Viļņas tiesa atzīst “Snoras” bankas bankrotu • IR.lv

Viļņas tiesa atzīst “Snoras” bankas bankrotu

22
Foto: F64/BFL

Investoru asociācija: tas nozīmē, ka bankai atpakaļceļa vairs nav

Trešdien Viļņas apgabala tiesa atzinusi, ka pērn novembrī Lietuvas valdības nacionalizētā “Snoras” banka ir bankrotējusi un tiks likvidēta, vēsta “Vilniaus diena”.

Bankas administrators 6.augustā tiesā iesniedzis prasību atzīt “Snoras” banku par bankrotējušu un tātad likvidējamu, skaidrojis tiesas preses sekretārs Gintauts Stalnenis. Tiesnesis Andžejs Macijevskis trešdien šo prasību ir apmierinājis. Tiesas spriedumu gan vēl septiņu dienu laikā var pārsūdzēt augstākā instancē.

“Šis tiesas lēmums formāli nozīmē, ka atpakaļceļa vairs nav un banka netiks atjaunota,” teicis Investoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitauts Plunksnis.

Kā ziņo mediji, “Snoras” bankas kreditoru prasības sasniedz 6,523 miljardu litu. Savukārt Apdrošināšanas fonda prasības – vairāk nekā četrus miljardus litu, bet tiesa ir atzinusi nedaudz mazāku summu.

Jau vēstīts, ka Lietuvas Ģenerālprokuratūra bijušos bankas īpašniekus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku apsūdz par amata stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un bankas īpašuma piesavināšanos lielos apmēros – aptuveni 1,7 miljardu litu (347 miljonu latu) vērtībā, par darbību organizētā grupā, negodīgu grāmatvedību, apzinātu dokumentu viltošanu un šo dokumentu izmantošanu.

Prokuratūra šogad viņiem izvirzījusi jaunas apsūdzības, un Lietuvas ģenerālprokurors Darjus Valis parakstīja Eiropas aresta orderus.

 

Komentāri (22)

Janka, Janic 23.08.2012. 20.01

a kurš te cereeja uz atpakaļceļu , Pauls ar Ūšākovu???, man likaas uzreiz bezceris , pietika jau ar Parexsu , kura afeeraa bija iestigušas valsts struktuuras ar visiem taas fiireriem…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu