Latvijas skolnieki Vācijā saņem zelta un bronzas medaļas • IR.lv

Latvijas skolnieki Vācijā saņem zelta un bronzas medaļas

10
Kenedija tilts pār Reinu Ķelnē, Vācijā. Foto: Lita Krone, LETA

Skolēnu zināšanas pārbaudīja četras dienas

Divi Latvijas skolnieki izcīnījuši zelta un bronzas medaļas 9.starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē, kas no 21. līdz 26.augustam notika Ķelnē Vācijā, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Zelta medaļu izcīnīja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Māris Seržāns, bet bronzas medaļu saņēma Lizuma vidusskolas skolnieks Armands Sebris, vēsta LETA.

Bez abiem uzvarētājiem Latvijas komandā startēja arī Kārlis Bernāns no Salaspils 1.vidusskolas un Roberts Georgs Fimbauers no Valmieras Valsts ģimnāzijas. Skolēnu komandu Vācijā pavadīja E.Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas pārstāvji Uldis Klepers, Gatis Kampernovs un Toms Purgailis.

Olimpiādē piedalījās 32 valstis ar vairāk nekā 120 dalībniekiem. Zināšanas tika pārbaudītas četras dienas gan kamerālos, gan lauku darbos. Teorētiskajā daļā bija jāatbild uz dažādiem komplicētiem ģeogrāfijas problēmu jautājumiem par dažādu cēloņu, sakarību un risinājumu meklējumiem, kā arī multimediju tests, kur Latvijas komanda parādīja ļoti labu sniegumu.

Latvijas izlases dalību starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē nodrošināja VISC, skolēnu gatavošanā darbu ieguldīja pedagogi un E.Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas mācībspēki.

 

Komentāri (10)

dace_ampermane 29.08.2012. 13.00

Gods un slava!

+3
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.08.2012. 11.31

Slava skolēniem un pasniedzējiem! Vai tie pasniedzēji, kas pavadīja skolēnus uz olimpiādi, ir arī galvenie skolotāji? Talanti ir jārāda Latvijas iedzīvotājiem, lai neliekas, ka izglītības joma ir bezcerīgā stāvoklī.

+3
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > Una Grinberga 29.08.2012. 14.30

    Talanti ir jārāda Latvijas iedzīvotājiem,…
    ________________ Jā.

    un Latvijas ļaudīm!

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Janis 29.08.2012. 11.22

Malači!
Un E. Birznieka jauno ģeogrāfu skola ir lielisks pasākums, pats tur kādreiz piedalījos.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu