Juris Žagars vadīs Vidzemes Mūzikas un kultūras centru • IR.lv

Juris Žagars vadīs Vidzemes Mūzikas un kultūras centru

21
Juris Žagars. Foto: Kaspars Krafts, F64

Pazīstamais aktieris topošo cetru redz kā Vidzemes filharmoniju

Cēsu pašvaldības deputāts un aktieris Juris Žagars ceturtdien Cēsu novada domes sēdē vienbalsīgi apstiprināts par Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāju.

Pašvaldības izpilddirektors, personāla atlases komisijas vadītājs Andris Mihaļovs teica, ka izsludinātajā konkursā uz šo amatu bija pieteikušies pieci pretendenti, taču konkursa nolikumā noteiktajiem kritērijiem atbilda tikai viens – Juris Žagars, kurš arī tika virzīts apstiprināšanai jaunajā amatā, ziņo LETA.

Domes sēdē Žagars deputātus iepazīstināja ar savu jaunās koncertzāles attīstības redzējumu. Viņš atzina, – lai nodrošinātu kvalitatīvu māksliniecisko programmu un reģionālas koncertzāles statusam atbilstošu darbību, noteikti nepieciešams valsts līdzfinansējums. “Pretējā gadījumā jaunais mūzikas centrs vienkārši būs liels un pašvaldībai ļoti dārgi izmaksājošs kultūras nams,” teica Žagars, atzīmējot, ka viņam ir pieredze līdzekļu piesaistē.

Viņaprāt, mūzikas un kultūras centra finansējumu veidotu trīs avoti – valsts, pašvaldības un pašu nopelnītie līdzekļi. Summa, ko Mūzikas un kultūras centrs varētu saņemt no valsts mākslinieciskās programmas nodrošināšanai ir 150 000 latu. Kopā ar citu reģionālo koncertzāļu vadītājiem svarīgi ir panākt, lai tiktu pieņemts likums par valsts finansējumu reģionālo koncertzāļu darbības nodrošināšanai.

Žagars pastāstīja, ka Mūzikas un kultūras centrā jeb Vidzemes filharmonijā notiks akadēmiskās un populārās mūzikas koncerti, dramatisko teātru izrādes, darbosies Vidzemes kamerorķestris, notiks mākslas izstādes, uzstāsies arī amatiermākslas kolektīvi.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, viņš apliecināja, ka novada amatiermākslas kolektīviem jaunajā centrā būs telpas mēģinājumiem, kā arī iespējas rīkot koncertus uz lielās skatuves, pie nosacījuma, ja šie koncerti būs apmeklēti.

Šogad maijā Cēsīs notika svinīga pamatakmens likšanas ceremonija Vidzemes Mūzikas un kultūras centra jaunbūvei. Pagājušajā gadā tika sākta Cēsu Kultūras centra rekonstrukcija. Vēsturiskā ēka pārtaps par mūsdienīgu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, tajā būs mājvieta Cēsu mūzikas vidusskolai un bērnu mūzikas skolai, novada amatiermākslas kolektīviem un Vidzemes kamerorķestrim. 

2011.gada 20.jūnijā tika parakstīts līgums ar a/s “UPB” par Vidzemes Mūzikas un kultūras centra izbūvi. Būvniecības līguma kopējā summa ir 7,8 miljoni latu. Noslēgtais līgums par Cēsu kultūras nama ēkas pārbūvi paredz, ka būvdarbi noslēgsies 2013.gada beigās.

 

Komentāri (21)

Una Grinberga 30.08.2012. 12.47

Viņš atzina, – lai nodrošinātu kvalitatīvu māksliniecisko programmu un reģionālas koncertzāles statusam atbilstošu darbību, noteikti nepieciešams valsts līdzfinansējums. “Pretējā gadījumā jaunais mūzikas centrs vienkārši būs liels un pašvaldībai ļoti dārgi izmaksājošs kultūras nams,” teica Žagars

Vai par to nav jādomā pirms projektēšanas? Latviskā saimnieciskās domāšana – ja mazs un rentabls, tad nav vērts nemaz smērēt rokas; vajag lielu, kaut arī tukšu! Valsts var piešķirt līdzekļus uz konkrētiem projektiem (kas ir labi, bet skatītāji ar biļetēm nevar nosegt pašizmaksu), bet ne jau maksāt pārsimt tūkstošus Cēsu pašvaldībai par to, ka tā ir uzbūvējusi ēku, ko nevar atļauties pati apsaimniekot.

+5
-1
Atbildēt

0

janazakovica 30.08.2012. 19.18

nu luk vel dziva ta t.s. tautas partija…par agru to apbedija

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu