12.22

+6
-2
Atbildēt

0

smurrisrenaars 31.08.2012. 14.52

Pret Krieviju stingri ir tikai fašisti un rusofobi. Labie cilvēki mīl Krieviju un krievus, Puškinu&Puķinu.

Es mīlu tevi, Krievija!
Cik tu gan diža esi,
Kad spožā staru vaiņagā
Tu lielu gaismu mazai latvju tautai nesi.

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu