Jaunups: Nav izslēgta iespēja par jaunas partijas dibināšanu • IR.lv

Jaunups: Nav izslēgta iespēja par jaunas partijas dibināšanu

31
Edgars Jaunups. Foto: Jānis Saliņš, F64

Politiķi biedē pašvaldību vēlēšanu tuvums, kas “atkal aktualizēs nacionālo jautājumu”

Ja valdošās partijas neņems vērā un par prioritāti neizvirzīs biedrības “Latvijas attīstībai” ieteikumus valsts ekonomikas attīstībai, nav izslēgta iespēja par jaunas partijas dibināšanu, – LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja politiķis, biedrības “Latvijas attīstībai” dalībnieks Edgars Jaunups (Vienotība).

Jaunups sacīja, ka pašlaik biedrībā notiek aktīvas diskusijas ar uzņēmējiem par vairākiem ekonomiskās attīstības jautājumiem, lai izstrādātu dokumentu, kas publiski būs pieejams gan politiķiem, gan sabiedrībai, “idejas no tā varēs izmantot ikviens”.

Ja pašreizējās partijas saprot biedrības “Latvijas attīstībai” izvirzītās problēmas ekonomikas attīstībai un ieklausīsies, ko domā un dara uzņēmēji, kas rada reālas darba vietas, “jaunu partiju nevajag”, sacīja Jaunups, taču, ja “valdība neņems vērā biedrības piedāvājumus un idejas, nevar izslēgt iespēju par jaunas partijas dibināšanu”.

Vaicāts, kāpēc viņš šīs idejas jau tagad nerealizē “Vienotībā”, Jaunups atzina, ka viņam “Vienotības” ietvaros neesot izdevies panākt, ka ekonomikas jautājumi un uzņēmēji tajā būtu prioritāri, raksta LETA.

Politiķis sacīja, ka viņu biedējot pašvaldību vēlēšanu tuvums, kas “atkal aktualizēs nacionālo jautājumu”. Jaunups pieļauj iespēju, ka situācija varētu mainīties, ja “latviešu vēlētājam piedāvātu vienu politisko spēku, kas apvieno visas latviskās partijas un piedāvās pragmatisku risinājumu labklājības celšanai. Tā [vienotā partija] varētu aktualizēt jautājumu, piemēram, par uzpūstajiem štatiem Rīgas domē, par budžetu, kas tuvina Rīgu bankrotam, nevis aktualizēt jautājumu par varas maiņu tikai tāpēc, ka Nils Ušakovs ir krievs.”

Pašvaldību vēlēšanās Jaunups noteikti nekandidēšot. “Redzēs, kā būs ar nākamajām Saeimas vēlēšanām, visādi var būt,” sacīja politiķi.

Kā ziņots, šā gada marta sākumā tika nodibināta jauna biedrība “Latvijas attīstībai”, kuras dibināšanā piedalījās Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, kā arī citi.

Maijā pēc biedrības aicinājuma uz forumu “Latvijas uzņēmēju loma sabiedrībā un valsts attīstībā” pulcējās dažādu nozaru Latvijas uzņēmēji, vienojoties daudz plašāk sabiedrībā diskutēt par valsts konkurētspēju kā iedzīvotāju labklājības garantu.

 

Komentāri (31)

Elīna Barkovska 21.08.2012. 11.37

Jaunupam liekas, ka kāds jau aizmirsis, kā no valsts mežiem izrāva ar Lembergu naudu caur basketbola klubiem?:)

+14
0
Atbildēt

0

Zane Degro 21.08.2012. 11.42

Jaunups ķer muļķus. Diezin, vai kārtīgs latvietis, katrā ziņā – par valsts, nevis savas kabatas pildīšanu domājošs vēlētājs ir tik tups, ka balsos par Latviju iznīcinošu politisko spēku. Normālam cilvēkam pilnīgi pietiks ar to “gudrinieku” sarakstiņu, lai viņš labākā gadījumā to uzkārtu tualetē uz nagliņas, nevis mestu vēlēšanu urnā.

+11
0
Atbildēt

0

garausiitis 21.08.2012. 12.43

Domājams , ka Jaunups ir praktiski norakstīts … Vien nav saprotams kapēc tas (V) joprojām pie viņa. Un Jaunupu noraka RP – par ko liels paldies. Galvenais sitiens ar EM vadības grožu atņemšanu . Protams Pūce vēl cīnās kā zvērs un nav saprotams kapēc Pavļuts neko neuzsāk … , bet tā jau cita tēma. Esmu pārliecināts – tās partijas par kuru runā Jaunups – nākamajā Saeimā nebūs.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu